Yeliz Kuvancı

Türk oyuncu

Yeliz Kuvancı (d. 3 Nisan 1987, Ankara), Türk dizi oyuncusu.

Yeliz Kuvancı
Doğum 3 Nisan 1987 (1987-04-03) (34 yaşında)[1]
Ankara, Türkiye
Milliyet Türk
Eğitim Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2010-günümüz

HayatıDüzenle

Kuvancı, 3 Nisan 1987'de Ankara'da doğdu. Ailesi Ankaralıdır. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunudur.[2]

KariyeriDüzenle

Çıkışını 2010'da, Öyle Bir Geçer Zaman ki'de canlandırdığı İnci adındaki müzik öğretmeni karakteriyle yaptı. Bir sezon oynadıktan sonra rolü bitince 2011-2012 sezonunda Seni Bana Yazmışlar adlı komedi dizisinde yer aldı. Başrollerini Cemal Hünal, Ali İl ve Dilşad Çelebi ile paylaşan Kuvancı, Zeynep karakterini canlandırdı. TRT 1'de yayınlanan Böyle Bitmesin adlı dizide oyunculuğa devam eden Kuvancı, Kocamın Ailesi dizisinde Güneş ve Hangimiz Sevmedik adlı dizide Itır karakterlerini canlandırdı. TRT 1'de yayınlanan Tutunamayanlar dizisinde Ayşe karekterini canlandırdı. Şu an Kanal D'de yayınlanan Sadakatsiz dizisinde Bahar Gelik karakterini canlandırmaktadır.

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Başlık Rolü Not
2010-2011 Öyle Bir Geçer Zaman ki İnci Öğretmen Yardımcı Karakter
2011-2012 Seni Bana Yazmışlar Zeynep Başrol Oyuncusu
2012 Böyle Bitmesin Nazlı Başrol Oyuncusu
2014 Kocamın Ailesi Güneş Başrol Oyuncusu
2016 Hangimiz Sevmedik Itır Başrol Oyuncusu
2020 Tutunamayanlar Ayşe Yardımcı Karakter
2020- Sadakatsiz Bahar Gelik Yardımcı Karakter

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle