Yeliz Kuvancı (d. 28 Şubat 1987, İstanbul), Türk dizi oyuncusu.

Yeliz Kuvancı
Doğum 28 Şubat 1987 (1987-02-28) (32 yaşında)[1]
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2010-günümüz

HayatıDüzenle

İlk yıllarıDüzenle

Kuvancı, 28 Şubat 1987'de Ankara'da doğdu. Ailesi Ankaralıdır.

EğitimiDüzenle

Çocukluğunda oyunculuk ile ilgili herhangi bir planı olmayan Kuvancı, babasının teşvikiyle tiyatro eğitimi veren bir eğitim kurumuna gitti.[2] Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunudur.[3]

KariyeriDüzenle

Çıkışını 2010'da, Öyle Bir Geçer Zaman ki'de canlandırdığı İnci adındaki müzik öğretmeni karakteriyle yaptı. Bir sezon oynadıktan sonra rolü bitince 2011-2012 sezonunda Seni Bana Yazmışlar adlı komedi dizisinde yer aldı. Başrollerini Cemal Hünal, Ali İl ve Dilşad Çelebi ile paylaşan Kuvancı, Zeynep karakterini canlandırdı. TRT'de yayınlanan Böyle Bitmesin adlı dizide oyunculuğa devam eden Kuvancı, Kocamın Ailesi dizisinde Güneş karakterini canlandırdı.Şimdi Hangimiz Sevmedik adlı dizide Itır karakterini canlandırmaktadır.

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Başlık Rolü
2010-2011 Öyle Bir Geçer Zaman ki İnci Öğretmen
2011-2012 Seni Bana Yazmışlar Zeynep
2012 Böyle Bitmesin Nazlı
2014 Kocamın Ailesi Güneş
2016 Hangimiz Sevmedik Itır
2020- Tutunamayanlar Ayşe

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle