Hatice Şendil

Türk oyuncu

Hatice Şendil ya da evlilik sonrası Hatice Şendil Sağyaşar, (2 Ağustos 1983, İstanbul), Türk oyuncu.

Hatice Şendil Sağyaşar
Hatice Şendil (2014-01).jpg
Doğum 2 Ağustos 1983 (1983-08-02) (39 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2001-günümüz
Evlilik
Burak Sağyaşar (e. 2015)
Çocuk(lar) 1

Hayatı ve kariyeriDüzenle

2 Ağustos 1983 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Annesi İstanbullu babası Antalyalı olan Hatice Şendil, Antalya'da büyüdü. Selânik ve Mora göçmeni kökenli bir aileye doğmuştur.[1] 2 kız kardeşi vardır.

Üniversite eğitimini işletme üzerine aldı. 2001 yılında yapılan Miss Turkey yarışmasına katıldı ve 3. oldu. Ardından katıldığı Avrupa Güzellik Yarışması'nda (Miss Europe) 4. oldu. 2001 yılında Çelik Erişçi'nin 8. albümünden ''Töre'' adlı şarkıya çekilen klipte oynadı. Oyunculuğun yanı sıra at binme dersleri aldı.

2008-2010 yılları arasında ''Kurtlar Vadisi Pusu'' dizisinde Ebru Alemdar rolünü oynadı.

2010-2011 yılları arasında yayımlanan ''Karadağlar'' dizisinde Erdal Özyağcılar, İbrahim Çelikkol, Korel Cezayirli, Burak Sağyaşar, Ahmet Rıfat Şungar ve Güzin Özyağcılar ile birlikte oynadı. Bu dizide ''Gülhayat'' karakterine can verdi.

2012-2014 yılları arasında yayınlanan başrolünü oynadığı ''Dila Hanım'' adlı dizide Erkan Petekkaya, Mahir Günşiray, Necip Memili ve Yonca Cevher ile birlikte rol aldı.

2014-2015 yılları arasında yayınlanan başrolünü oynadığı Kaderimin Yazıldığı Gün adlı dizide Özcan Deniz ile birlikte rol aldı.

Hatice Şendil, Dursun Yandık ile 1 yıl evli kalıp ayrılmıştır. 2015 yılında Burak Sağyaşar ile evlenmiş, 2017 yılında Can adında bir oğulları olmuştur.

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
2001 Yeni Hayat Buket
2005 Eylül Aziza atv
2007 İki Yabancı Zeyno
Fesupanallah Gülpare
2008 Yaban Gülü Laçin
2008-2010 Kurtlar Vadisi Pusu Ebru Duru Show TV / Star TV
2010-2011 Karadağlar Gülhayat Show TV
2012-2014 Dila Hanım Dila Barazoğlu Star TV / Show TV
2014-2015 Kaderimin Yazıldığı Gün Elif Yörükhan Star TV
2016 Yüksek Sosyete Kendisi
2020-2021 Uyanış: Büyük Selçuklu Terken Hatun TRT 1
2022-2023 İyilik Neslihan FOX
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2015 Hayat Öpücüğü Hayat Başrol

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle