Ana menüyü aç

James Dennis "Jim" Carroll (d. 1 Ağustos 1949, New York; ö. 11 Eylül 2009, New York City) Amerikalı yazar, otobiyograf, şair, müzisyen ve punk. Carroll en çok 1978 yılında yayımlanan The Basketball Diaries adlı otobiyografik eseri ile tanınır. 1995 yılında bu eser film olarak uyarlandı; başrol karakteri Carroll'u Leonardo DiCaprio canlandırdı.

Jim Carroll
Jim Carroll, Author.jpg
Jim Carroll (New York, 2005)
Doğum James Dennis Carroll
1 Ağustos 1949
Manhattan, New York, ABD
Ölüm 11 Eylül 2009 (60 yaşında)
Manhattan, New York, ABD
Meslek Yazar, şair, müzisyen
Etkin yıllar 1967-2009

11 Eylül 2009'da Carroll, 60 yaşında, Manhattan'da bulunan evinde kalp krizinden öldü.[1] Öldüğünde masasında çalıştığı bildirildi.

KitaplarıDüzenle

ŞiirDüzenle

  • Organic Trains (1967)
  • 4 Ups and 1 Down (1970)
  • Living at the Movies (1973)
  • The Book of Nods (1986)
  • Fear of Dreaming (1993)
  • Void of Course: Poems 1994-1997 (1998) ISBN 0-14-058909-0

NesirDüzenle

DiskografiDüzenle

AlbümleriDüzenle

  • Catholic Boy (1980)
  • Dry Dreams (1982)
  • I Write Your Name (1983)
  • A World Without Gravity: Best of The Jim Carroll Band (1993)
  • Pools of Mercury (1998)
  • Runaway (EP, 2000)

Spoken wordDüzenle

Ortak çalışmalarıDüzenle

Kompilasyonlar ve film müzikleriDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Grimes, William. "Jim Carroll, Poet and Punk Rocker, Is Dead at 60." NY Times. 13 September 2009. Web. <http://www.nytimes.com/2009/09/14/books/14carroll.html>.

Dış bağlantılarDüzenle