Can Yaman

Türk oyuncu ve avukat

Can Yaman (d. 8 Kasım 1989, İstanbul), Türk oyuncu ve avukat.

Can Yaman
Doğum 8 Kasım 1989 (1989-11-08) (30 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitim Yeditepe Üniversitesi
Meslek Oyuncu, Avukat
Etkin yıllar 2014-günümüz

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Can Yaman, 8 Kasım 1989 tarihinde İstanbul'da ailesinin tek çocuğu olarak doğmuştur. Baba tarafından Arnavut kökenlidir.[1] İtalyan Lisesi'ni birinci olarak bitiren Yaman, Yeditepe Üniversitesi'nin hukuk bölümünden 2012 yılında dereceyle mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra 1 yıl zorunlu staj için PriceWaterhouseCoopers adındaki dünyaca ünlü kurumsal bir firmada altı ay avukatlık yapmıştır. Futbolcu ve teknik direktör Fuat Yaman'ın yeğenidir.[2][3][4][5] Yaman, iyi derecede İtalyanca ve İngilizce bilmektedir.

Can Yaman, Cüneyt Sayıl'dan oyunculuk eğitimi almıştır. İlk televizyon deneyimini, 2014 yılında yönetmenliğini Türkan Derya'nın yaptığı, başrollerini Bennu Yıldırımlar, Selma Ergeç, Timuçin Esen, Sinem Kobal, Fırat Çelik ve Sezai Aydın'ın paylaştığı, Star TV'de yayımlanan Gönül İşleri adlı dizide Bedir Kocadağ karakteri ile yapmıştır. 2015 yılında yönetmenliğini Osman Sınav‘ın yaptığı, FOX TV'de yayımlanan İnadına Aşk adlı dizide Yalın Aras karakterini canlandırmıştır. 2016 yılında başrollerini Yeliz Kuvancı ile paylaştığı, kadrosunda Cengiz Bozkurt, Altan Erkekli, Gül Onat, Bülent Şakrak, Mehtap Bayri, Deniz Oral ve Veysel Diker‘in de yer aldığı Hangimiz Sevmedik adlı dizide Tarık Çam karakterini canlandırmıştır. 2017 yılında yönetmenliğini Çağrı Bayrak'ın yaptığı, başrollerini Özge Gürel ile paylaştığı, Star TV'de yayımlanan Dolunay adlı dizide Ferit Aslan karakterini canlandırmıştır. 2018-2019 yıllarında Star TV'de yayımlanan, Çağrı Bayrak ve Aytaç Çiçek'in yönettiği, başrollerini Demet Özdemir ile paylaştığı Erkenci Kuş adlı dizide Can Divit karakterini canlandırmıştır. 2020 yılında FOX TV'de yayımlanmaya başlayan, başrollerini Özge Gürel ile paylaştığı, Deniz Yorulmazer'in yönettiği Bay Yanlış adlı dizide Özgür Atasoy karakterine hayat vermektedir.[6]

FilmografiDüzenle

Dizi
Yıl Adı Rol Notlar
2014-2015 Gönül İşleri Bedir Kocadağ Yardımcı oyuncu
2015-2016 İnadına Aşk Yalın Aras Başrol
2016-2017 Hangimiz Sevmedik Tarık Çam Başrol
2017 Dolunay Ferit Aslan Başrol
2018-2019 Erkenci Kuş Can Divit Başrol
2020- Bay Yanlış Özgür Atasoy Başrol
Reklam
Yıl Şirket/Ürün Rol Notlar
2018 CepteTEB[7] Demet Özdemir ile birlikte Reklam yüzü
DESA[8] Kendisi Reklam yüzü

Ödüller ve adaylıklarDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2017 Çekmeköy 2023 Dergisi 2. Sosyal Farkındalık Ödülleri Yılın En İyi Erkek Dizi Oyuncusu[9] Hangimiz Sevmedik Kazandı
44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Komedi & Romantik Komedi Erkek Oyuncusu Dolunay Adaylık
44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Dizi Çifti (Özge Gürel ile birlikte) Adaylık
Kristal Ekran Televizyon Ödulleri 2017 En İyi Erkek Başrol Oyuncu Adaylık
2018 İstanbul Moda Rehberi 2018 Yılın En Stil Sahibi Erkek Oyuncusu Kazandı
Magazinn.com Medya Ve Sanat Ödülleri En İyi Dizi Çifti (Demet Özdemir ile birlikte)[10] Erkenci Kuş Kazandı
45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Romantik Komedi Erkek Oyuncu Kazandı
45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Dizi Çifti (Demet Özdemir ile birlikte) Adaylık
Engelsiz Yaşam Vakfı 9.Yılın En İyileri Ödül Töreni Yılın En Romantik Dizi Çifti (Demet Özdemir ile birlikte)[11] Kazandı
GQ MOTY by Clear 2018 Yılın Yükselen Oyuncusu[12] Kazandı
2019 MEF Lisesi Yılının Fark Yaratan Ödülleri Fark Yaratanlar Ödülü[13] Kazandı
Murex D'or Ödül Töreni Uluslararası En İyi Erkek Oyuncu[14] Kazandı
19. İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödül Töreni Yılın En İyi Ekran İkilisi (Demet Özdemir ile birlikte)[15] Kazandı
5. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu[16] Kazandı
10. Quality of Magazine Dergisi Ödülleri En Quality Erkek Oyuncu[17] Kazandı
E! News TV's Top Leading Man 2019 En İyi Erkek Oyuncu[18] Kazandı
46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Romantik Komedi Erkek Oyuncu Adaylık
46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Dizi Çifti (Demet Özdemir ile birlikte) Adaylık

TartışmalarDüzenle

Libido açıklamasıDüzenle

Yaman, bir röportajında: "Demet biraz snop olsaydı asla uyumlu olamazdık. Mesela 'Hangimiz Sevmedik' dizisindeki partnerim Selen Soyder'le bu yüzden problem yaşadım. Başrol çiftlerinin libidosu yüksek olması lazım. Ben hep şunu söylüyorum, oyuncular ikiye ayrılıyor; libidosu olanlar, libidosu olmayanlar. Seyirciye, 'Bunlar gerçekten sevişiyor mu? Sevişmiyor mu?' diye sorduramazsan o iş tutmaz." dedi. Röportajı yaptıktan sonra birçok ünlü tarafından eleştirildi.[19]

Daha sonra, yaptığı bir röportajda yanlış anlaşıldığını, Libido kelimesini çok daha farklı, geniş ve kapsamlı kullanmak istediğini fakat konunun başka yerlere gittiğini ifade etti.[20]

Arka oda açıklamasıDüzenle

Yaman, davetli olarak gittiği İspanya'daki bir televizyon programında kadın seyirci tarafından sorulan "Bize Can Yaman'ın bu dünyadan olduğunu kanıtlayacak bir şeyler anlatabilir misin?"[21] sorusuna "Arka odaya geçelim." yanıtını verdi. Bu yanıt karşısında çok fazla eleştirilen Yaman, "tamamen anlık gelişen espri" dedi.[22]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "DOLUNAY'IN YILDIZLARI CAN YAMAN VE ÖZGE GÜREL'DEN SAMİMİ CEVAPLAR!". magazinn.com. 11 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2018. 
  2. ^ "Geniş omuzlarım yüzünden rolü alamıyordum". Milliyet. 2 Kasım 2014. 1 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2017. 
  3. ^ "Can Yaman tuttuğunu koparır". Sözcü. 15 Ağustos 2015. Erişim tarihi: 27 Şubat 2017. 
  4. ^ Kartal, Neziha (22 Temmuz 2015). "Can Yaman: "Gonca'yla öpüşmedik"". Haberturk.com. Erişim tarihi: 27 Şubat 2017. 
  5. ^ "Can Yaman". Cosmopolitan. 28 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2017. 
  6. ^ "BİLGİ". 11 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "CEPTETEB İÇİN KAMERA KARŞISINA GEÇTİLER". 15 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Desa'dan Can Yaman'a Özel Koleksiyon". 14 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Çekmeköy2023 Sosyal Farkındalık Ödülleri Sahiplerini Buldu". 14 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Magazinn.com Ödülleri Sahiplerini Buldu!". 28 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Engelsiz Yaşam Vakfı'nın 9.Yılın En İyileri Ödül Töreni gerçekleşti". 14 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "GQ Men Of The Year 2018 Kazananları". 12 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Liselilerden 'fark yaratanlar'a ödül". 16 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ "Demet Özdemir ve Can Yaman, Murex D'or Ödül Töreni'ne gidiyor!". 3 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "MAGAZİNCİ.COM ÖDÜL TÖRENİNDE YILDIZLAR GEÇİDİ". 28 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "2019 Kazananlar". 3 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Yılın 'En Quality' ödülleri sahiplerini buldu". 14 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ "TV's Top Leading Man 2019 Responds! Congratulations to Erkenci Kus Star Can Yaman". 8 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ "Can Yaman'ın sözleri ünlüler dünyasını karıştırdı libido meselesi". www.hurriyet.com.tr. 5 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020. 
  20. ^ Şişman, Mayk. "Can Yaman'ın libido açıklamasını hepimiz yanlış mı anladık". www.milliyet.com.tr. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020. 
  21. ^ "Can Yaman'ın menajeri arka odaya geçelim gösteririm sözlerini savuncu". www.sozcu.com.tr. 4 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020. 
  22. ^ "Can Yaman'dan kadın hayranına skandal yanıt arka odaya geçelim". www.sozcu.com.tr. 4 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle