Necip Memili

Türk oyuncu

Necip Memili (d. 27 Mayıs 1980, Adana), Türk oyuncudur. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuk Bölümü mezunudur.

Necip Memili
Doğum 27 Mayıs 1980 (1980-05-27) (41 yaşında)
Adana, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2005-günümüz
Boy 1,91 m (6 ft 3 in)
Evlilik
Didem Dayıcıoğlu (e. 2020)
Çocuk(lar) Asya Memili

FilmografiDüzenle

Yıl Proje Rol
2005 Beşinci Boyut Ali
2006 Selena Deli
2007 Arka Sokaklar Nevzat
2007 Hakkını Helal Et Mahkûm
2007 Bez Bebek Selman
2007 Pusat Taksici
2007-2008 Yaprak Dökümü Serkan
2008 Gece Gündüz Nuri
2009-2011 Hanımın Çiftliği Zaloğlu Ramazan
2010 Kukuriku - Kadın Krallığı
2010 Nene Hatun
2011-2012 Firar Fikret
2011 Ay Büyürken Uyuyamam Fırıldak Necmi
2011 Sümela'nın Şifresi: Temel Ali Kemal Sözer
2011 Lüks Otel
2012 Yalan Dünya Cumali
2012-2014 Dila Hanım Azer Barazoğlu
2013 Moskova'nın Şifresi: Temel Ali Kemal Sözer
2014 Ulan İstanbul Doğan
2014 Sürgün İnek İmam Ahmet
2015 Bedel Vedat
2015 Guruldayan Kalpler Yaşar
2015 Yok Artık! Ahmet
2016 Kaçma Birader Kadir
2016 Kehribar Musa Bozoğlu
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem Evliya Çelebi
2017 Dolunay Hakan
2017 Dede Korkut Hikayeleri: Deli Dumrul Kadir
2018 Şahsiyet Tolga
2018-2021 Çukur Cumali Koçovalı
2019 Karakomik Filmler Kaçamak Neco
2020 Şeytan İcadı Nihat
2021- Kanunsuz Topraklar Ali Gedik
2021- Güldür Güldür Show
2021 Sen Ben Lenin

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle