Formula 1 en hızlı tur sahibi sürücüler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste Formula 1 Grand Prix'lerinde en hızlı tur zamanı yapmış sürücüleri içermektedir. 2010 Abu Dabi Grand Prix sonu itibarıyla 120 farklı isim bu başarıya ulaşmıştır.

Sürücüye göreDüzenle

Tablodaki veriler 14 Kasım 2010 tarihinde güncellenmiştir

Tablo işaretleri
Koyu Halen Formula 1'de yarışan pilot
İtalik Formula 1 Dünya Şampiyonu olmuş pilot
Sıra Ülke Sürücü En hızlı tur sayısı Aktif sezonlar İlk en hızlı tur Son en hızlı tur Notlar
1   Schumacher, MichaelMichael Schumacher 76 19912006
2010
1992 Belçika Grand Prix 2006 Brezilya Grand Prix [1]
2   Prost, AlainAlain Prost 41 19801991
1993
1981 Fransa Grand Prix 1993 Japonya Grand Prix [2]
3   Räikkönen, KimiKimi Räikkönen 35 20012009 2002 Avustralya Grand Prix 2008 Singapur Grand Prix [3]
4   Mansell, NigelNigel Mansell 30 19801992
19941995
1983 Avrupa Grand Prix 1992 Japonya Grand Prix [4]
5   Clark, JimJim Clark 28 19601968 1961 Hollanda Grand Prix 1968 Güney Afrika Grand Prix [5]
6   Häkkinen, MikaMika Häkkinen 25 19912001 1997 İtalya Grand Prix 2001 Macaristan Grand Prix [6]
7   Lauda, NikiNiki Lauda 24 19711979
19821985
1974 Spanish Grand Prix 1985 Almanya Grand Prix [7]
8   Fangio, Juan ManuelJuan Manuel Fangio 23 19501951
19531958
1950 Monako Grand Prix 1958 Arjantin Grand Prix [8]
8   Piquet, NelsonNelson Piquet 23 19781991 1979 Birleşik Devletler Grand Prix 1987 Meksika Grand Prix [9]
10   Berger, GerhardGerhard Berger 21 19841997 1986 Almanya Grand Prix 1997 Almanya Grand Prix [10]
11   Moss, StirlingStirling Moss 19 19511961 1954 İngiltere Grand Prix 1961 Monako Grand Prix [10]
11   Senna, AyrtonAyrton Senna 19 19841994 1984 Monako Grand Prix 1993 Avrupa Grand Prix [11]
11   Hill, DamonDamon Hill 19 19921999 1993 İngiltere Grand Prix 1996 Macaristan Grand Prix [12]
14   Coulthard, DavidDavid Coulthard 18 19942008 1994 Almanya Grand Prix 2002 Fransa Grand Prix [10]
14   Alonso, FernandoFernando Alonso 18 2001
2003
2003 Kanada Grand Prix 2010 Kore Grand Prix [13]
16   Barrichello, RubensRubens Barrichello 17 1993 2000 Avustralya Grand Prix 2009 Spanish Grand Prix [14]
17   Stewart, JackieJackie Stewart 15 19651973 1968 Almanya Grand Prix 1973 İtalya Grand Prix [15]
17   Regazzoni, ClayClay Regazzoni 15 19701980 1970 Avusturya Grand Prix 1979 İtalya Grand Prix [10]
19   Ickx, JackyJacky Ickx 14 19671979 1969 Almanya Grand Prix 1972 İtalya Grand Prix [10]
20   Jones, AlanAlan Jones 13 19751981
1983
19851986
1978 Birleşik Devletler Grand Prix West 1981 Hollanda Grand Prix [16]
20   Patrese, RiccardoRiccardo Patrese 13 19771993 1982 Monako Grand Prix 1992 Almanya Grand Prix [10]
22   Ascari, AlbertoAlberto Ascari 12 19501955 1952 Belçika Grand Prix 1954 Spanish Grand Prix [17]
22   Brabham, JackJack Brabham 12 19551970 1959 Monako Grand Prix 1970 İngiltere Grand Prix [18]
22   Arnoux, RenéRené Arnoux 12 19781989 1979 Fransa Grand Prix 1984 Hollanda Grand Prix [19]
22   Montoya, Juan PabloJuan Pablo Montoya 12 20012006 2001 Avrupa Grand Prix 2005 Türkiye Grand Prix [10]
22   Massa, FelipeFelipe Massa 12 2002
2004
2006 Spanish Grand Prix 2009 Monako Grand Prix [10]
27   Surtees, JohnJohn Surtees 11 19601972 1960 Portekiz Grand Prix 1970 Güney Afrika Grand Prix [20]
28   Hill, GrahamGraham Hill 10 19581975 1960 İngiltere Grand Prix 1967 Birleşik Devletler Grand Prix [21]
28   Andretti, MarioMario Andretti 10 19681972
19741982
1971 Güney Afrika Grand Prix 1978 İtalya Grand Prix [22]
30   Hulme, DennyDenny Hulme 9 19651974 1966 Hollanda Grand Prix 1974 Belçika Grand Prix [10]
30   Peterson, RonnieRonnie Peterson 9 19701978 1973 Spanish Grand Prix 1978 Avusturya Grand Prix [10]
30   Villeneuve, JacquesJacques Villeneuve 9 19962006 1996 Avustralya Grand Prix 1997 Avusturya Grand Prix [23]
33   Hunt, JamesJames Hunt 8 19731979 1973 İngiltere Grand Prix 1977 İngiltere Grand Prix [24]
33   Villeneuve, GillesGilles Villeneuve 8 19771982 1978 Arjantin Grand Prix 1981 San Marino Grand Prix [10]
33   Schumacher, RalfRalf Schumacher 8 19972007 1999 İtalya Grand Prix 2005 Belçika Grand Prix [10]
33   Hamilton, LewisLewis Hamilton 8 2007 2007 Malaysian Grand Prix 2010 Abu Dabi Grand Prix [25]
38   González, José FroilánJosé Froilán González 6 1950
19571960
1952 İtalya Grand Prix 1954 İtalya Grand Prix [10]
38   Hawthorn, MikeMike Hawthorn 6 19521958 1954 İngiltere Grand Prix 1958 Portekiz Grand Prix [26]
38   Hill, PhilPhil Hill 6 19581964
1966
1958 İtalya Grand Prix 1961 Almanya Grand Prix [27]
38   Gurney, DanDan Gurney 6 19591968
1970
1963 Güney Afrika Grand Prix 1967 Almanya Grand Prix [10]
38   Fittipaldi, EmersonEmerson Fittipaldi 6 19701980 1973 Arjantin Grand Prix 1975 Birleşik Devletler Grand Prix [28]
38   Reutemann, CarlosCarlos Reutemann 6 19721982 1974 Güney Afrika Grand Prix 1981 İtalya Grand Prix [10]
38   Laffite, JacquesJacques Laffite 6 19741986 1977 Spanish Grand Prix 1985 Avrupa Grand Prix [10]
38   Frentzen, Heinz-HaraldHeinz-Harald Frentzen 6 19942003 1997 Avustralya Grand Prix 1997 Avrupa Grand Prix [10]
38   Vettel, SebastianSebastian Vettel 6 2007 2009 İngiltere Grand Prix 2010 Macaristan Grand Prix [10]
38   Webber, MarkMark Webber 6 2002 2009 Macaristan Grand Prix 2010 Japonya Grand Prix [10]
47   Farina, NinoNino Farina 5 19501955 1950 İngiltere Grand Prix 1951 İtalya Grand Prix [29]
47   Pace, José CarlosJosé Carlos Pace 5 19721977 1973 Almanya Grand Prix 1975 Güney Afrika Grand Prix [10]
47   Scheckter, JodyJody Scheckter 5 19721980 1974 Fransa Grand Prix 1977 Japonya Grand Prix [30]
47   Watson, JohnJohn Watson 5 19731983
1985
1977 Güney Afrika Grand Prix 1983 Detroit Grand Prix [10]
47   Pironi, DidierDidier Pironi 5 19781982 1980 İngiltere Grand Prix 1982 Kanada Grand Prix [10]
47   Alboreto, MicheleMichele Alboreto 5 19811994 1982 Caesars Palace Grand Prix 1988 İtalya Grand Prix [10]
53   Beltoise, Jean-PierreJean-Pierre Beltoise 4 19671974 1968 Spanish Grand Prix 1972 Monako Grand Prix [31]
53   Siffert, JoJo Siffert 4 19621971 1968 İngiltere Grand Prix 1971 Avusturya Grand Prix [10]
53   Depailler, PatrickPatrick Depailler 4 1972
19741980
1974 İsveç Grand Prix 1979 Monako Grand Prix [10]
53   Alesi, JeanJean Alesi 4 19892001 1991 Birleşik Devletler Grand Prix 1996 Monako Grand Prix [10]
57   Vukovich, BillBill Vukovich 3 19511955 1952 Indianapolis 500 1955 Indianapolis 500 [10]
57   Brooks, TonyTony Brooks 3 19561961 1957 İtalya Grand Prix 1961 İngiltere Grand Prix [10]
57   McLaren, BruceBruce McLaren 3 19591970 1959 İngiltere Grand Prix 1962 Hollanda Grand Prix [32]
57   Ginther, RichieRichie Ginther 3 19601967 1961 Monako Grand Prix 1966 Meksika Grand Prix [33]
57   Amon, ChrisChris Amon 3 19631976 1970 Belçika Grand Prix 1972 Fransa Grand Prix [10]
57   Rindt, JochenJochen Rindt 3 19641970 1969 Spanish Grand Prix 1970 Monako Grand Prix [34]
57   Jarier, Jean-PierreJean-Pierre Jarier 3 1971
19731983
1975 Brezilya Grand Prix 1978 Birleşik Devletler Grand Prix [10]
57   Rosberg, KekeKeke Rosberg 3 19781986 1985 Fransa Grand Prix 1985 Avustralya Grand Prix [35]
57   Button, JensonJenson Button 3 2000 2009 Malaysian Grand Prix 2010 Avrupa Grand Prix [10]
66   Rathmann, JimJim Rathmann 2 1950
19521960
1957 Indianapolis 500 1960 Indianapolis 500 [36]
66   Bandini, LorenzoLorenzo Bandini 2 19611967 1966 Monako Grand Prix 1966 Fransa Grand Prix [10]
66   Cevert, FrançoisFrançois Cevert 2 19701973 1971 Almanya Grand Prix 1973 Belçika Grand Prix [37]
66   Mass, JochenJochen Mass 2 19731982 1975 Fransa Grand Prix 1976 Spanish Grand Prix [38]
66   Warwick, DerekDerek Warwick 2 19811990
1993
1982 Hollanda Grand Prix 1984 Detroit Grand Prix [10]
66   Tambay, PatrickPatrick Tambay 2 19771979
19811986
1983 Kanada Grand Prix 1984 Güney Afrika Grand Prix [10]
66   Fabi, TeoTeo Fabi 2 1982
19841987
1986 İtalya Grand Prix 1987 San Marino Grand Prix [10]
66   Nannini, AlessandroAlessandro Nannini 2 19861990 1988 Almanya Grand Prix 1990 San Marino Grand Prix [10]
65   Fisichella, GiancarloGiancarlo Fisichella 2 19962009 1997 Spanish Grand Prix 2005 Spanish Grand Prix [10]
65   Rosberg, NicoNico Rosberg 2 2006 2006 Bahrain Grand Prix 2009 Avustralya Grand Prix [10]
66   Kovalainen, HeikkiHeikki Kovalainen 2 2007 2008 Avustralya Grand Prix 2008 Bahrain Grand Prix [10]
66   Heidfeld, NickNick Heidfeld 2 2000 2008 Malaysian Grand Prix 2008 Almanya Grand Prix [10]
78   Parsons, JohnnieJohnnie Parsons 1 19501958 1950 Indianapolis 500 1950 Indianapolis 500 [10]
78   Wallard, LeeLee Wallard 1 19501951 1951 Indianapolis 500 1951 Indianapolis 500 [10]
78   Taruffi, PieroPiero Taruffi 1 19501956 1952 Swiss Grand Prix 1952 Swiss Grand Prix [10]
78   Villoresi, LuigiLuigi Villoresi 1 19501956 1953 Hollanda Grand Prix 1953 Hollanda Grand Prix [10]
78   McGrath, JackJack McGrath 1 19501955 1954 Indianapolis 500 1954 Indianapolis 500 [10]
78   Herrmann, HansHans Herrmann 1 19531955
19571961
1954 Fransa Grand Prix 1954 Fransa Grand Prix [10]
78   Marimon, OnofreOnofre Marimón 1 1951
19531954
1954 İngiltere Grand Prix 1954 İngiltere Grand Prix [10]
78   Behra, JeanJean Behra 1 19521959 1954 İngiltere Grand Prix 1954 İngiltere Grand Prix [10]
78   Kling, KarlKarl Kling 1 19541955 1954 Almanya Grand Prix 1954 Almanya Grand Prix [10]
78   Mières, RobertoRoberto Mières 1 19531955 1955 Hollanda Grand Prix 1955 Hollanda Grand Prix [10]
78   Russo, PaulPaul Russo 1 1950
19531959
1956 Indianapolis 500 1956 Indianapolis 500 [10]
78   Musso, LuigiLuigi Musso 1 19531958 1957 Fransa Grand Prix 1957 Fransa Grand Prix [10]
78   Bettenhausen, TonyTony Bettenhausen 1 19501960 1958 Indianapolis 500 1958 Indianapolis 500 [10]
78   Thomson, JohnnyJohnny Thomson 1 19531960 1959 Indianapolis 500 1959 Indianapolis 500 [10]
78   Trintignant, MauriceMaurice Trintignant 1 19501964 1959 Birleşik Devletler Grand Prix 1959 Birleşik Devletler Grand Prix [10]
78   Ireland, InnesInnes Ireland 1 19591966 1960 Belçika Grand Prix 1960 Belçika Grand Prix [10]
78   Baghetti, GiancarloGiancarlo Baghetti 1 19611967 1961 İtalya Grand Prix 1961 İtalya Grand Prix [39]
78   Scarfiotti, LudovicoLudovico Scarfiotti 1 19631968 1966 İtalya Grand Prix 1966 İtalya Grand Prix [40]
78   Attwood, RichardRichard Attwood 1 19641965
19671969
1968 Monako Grand Prix 1968 Monako Grand Prix [10]
78   Rodríguez, PedroPedro Rodríguez 1 19631971 1968 Fransa Grand Prix 1968 Fransa Grand Prix [10]
78   Oliver, JackieJackie Oliver 1 19681973
1977
1968 İtalya Grand Prix 1968 İtalya Grand Prix [10]
78   Pescarolo, HenriHenri Pescarolo 1 1968
19701974
1976
1971 İtalya Grand Prix 1971 İtalya Grand Prix [10]
78   Hailwood, MikeMike Hailwood 1 19631965
19711974
1972 Güney Afrika Grand Prix 1972 Güney Afrika Grand Prix [10]
78   Brambilla, VittorioVittorio Brambilla 1 19741980 1975 Avusturya Grand Prix 1975 Avusturya Grand Prix [10]
78   Hasemi, MasahiroMasahiro Hasemi 1 1976 1976 Japonya Grand Prix 1976 Japonya Grand Prix [10]
78   Nilsson, GunnarGunnar Nilsson 1 19761977 1977 Belçika Grand Prix 1977 Belçika Grand Prix [41]
78   Surer, MarcMarc Surer 1 19791986 1981 Brezilya Grand Prix 1981 Brezilya Grand Prix [10]
78   Henton, BrianBrian Henton 1 1975, 1977
19811982
1982 İngiltere Grand Prix 1982 İngiltere Grand Prix [10]
78   de Cesaris, AndreaAndrea de Cesaris 1 19801994 1983 Belçika Grand Prix 1983 Belçika Grand Prix [10]
78   Palmer, JonathanJonathan Palmer 1 19831989 1989 Kanada Grand Prix 1989 Kanada Grand Prix [10]
78   Gugelmin, MauricioMaurício Gugelmin 1 19881992 1989 Fransa Grand Prix 1989 Fransa Grand Prix [10]
78   Nakajima, SatoruSatoru Nakajima 1 19871991 1989 Avustralya Grand Prix 1989 Avustralya Grand Prix [10]
78   Boutsen, ThierryThierry Boutsen 1 19831993 1990 Almanya Grand Prix 1990 Almanya Grand Prix [10]
78   Gachot, BertrandBertrand Gachot 1 19891992
19941995
1991 Macaristan Grand Prix 1991 Macaristan Grand Prix [10]
78   Moreno, RobertoRoberto Moreno 1 1982, 1987
19891992
1995
1991 Belçika Grand Prix 1991 Belçika Grand Prix [10]
78   Wurz, AlexanderAlexander Wurz 1 19972000
2005, 2007
1998 Arjantin Grand Prix 1998 Arjantin Grand Prix [10]
78   Irvine, EddieEddie Irvine 1 19932002 1999 Kanada Grand Prix 1999 Kanada Grand Prix [42]
78   de la Rosa, PedroPedro de la Rosa 1 19992002
20052006
2010
2005 Bahrain Grand Prix 2005 Bahrain Grand Prix [10]
78   Trulli, JarnoJarno Trulli 1 1997 2009 Bahrain Grand Prix 2009 Bahrain Grand Prix [10]
78   Glock, TimoTimo Glock 1 2004
2008
2009 Avrupa Grand Prix 2009 Avrupa Grand Prix [10]
78   Sutil, AdrianAdrian Sutil 1 2007 2009 İtalya Grand Prix 2009 İtalya Grand Prix [10]
78   Petrov, VitalyVitaly Petrov 1 2010 2010 Türkiye Grand Prix 2010 Türkiye Grand Prix [10]
78   Kubica, RobertRobert Kubica 1 2006 2010 Kanada Grand Prix 2010 Kanada Grand Prix [10]

Ülkelere göreDüzenle

En hızlı tur sahibi sürücülerin ülkelerine göre dağılımı.

Tablodaki veriler 14 Kasım 2010 tarihinde güncellenmiştir

Sıra Ülke En hızlı tur sayısı Sürücü(ler)
1   Birleşik Krallık 192 22
2   Almanya 106 11
3   Fransa 87 6
4   Brezilya 84 8
5   Finlandiya 65 4
6   İtalya 51 16
7   Avusturya 49 4
8   Arjantin 37 5
9   ABD 36 12
10   Avustralya 21 3
11    İsviçre 20 3
12   İspanya 19 2
13   Kanada 17 2
14   Yeni Zelanda 15 3
14   Belçika 15 3
16   Kolombiya 12 1
17   İsveç 10 2
18   Güney Afrika 5 1
19   Japonya 2 2
20   Meksika 1 1
20   Polonya 1 1
20   Rusya 1 1

Ayrıca bakınızDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Michael Schumacher". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  2. ^ "Alain Prost". Formula 1. 28 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  3. ^ "Kimi Raikkonen". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  4. ^ "Nigel Mansell". Formula 1. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  5. ^ "Jim Clark". Formula 1. 17 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  6. ^ "Mika Häkkinen". Formula 1. 6 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  7. ^ "Niki Lauda". Formula 1. 24 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  8. ^ "Juan Manuel Fangio". Formula 1. 28 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  9. ^ "Nelson Piquet". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  10. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca "Formula one results". Formula 1. 9 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  11. ^ "Ayrton Senna". Formula 1. 15 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  12. ^ "Damon Hill". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  13. ^ "Fernando Alonso". Formula 1. 11 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  14. ^ "Formula one results". Formula 1. 9 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2009. 
  15. ^ "Jackie Stewart". Formula 1. 28 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  16. ^ "Alan Jones". Formula 1. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  17. ^ "Alberto Ascari". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  18. ^ "Jack Brabham". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  19. ^ "Formula One results". Formula 1. 9 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  20. ^ "Formula one results". Formula 1. 21 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  21. ^ "Graham Hill". Formula 1. 15 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  22. ^ "Mario Andretti". Formula 1. 27 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  23. ^ "Formula one results". Formula 1. 6 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  24. ^ "James Hunt". Formula 1. 16 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  25. ^ "Lewis Hamilton". Formula 1. 10 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  26. ^ "Mike Hawthorn". Formula 1. 21 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  27. ^ "Phill Hill". Formula 1. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  28. ^ "Emerson Fittipaldi". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  29. ^ "Nino Farina". Formula 1. 16 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  30. ^ "Jody Scheckter". Formula 1. 28 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  31. ^ "1972 Monako Grand Prix". Formula 1. 14 Mayıs 1972. 7 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  32. ^ "Bruce McLaren". International Motorsports Hall of Fame. 28 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  33. ^ "Honda's F1 years". BBC Sport. 5 Aralık 2008. 8 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2008. 
  34. ^ "Formula one results". Formula 1. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  35. ^ "Keke Rosberg". Formula 1. 17 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  36. ^ "1960 Indianapolis 500". Formula One. 30 Mayıs 1960. 22 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  37. ^ Tremayne. s. 59. 
  38. ^ "1975 Spanish Grand Prix". Formula 1. 27 Nisan 1975. 2 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  39. ^ Tremayne. s. 57. 
  40. ^ "1966 İtalya Grand Prix". Formula 1. 4 Eylül 1966. 2 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  41. ^ "1977 Belçika Grand Prix". Formula 1. 5 Haziran 1977. 17 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  42. ^ "Farewell to an F1 playboy". BBC Sport. 23 Ocak 2003. 19 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008.