Necip Memili

Türk oyuncu

Necip Memili (d. 27 Mayıs 1980, Adana), Türk oyuncudur. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuk Bölümü mezunudur.

Necip Memili
Doğum 27 Mayıs 1980 (1980-05-27) (43 yaşında)
Adana, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2005-günümüz
Boy 1,86 m (6 ft 1 in)
Evlilik
Didem Dayıcıoğlu (e. 2020)
Çocuk(lar) Asya Memili

2006 yılında oyuncuk kariyerine ‘Yaprak Dökümü’ ile başlamış, ‘Dila Hanım’, ‘Hanımın Çiftliği’, ‘Yalan Dünya’, ‘Bedel’, ‘Muhteşem Yüzyıl : Kösem’ ve ‘Dolunay’ gibi yapımlarda rol almıştır[1].

FilmografisiDeğiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol
2010 Kukuriku - Kadın Krallığı Çağatay
Nene Hatun Mızra
2011 Ay Büyürken Uyuyamam Fırıldak Necmi
Sümela'nın Şifresi: Temel Ali Kemal Sözer
Lüks Otel Polat
2013 Moskova'nın Şifresi: Temel Ali Kemal Sözer
Halam Geldi Haluk
2014 Sürgün İnek İmam Ahmet
2015 Guruldayan Kalpler Yaşar
Yok Artık! Ahmet
2016 Kaçma Birader Kadir
2017 Dede Korkut Hikayeleri: Deli Dumrul
2019 Karakomik Filmler Kaçamak Neco
2020 Şeytan İcadı Nihat
2021 Kimya Kinyaz
Sen Ben Lenin Kahveci
2023 Prestij Meselesi
Yakında Annesinin Kuzusu [2]
Televizyon
Yıl Yapım Rol
2005 Beşinci Boyut Ali
2006 Selena Deli
2007 Arka Sokaklar Nevzat
Hakkını Helal Et Mahkûm
Bez Bebek Selman
Pusat Taksici
2007-2008 Yaprak Dökümü Erkan Taşkın (Katır)
2008 Köprü Şevki
Gece Gündüz Nuri
2009 Aynadaki Düşman Canlı bombacı
2009-2011 Hanımın Çiftliği Zaloğlu Ramazan
2011-2012 Firar Fikret
2012 Yalan Dünya Cumali
2012-2014 Dila Hanım Azer Barazoğlu
2014 Ulan İstanbul Doğan Demirci
2015 Bedel Vedat Seyhanlı
2016 Kehribar Musa Bozoğlu
2016-2017 Muhteşem Yüzyıl Kösem Evliya Çelebi
2017 Dolunay Hakan Önder
2018 Şahsiyet Tolga Yazgan
2018-2021 Çukur Cumali Koçovalı
2021-2022 Kanunsuz Topraklar Ali Gelik
2022 Üç Kuruş Kılıç Hicaz
Darmaduman Harun Servet
2023 Yüz Yıllık Mucize Turgut
İnternet dizi ve filmleri
Yıl Yapım Rol
2022 Erşan Kuneri Amin Faryadi / Tilki Selim
2023 Aaahh Belinda[3] Necati

KaynakçaDeğiştir

  1. ^ "Kariyerine ilişkin bilgi". 25 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Umut Evirgen yeni filminin çekimlerine başladı". Birsen Altuntaş. 24 Mayıs 2022. 24 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2022. 
  3. ^ "Neslihan Atagül "Ah Belinda"da... Necip Memili rol arkadaşı..." Birsen Altuntaş. 9 Mayıs 2022. 13 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2022. 

Dış bağlantılarDeğiştir