Mehtap Bayri

Türk oyuncu

Mehtap Bayri (d. 15 Mart 1977, Mardin),[1] Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Mehtap Bayri
Doğum 15 Mart 1977 (1977-03-15) (45 yaşında)
Nusaybin, Mardin, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu,Tiyatrocu
Etkin yıllar 1994-günümüz

Liseyi Vefa Lisesi'nde okudu. Lise yıllarında tiyatroya ilgi duyan Mehtap Bayri, eğitimini Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde tamamladı. Sanatçı, İstanbul Meydan Sahnesi'nde görev yapmaktadır. İki yıl öğretmenlik yapan Bayri, çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Deli Yürek ve Ekmek Teknesi dizisindeki rolüyle zirveye çıkmıştır. Kalk Gidelim adlı dizide oynamıştır. Oflu Hoca'nın Şifresi ve Oflu Hoca'nın Şifresi 2 adlı filmi 'Meryem' rolü oynadığı bazı sinema filmlerdir.

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1996 Fırtınalar Kiraz Yardımcı oyuncu
1997 Şaban ile Şirin Kezban Konuk oyuncu
1997 Yasemince - Konuk oyuncu
1997 Sıdıka Saadet Konuk oyuncu
1997 Hiç Bana Sordun mu? - Yardımcı oyuncu
1998 Şeytanın Gözyaşları Hülya Yardımcı oyuncu
1998-2002 Deli Yürek Nazlı Miroğlu Yardımcı oyuncu
2001 Aşkına Eşkiya Köylü Gelin
2002-2005 Ekmek Teknesi Mehbare Yardımcı oyuncu
2002 Sır Kapısı - Konuk oyuncu
2004-2008 Büyük Buluşma Meryem Konuk oyuncu
2004 Büyük Yalan Şükran Vardarlı Yardımcı oyuncu
2006 Candan Öte Figen Demir Yardımcı oyuncu
2007 Sana Mecburum Saadet Başrol oyuncusu
2007 Hakkını Helal Et Nuray Yardımcı oyuncu
2007 Zoraki Koca Saadet Yardımcı oyuncu
2007-2009 Dudaktan Kalbe Afife Yardımcı oyuncu
2008-2009 Küçük Kadınlar Mihrace Yardımcı oyuncu
2009 Kız Kaçıran Cevriye Yardımcı oyuncu
2009-2011 Geniş Aile Müjgan Kayır Yardımcı oyuncu
2010 Bitmeyen Şarkı Perihan Yardımcı oyuncu
2010 Gönül Ferman Dinlemiyor Ayten Yardımcı oyuncu
2010 Şen Yuva Ajans Mualla Yardımcı oyuncu
2011 İstanbul'un Altınları
2012 Evlerden Biri Leman Yardımcı oyuncu
2013 Gönül Hırsızı - Yardımcı oyuncu
2014 Analı Oğullu Afet Fettan Yardımcı oyuncu
2014-2016 Kertenkele Tülin Bulut Yardımcı oyuncu
2016-2017 Hangimiz Sevmedik Ayşen Akça Başrol oyuncusu
2017-2020 Kalk Gidelim Sevda Dal Başrol oyuncusu
2022 Adı Sevgi Şükran Özer Yardımcı oyuncu
2022 Seni Kalbime Sakladım Türkan Korkmaz Yardımcı oyuncu
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar
Yakında Eyvah Ramazan Bey Başrol oyuncusu
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
1997 Yalan Gazeteci Yardımcı oyuncu
1999 Beyaz Mantolu Adam - Yardımcı oyuncu
2000 Filler ve Çimen Haber Spikeri Yardımcı oyuncu
2000 Şarkıcı - Yardımcı oyuncu
2004 Gece 11:45 Selma Yardımcı oyuncu
2012 Mevsim Çiçek Açtı Esra Başrol oyuncusu
2014 Figüran Pelin Şafak'ın Teyzesi Yardımcı oyuncu
2014 Gülcemal Gülnaz Yardımcı oyuncu
2014 Oflu Hoca'nın Şifresi Meryem Yardımcı oyuncu
2015 Olur İnşallah Şerife Yardımcı oyuncu
2015 Uzaklarda Arama Neriman Başrol oyuncusu
2016 Oflu Hoca'nın Şifresi 2 Meryem Yardımcı oyuncu
2018 Milyonluk Kuş Sevda Başrol oyuncusu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle