Furkan Palalı

Türk oyuncu ve manken

Furkan Palalı (d. 27 Ekim 1986, Konya), Türk oyuncu ve manken. 2011 yılında Best Model of Turkey[1] ve ardından da Best Model of the World[2] seçilmesiyle adını duyurmuştur. Fakat 2010'dan beri yer aldığı birçok ulusal ve uluslararası defilede ve yine 2010 yılında Tuncay Özinel tiyatrosunda başlayan oyunculuk kariyeriyle[3], tiyatro oyuncusu olarak Best Model of Turkey seçilen ilk manken olmuştur.[özgün araştırma?]

Furkan Palalı
Doğum 27 Ekim 1986 (1986-10-27) (33 yaşında)
Konya, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu ve Tiyatrocu
Etkin yıllar 2009 - günümüz
Resmî site www.furkanpalali.com
Mankenlik kariyeri
Etkin yıllar 2009 - günümüz
Boyu 1.91 cm
Kilosu 81 kg
Göz rengi Yeşil
Ayakkabı numarası 44
Ajansı Gökhan Güneş - GG Managements (2018 - Günümüz)
Ödüller
2011 Best Model of Turkey
2011 Best Model of the World

HayatıDüzenle

EğitimiDüzenle

Orta okulu Konya Özel Diltaş Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Konya Dolapoğlu Anadolu Lisesinden mezun olan Palalı, üniversite öğrenimini Ankara Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde tamamladı. Ankara'da aldığı 6 aylık yaratıcı drama eğitimi, Tuncay Özinel' den aldığı tiyatro oyunculuğu eğitimi ve Ferdi Merter'den aldığı karakter oyunculuğu eğitimleri de olan Palalı; halen Marmara Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünde yüksek lisans öğrenimini sürdürmektedir.

KariyeriDüzenle

Basketbol kariyeriDüzenle

Konya'da okuduğu sıralarda o sıralar Türkiye Basketbol Birinci Liginde mücadele eden Konyaspor'un altyapısında basketbol kariyerine başlayan Palalı, aynı kulüpte 7 yıl top koşturduktan sonra 2000 yılında Tofaş kulübü Konya şubesine transfer oldu. Burada da 2 yıl süren başarılı mücadelesinden sonra üniversite kariyerine devam etmek amacıyla basketbola veda etti.

Mankenlik kariyeriDüzenle

Furkan Palalı üniversite dönemi boyunca arkadaşlarının desteği ve Ankara'da bir model ajansında çalışan bir arkadaşının vasıtasıyla okul döneminde kayıt olduğu Ankara merkezli bir ajansta modellik kariyerine başlamıştır. Üniversite'den mezun olduktan sonra da İstanbul'dan gelen teklifleri değerlendirmiş ve Selin Boronkay - Selin Boronkay Ajans ile 2010 yılında sözleşme imzalamıştır.

1,5 yıl bu ajansta çeşitli organizasyonlarda yer alan ve birçok defile ve katalog çekimi yapan Palalı aynı zamanda tek hedefi olan Best Model yarışması için çalıştı. Sonra, 2011 Best Model of Turkey manken yarışmasına katıldı ve birinci oldu. Böylece aynı yıl içerisinde Best Model of the World'e katılmaya hak kazandı. Ardından katıldığı Best Model of the World yarışmasını da kazanan Palalı, artık uluslararası camiada da tanınan bir isim oldu.

OyunculukDüzenle

Küçük Sırlar'da "Aras" karakteri, Adını Feriha Koydum (Model-Konuk Oyuncu) yapımlarında dizi oyunculuğu deneyimleri; Uyan Uyan Gazi Kemal (Şamdan Mehmet, Doktor Zeki ve Rasuhi karakterleri) (2010-2011) ve Tetikçi (Delikanlı - Başrol)(2011-2012) gibi tiyatro deneyimleri olmuştur. Tepebaşı Tiyatrosunda Ferdi Merter'in yazıp yönettiği "Tetikçi" isimli oyunda 6 kez başrol olarak sahne alan Palalı, tiyatro oyunlarına ara vermiştir.[4] Ayrıca ATV' de yayınlanmakta olan "Hayat Devam Ediyor" adlı diziye 17 Şubat 2012 tarihli 14. Bölüm itibarıyla katılan Palalı; oyunculuk başarısını kendi sesiyle canlandırdığı "Giray" karakteri ile de sürdürmüştür.[5]

Bu diziden birinci sezon finali olan 32. Bölüm itibarıyla ayrılmış olan Palalı, 2012-2013 sezonu için baş rollerini Hazal Kaya, Tuğçe Kazaz ve Tardu Flordun ile paylaşacağı, Adam Film tarafından ATV için hazırlanan "Son Yaz - Balkanlar 1912" adlı dizi ile anlaşma sağlamıştır.[6][7] Anılan dizinin ismi daha sonra ATV tarafından "Son Yaz" olarak değiştirilmiş ve 1. bölüm 25 Eylül 2012 Salı günü yayınlanmıştır.

Daha sonra MinT Yapım ile anlaşma sağlayan Furkan Palalı, Show TV için hazırlanan "Aşk Emek İster" isimli dizide Ekin Türkmen ve Müge Boz ile birlikte başrol olarak yer almış ve dizinin ilk bölümü 14 Nisan 2013 Pazar günü Show TV'de yayınlanmıştır.[8] Dizide işlenen konu şöyledir: "Varlıklı bir ailenin iyi eğitim almış, en iyi okullarda okumuş, en güzel otomobillere binmiş oğlu, okulunu bitirip yurda döner. Holdingde bir oda beklerken babası onu, “İşi en alttan öğreneceksin” deyip fabrikasında işe başlatır... Kimliği gizli tutulan genç veliaht, hayatının aşkını bu fabrikada bulur.''

Palalı Osman Sınav'ın yönettiği ve TRT 1'de yayınlanan Kızılelma dizisinde Millî İstihbarat Teşkilatı elemanı Murad Altay'ı canlandırmıştır.[9] Dizi 2014 yılının Ocak ayında vizyona girmiş ve 23 Ekim 2014 tarihinde yayınlanan 28. bölümü ile ekranlara veda etmiştir.[10]

8 Ağustos 2015'de TRT 1[11]'de başlayan Son Çıkış dizisinde "Kenan" ismi ile başrol oynamıştır.

1 Nisan 2016'da vizyona girmiş olan Somuncu Baba Aşkın Sırrı isimli sinema filminde başrol oynamıştır.

Son olarak 15 Haziran 2016'da FOX TV[12]'de başlayan No: 309 dizisinde başrol oynamıştır.

13 Haziran 2019 tarihinde Star TV[13] 'de ilk bölümü yayınlanan "Benim Tatlı Yalanım" dizinde ise yine başrol olarak "Nejat" karakterini canlandırmıştır.

Star TV'nin Benim Tatlı Yalanım dizisindeki performansı ile adından söz ettiren ünlü oyuncu Furkan Palalı, 11 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen Türkiye Başarı Ödülleri gecesinde ‘Yılın En İyi Erkek Oyuncusu’ ödülüne layık görüldü.[14]

Başrolünü üstlendiği ‘No 309’ ve ‘Benim Tatlı Yalanım’ dizileri yurt dışında da büyük ilgi görmüştür ve No 309 51 ülkede, Benim Tatlı Yalanım ise 26 ülkede yayınlanmaktadır.[15] Oyuncu Furkan Palalı’nın başrolünde yer aldığı No:309 dizisi, ilk bölümüyle İspanya’ya damgasını vurdu. İspanyol sosyal medyasındaNo:309 dizisi tt olurken, ünlü oyuncu Furkan Palalı twitter adresinden İspanyol hayranları için bir de özel mesaj yayınladı. [16]

3. Sezon ilk bölümü 17 Eylül 2020 tarihinde ATV'de yayınlanan "Bir Zamanlar Çukurova" dizisine Fekeli'nin yeğeni "Fikret Fekeli" karakteri ile başrol oyuncularından biri olarak katılmıştır. [17][18]

FilmografisiDüzenle

DİZİLER
Yıl Baslık Rolü Notlar
2010 Küçük Sırlar Aras Yardımcı Oyuncu
2010 Adını Feriha Koydum Model Konuk Oyuncu
2012 Hayat Devam Ediyor Giray Yardımcı Oyuncu
2013 Son Yaz Arif Başrol Oyuncusu
2013 Aşk Emek İster Demir Başrol Oyuncusu
2014 Kızılelma Murad Altay Başrol Oyuncusu
2015 Son Çıkış Kenan Başrol Oyuncusu
2016 No 309 Onur Sarıhan Başrol Oyuncusu
2018 Bir Mucize Olsun Yiğit Tümer Başrol Oyuncusu
2019 Benim Tatlı Yalanım Nejat Yılmaz Başrol Oyuncusu
2020 Bir Zamanlar Çukurova Fikret Fekeli Başrol Oyuncusu
FİLMLER
Yıl Başlık Rolü Notlar
2016 Somuncu Baba Aşkın Sırrı Somuncu Baba Başrol Oyuncusu
2017 Direniş Karatay Mevlana Başrol Oyuncusu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ [1] Best Model of Turkey Anasayfa
  2. ^ [2] 18 Nisan 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Habertürk Magazin
  3. ^ [3] Uyan Uyan Gazi Kemal Tiyatro Oyunu
  4. ^ "Öpüşme sahnesinde zorlandılar". haberturk. 19 Ocak 2012. 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2013. 
  5. ^ [4] Posta Gazetesi Haberi
  6. ^ [5] Hürriyet Gazetesi Haberi
  7. ^ [6] 2 Mayıs 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Sacit Aslan Haberi
  8. ^ [7] 3 Mayıs 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Ask Emek İster Resmi Sayfası
  9. ^ "Yeni Polat Alemdar doğuyor". haber7. 2 Aralık 2013. 3 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2013. 
  10. ^ "Kızılelma Final Bölümü Fragmanı". Mynet. 23 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2014. 
  11. ^ https://www.trt1.com.tr/arsiv/son-cikis/bolum/1-bolum
  12. ^ http://www.fox.com.tr/No-309/oyuncular
  13. ^ https://www.startv.com.tr/video/arsiv/dizi/benim-tatli-yalanim
  14. ^ [8] NTV Haberi
  15. ^ [9] Hürriyet Gazetesi Haberi
  16. ^ [10] Hürriyet Gazetesi Haberi
  17. ^ [11] Televizyon Gazetesi Haberi
  18. ^ [12] Sabah Gazetesi Haberi

Dış bağlantılarDüzenle