Yüzmede Olimpiyat madalyası kazananlar listesi (kadınlar)

Vikimedya liste maddesi

Yüzmede Olimpiyat madalyası kazanan kadınlar listesi, dört yılda bir düzenlenen Yaz Olimpiyatları'nda yüzme kategorilerinde dereceye girmiş kadın sporcuları listeler.

Mevcut program değiştir

50 metre serbest değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1988 Seul
ayrıntılar
Kristin Otto
  Doğu Almanya
Yang Wenyi
  Çin
Katrin Meissner
  Doğu Almanya
Jill Sterkel
  Amerika Birleşik Devletleri
1992 Barselona
ayrıntılar
Yang Wenyi
  Çin
Zhuang Yong
  Çin
Angel Martino
  Amerika Birleşik Devletleri
1996 Atlanta
ayrıntılar
Amy Van Dyken
  Amerika Birleşik Devletleri
Le Jingyi
  Çin
Sandra Völker
  Almanya
2000 Sidney
ayrıntılar
Inge de Bruijn
  Hollanda
Therese Alshammar
  İsveç
Dara Torres
  Amerika Birleşik Devletleri
2004 Atina
ayrıntılar
Inge de Bruijn
  Hollanda
Malia Metella
  Fransa
Libby Lenton
  Avustralya
2008 Pekin
ayrıntılar
Britta Steffen
  Almanya
Dara Torres
  Amerika Birleşik Devletleri
Cate Campbell
  Avustralya
2012 Londra
ayrıntılar
Ranomi Kromowidjojo
  Hollanda
Alyaksandra Herasimenya
  Belarus
Marleen Veldhuis
  Hollanda
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Pernille Blume
  Danimarka
Simone Manuel
  Amerika Birleşik Devletleri
Alyaksandra Herasimenya
  Belarus
2020 Tokyo
ayrıntılar
Emma McKeon
  Avustralya
Sarah Sjöström
  İsveç
Pernille Blume
  Danimarka
2024 Paris
ayrıntılar

100 metre serbest değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1912 Stockholm
ayrıntılar
Fanny Durack
  Avustralasya
Wilhelmina Wylie
  Avustralasya
Jennie Fletcher
  Büyük Britanya
1920 Anvers
ayrıntılar
Ethelda Bleibtrey
  Amerika Birleşik Devletleri
Irene Guest
  Amerika Birleşik Devletleri
Frances Schroth
  Amerika Birleşik Devletleri
1924 Paris
ayrıntılar
Ethel Lackie
  Amerika Birleşik Devletleri
Mariechen Wehselau
  Amerika Birleşik Devletleri
Gertrude Ederle
  Amerika Birleşik Devletleri
1928 Amsterdam
ayrıntılar
Albina Osipowich
  Amerika Birleşik Devletleri
Eleanor Garatti
  Amerika Birleşik Devletleri
Joyce Cooper
  Büyük Britanya
1932 Los Angeles
ayrıntılar
Helene Madison
  Amerika Birleşik Devletleri
Willy den Ouden
  Hollanda
Eleanor Saville
  Amerika Birleşik Devletleri
1936 Berlin
ayrıntılar
Rie Mastenbroek
  Hollanda
Jeannette Campbell
  Arjantin
Gisela Arendt
  Almanya
1948 Londra
ayrıntılar
Greta Andersen
  Danimarka
Ann Curtis
  Amerika Birleşik Devletleri
Marie-Louise Linssen-Vaessen
  Hollanda
1952 Helsinki
ayrıntılar
Katalin Szőke
  Macaristan
Hannie Termeulen
  Hollanda
Judit Temes
  Macaristan
1956 Melbourne
ayrıntılar
Dawn Fraser
  Avustralya
Lorraine Crapp
  Avustralya
Faith Leech
  Avustralya
1960 Roma
ayrıntılar
Dawn Fraser
  Avustralya
Chris von Saltza
  Amerika Birleşik Devletleri
Natalie Steward
  Büyük Britanya
1964 Tokyo
ayrıntılar
Dawn Fraser
  Avustralya
Sharon Stouder
  Amerika Birleşik Devletleri
Kathy Ellis
  Amerika Birleşik Devletleri
1968 Meksiko
ayrıntılar
Jan Henne
  Amerika Birleşik Devletleri
Susan Pedersen
  Amerika Birleşik Devletleri
Linda Gustavson
  Amerika Birleşik Devletleri
1972 Münih
ayrıntılar
Sandy Neilson
  Amerika Birleşik Devletleri
Shirley Babashoff
  Amerika Birleşik Devletleri
Shane Gould
  Avustralya
1976 Montreal
ayrıntılar
Kornelia Ender
  Doğu Almanya
Petra Priemer
  Doğu Almanya
Enith Brigitha
  Hollanda
1980 Moskova
ayrıntılar
Barbara Krause
  Doğu Almanya
Caren Metschuck
  Doğu Almanya
Ines Diers
  Doğu Almanya
1984 Los Angeles
ayrıntılar
Nancy Hogshead
  Amerika Birleşik Devletleri
Verilmedi Annemarie Verstappen
  Hollanda
Carrie Steinseifer
  Amerika Birleşik Devletleri
1988 Seul
ayrıntılar
Kristin Otto
  Doğu Almanya
Zhuang Yong
  Çin
Catherine Plewinski
  Fransa
1992 Barselona
ayrıntılar
Zhuang Yong
  Çin
Jenny Thompson
  Amerika Birleşik Devletleri
Franziska van Almsick
  Almanya
1996 Atlanta
ayrıntılar
Le Jingyi
  Çin
Sandra Völker
  Almanya
Angel Martino
  Amerika Birleşik Devletleri
2000 Sidney
ayrıntılar
Inge de Bruijn
  Hollanda
Therese Alshammar
  İsveç
Jenny Thompson
  Amerika Birleşik Devletleri
Dara Torres
  Amerika Birleşik Devletleri
2004 Atina
ayrıntılar
Jodie Henry
  Avustralya
Inge de Bruijn
  Hollanda
Natalie Coughlin
  Amerika Birleşik Devletleri
2008 Pekin
ayrıntılar
Britta Steffen
  Almanya
Lisbeth Trickett
  Avustralya
Natalie Coughlin
  Amerika Birleşik Devletleri
2012 Londra
ayrıntılar
Ranomi Kromowidjojo
  Hollanda
Alyaksandra Herasimenya
  Belarus
Tang Yi
  Çin
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Simone Manuel
  Amerika Birleşik Devletleri
Verilmedi Sarah Sjöström
  İsveç
Penny Oleksiak
  Kanada
2020 Tokyo
ayrıntılar
Emma McKeon
  Avustralya
Siobhán Haughey
  Hong Kong
Cate Campbell
  Avustralya
2024 Paris
ayrıntılar

200 metre serbest değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1968 Meksiko
ayrıntılar
Debbie Meyer
  Amerika Birleşik Devletleri
Jan Henne
  Amerika Birleşik Devletleri
Jane Barkman
  Amerika Birleşik Devletleri
1972 Münih
ayrıntılar
Shane Gould
  Avustralya
Shirley Babashoff
  Amerika Birleşik Devletleri
Keena Rothhammer
  Amerika Birleşik Devletleri
1976 Montreal
ayrıntılar
Kornelia Ender
  Doğu Almanya
Shirley Babashoff
  Amerika Birleşik Devletleri
Enith Brigitha
  Hollanda
1980 Moskova
ayrıntılar
Barbara Krause
  Doğu Almanya
Ines Diers
  Doğu Almanya
Carmela Schmidt
  Doğu Almanya
1984 Los Angeles
ayrıntılar
Mary Wayte
  Amerika Birleşik Devletleri
Cynthia Woodhead
  Amerika Birleşik Devletleri
Annemarie Verstappen
  Hollanda
1988 Seul
ayrıntılar
Heike Friedrich
  Doğu Almanya
Silvia Poll
  Kosta Rika
Manuela Stellmach
  Doğu Almanya
1992 Barselona
ayrıntılar
Nicole Haislett
  Amerika Birleşik Devletleri
Franziska van Almsick
  Almanya
Kerstin Kielgass
  Almanya
1996 Atlanta
ayrıntılar
Claudia Poll
  Kosta Rika
Franziska van Almsick
  Almanya
Dagmar Hase
  Almanya
2000 Sidney
ayrıntılar
Susie O'Neill
  Avustralya
Martina Moravcová
  Slovakya
Claudia Poll
  Kosta Rika
2004 Atina
ayrıntılar
Camelia Potec
  Romanya
Federica Pellegrini
  İtalya
Solenne Figuès
  Fransa
2008 Pekin
ayrıntılar
Federica Pellegrini
  İtalya
Sara Isaković
  Slovenya
Pang Jiaying
  Çin
2012 Londra
ayrıntılar
Allison Schmitt
  Amerika Birleşik Devletleri
Camille Muffat
  Fransa
Bronte Barratt
  Avustralya
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Katie Ledecky
  Amerika Birleşik Devletleri
Sarah Sjöström
  İsveç
Emma McKeon
  Avustralya
2020 Tokyo
ayrıntılar
Ariarne Titmus
  Avustralya
Siobhán Haughey
  Hong Kong
Penny Oleksiak
  Kanada
2024 Paris
ayrıntılar

400 metre serbest değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1924 Paris
ayrıntılar
Martha Norelius
  Amerika Birleşik Devletleri
Helen Wainwright
  Amerika Birleşik Devletleri
Gertrude Ederle
  Amerika Birleşik Devletleri
1928 Amsterdam
ayrıntılar
Martha Norelius
  Amerika Birleşik Devletleri
Marie Braun
  Hollanda
Josephine McKim
  Amerika Birleşik Devletleri
1932 Los Angeles
ayrıntılar
Helene Madison
  Amerika Birleşik Devletleri
Lenore Kight
  Amerika Birleşik Devletleri
Jenny Maakal
  Güney Afrika
1936 Berlin
ayrıntılar
Rie Mastenbroek
  Hollanda
Ragnhild Hveger
  Danimarka
Lenore Kight
  Amerika Birleşik Devletleri
1948 Londra
ayrıntılar
Ann Curtis
  Amerika Birleşik Devletleri
Karen Harup
  Danimarka
Catherine Gibson
  Büyük Britanya
1952 Helsinki
ayrıntılar
Valéria Gyenge
  Macaristan
Éva Novák
  Macaristan
Evelyn Kawamoto
  Amerika Birleşik Devletleri
1956 Melbourne
ayrıntılar
Lorraine Crapp
  Avustralya
Dawn Fraser
  Avustralya
Sylvia Ruuska
  Amerika Birleşik Devletleri
1960 Roma
ayrıntılar
Chris von Saltza
  Amerika Birleşik Devletleri
Jane Cederqvist
  İsveç
Tineke Lagerberg
  Hollanda
1964 Tokyo
ayrıntılar
Ginny Duenkel
  Amerika Birleşik Devletleri
Marilyn Ramenofsky
  Amerika Birleşik Devletleri
Terri Stickles
  Amerika Birleşik Devletleri
1968 Meksiko
ayrıntılar
Debbie Meyer
  Amerika Birleşik Devletleri
Linda Gustavson
  Amerika Birleşik Devletleri
Karen Moras
  Avustralya
1972 Münih
ayrıntılar
Shane Gould
  Avustralya
Novella Calligaris
  İtalya
Gudrun Wegner
  Doğu Almanya
1976 Montreal
ayrıntılar
Petra Thümer
  Doğu Almanya
Shirley Babashoff
  Amerika Birleşik Devletleri
Shannon Smith
  Kanada
1980 Moskova
ayrıntılar
Ines Diers
  Doğu Almanya
Petra Schneider
  Doğu Almanya
Carmela Schmidt
  Doğu Almanya
1984 Los Angeles
ayrıntılar
Tiffany Cohen
  Amerika Birleşik Devletleri
Sarah Hardcastle
  Büyük Britanya
June Croft
  Büyük Britanya
1988 Seul
ayrıntılar
Janet Evans
  Amerika Birleşik Devletleri
Heike Friedrich
  Doğu Almanya
Anke Möhring
  Doğu Almanya
1992 Barselona
ayrıntılar
Dagmar Hase
  Almanya
Janet Evans
  Amerika Birleşik Devletleri
Hayley Lewis
  Avustralya
1996 Atlanta
ayrıntılar
Michelle Smith
  İrlanda
Dagmar Hase
  Almanya
Kirsten Vlieghuis
  Hollanda
2000 Sidney
ayrıntılar
Brooke Bennett
  Amerika Birleşik Devletleri
Diana Munz
  Amerika Birleşik Devletleri
Claudia Poll
  Kosta Rika
2004 Atina
ayrıntılar
Laure Manaudou
  Fransa
Otylia Jędrzejczak
  Polonya
Kaitlin Sandeno
  Amerika Birleşik Devletleri
2008 Pekin
ayrıntılar
Rebecca Adlington
  Büyük Britanya
Katie Hoff
  Amerika Birleşik Devletleri
Joanne Jackson
  Büyük Britanya
2012 Londra
ayrıntılar
Camille Muffat
  Fransa
Allison Schmitt
  Amerika Birleşik Devletleri
Rebecca Adlington
  Büyük Britanya
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Katie Ledecky
  Amerika Birleşik Devletleri
Jazmin Carlin
  Büyük Britanya
Leah Smith
  Amerika Birleşik Devletleri
2020 Tokyo
ayrıntılar
Ariarne Titmus
  Avustralya
Katie Ledecky
  Amerika Birleşik Devletleri
Li Bingjie
  Çin
2024 Paris
ayrıntılar

800 metre serbest değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1968 Meksiko
ayrıntılar
Debbie Meyer
  Amerika Birleşik Devletleri
Pam Kruse
  Amerika Birleşik Devletleri
Maria Teresa Ramírez
  Meksika
1972 Münih
ayrıntılar
Keena Rothhammer
  Amerika Birleşik Devletleri
Shane Gould
  Avustralya
Novella Calligaris
  İtalya
1976 Montreal
ayrıntılar
Petra Thümer
  Doğu Almanya
Shirley Babashoff
  Amerika Birleşik Devletleri
Wendy Weinberg
  Amerika Birleşik Devletleri
1980 Moskova
ayrıntılar
Michelle Ford
  Avustralya
Ines Diers
  Doğu Almanya
Heike Dähne
  Doğu Almanya
1984 Los Angeles
ayrıntılar
Tiffany Cohen
  Amerika Birleşik Devletleri
Michele Richardson
  Amerika Birleşik Devletleri
Sarah Hardcastle
  Büyük Britanya
1988 Seul
ayrıntılar
Janet Evans
  Amerika Birleşik Devletleri
Astrid Strauss
  Doğu Almanya
Julie McDonald
  Avustralya
1992 Barselona
ayrıntılar
Janet Evans
  Amerika Birleşik Devletleri
Hayley Lewis
  Avustralya
Jana Henke
  Almanya
1996 Atlanta
ayrıntılar
Brooke Bennett
  Amerika Birleşik Devletleri
Dagmar Hase
  Almanya
Kirsten Vlieghuis
  Hollanda
2000 Sidney
ayrıntılar
Brooke Bennett
  Amerika Birleşik Devletleri
Yana Kloçkova
  Ukrayna
Kaitlin Sandeno
  Amerika Birleşik Devletleri
2004 Atina
ayrıntılar
Ai Shibata
  Japonya
Laure Manaudou
  Fransa
Diana Munz
  Amerika Birleşik Devletleri
2008 Pekin
ayrıntılar
Rebecca Adlington
  Büyük Britanya
Alessia Filippi
  İtalya
Lotte Friis
  Danimarka
2012 Londra
ayrıntılar
Katie Ledecky
  Amerika Birleşik Devletleri
Mireia Belmonte García
  İspanya
Rebecca Adlington
  Büyük Britanya
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Katie Ledecky
  Amerika Birleşik Devletleri
Jazmin Carlin
  Büyük Britanya
Boglárka Kapás
  Macaristan
2020 Tokyo
ayrıntılar
Katie Ledecky
  Amerika Birleşik Devletleri
Ariarne Titmus
  Avustralya
Simona Quadarella
  İtalya
2024 Paris
ayrıntılar

1500 metre serbest değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
2020 Tokyo
ayrıntılar
Katie Ledecky
  Amerika Birleşik Devletleri
Erica Sullivan
  Amerika Birleşik Devletleri
Sarah Köhler
  Almanya
2024 Paris
ayrıntılar

100 metre sırtüstü değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1924 Paris
ayrıntılar
Sybil Bauer
  Amerika Birleşik Devletleri
Phyllis Harding
  Büyük Britanya
Aileen Riggin
  Amerika Birleşik Devletleri
1928 Amsterdam
ayrıntılar
Marie Braun
  Hollanda
Ellen King
  Büyük Britanya
Joyce Cooper
  Büyük Britanya
1932 Los Angeles
ayrıntılar
Eleanor Holm
  Amerika Birleşik Devletleri
Bonnie Mealing
  Avustralya
Valerie Davies
  Büyük Britanya
1936 Berlin
ayrıntılar
Nida Senff
  Hollanda
Rie Mastenbroek
  Hollanda
Alice Bridges
  Amerika Birleşik Devletleri
1948 Londra
ayrıntılar
Karen Harup
  Danimarka
Suzanne Zimmerman
  Amerika Birleşik Devletleri
Judy-Joy Davies
  Avustralya
1952 Helsinki
ayrıntılar
Joan Harrison
  Güney Afrika
Geertje Wielema
  Hollanda
Jean Stewart
  Yeni Zelanda
1956 Melbourne
ayrıntılar
Judy Grinham
  Büyük Britanya
Carin Cone
  Amerika Birleşik Devletleri
Margaret Edwards
  Büyük Britanya
1960 Roma
ayrıntılar
Lynn Burke
  Amerika Birleşik Devletleri
Natalie Steward
  Büyük Britanya
Satoko Tanaka
  Japonya
1964 Tokyo
ayrıntılar
Cathy Ferguson
  Amerika Birleşik Devletleri
Kiki Caron
  Fransa
Ginny Duenkel
  Amerika Birleşik Devletleri
1968 Meksiko
ayrıntılar
Kaye Hall
  Amerika Birleşik Devletleri
Elaine Tanner
  Kanada
Jane Swagerty
  Amerika Birleşik Devletleri
1972 Münih
ayrıntılar
Melissa Belote
  Amerika Birleşik Devletleri
Andrea Gyarmati
  Macaristan
Susie Atwood
  Amerika Birleşik Devletleri
1976 Montreal
ayrıntılar
Ulrike Richter
  Doğu Almanya
Birgit Treiber
  Doğu Almanya
Nancy Garapick
  Kanada
1980 Moskova
ayrıntılar
Rica Reinisch
  Doğu Almanya
Ina Kleber
  Doğu Almanya
Petra Riedel
  Doğu Almanya
1984 Los Angeles
ayrıntılar
Theresa Andrews
  Amerika Birleşik Devletleri
Betsy Mitchell
  Amerika Birleşik Devletleri
Jolanda de Rover
  Hollanda
1988 Seul
ayrıntılar
Kristin Otto
  Doğu Almanya
Krisztina Egerszegi
  Macaristan
Cornelia Sirch
  Doğu Almanya
1992 Barselona
ayrıntılar
Krisztina Egerszegi
  Macaristan
Tünde Szabó
  Macaristan
Lea Loveless
  Amerika Birleşik Devletleri
1996 Atlanta
ayrıntılar
Beth Botsford
  Amerika Birleşik Devletleri
Whitney Hedgepeth
  Amerika Birleşik Devletleri
Marianne Kriel
  Güney Afrika
2000 Sidney
ayrıntılar
Diana Mocanu
  Romanya
Mai Nakamura
  Japonya
Nina Zhivanevskaya
  İspanya
2004 Atina
ayrıntılar
Natalie Coughlin
  Amerika Birleşik Devletleri
Kirsty Coventry
  Zimbabve
Laure Manaudou
  Fransa
2008 Pekin
ayrıntılar
Natalie Coughlin
  Amerika Birleşik Devletleri
Kirsty Coventry
  Zimbabve
Margaret Hoelzer
  Amerika Birleşik Devletleri
2012 Londra
ayrıntılar
Missy Franklin
  Amerika Birleşik Devletleri
Emily Seebohm
  Avustralya
Aya Terakawa
  Japonya
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Katinka Hosszú
  Macaristan
Kathleen Baker
  Amerika Birleşik Devletleri
Fu Yuanhui
  Çin
Kylie Masse
  Kanada
2020 Tokyo
ayrıntılar
Kaylee McKeown
  Avustralya
Kylie Masse
  Kanada
Regan Smith
  Amerika Birleşik Devletleri
2024 Paris
ayrıntılar

200 metre sırtüstü değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1968 Meksiko
ayrıntılar
Lillian Watson
  Amerika Birleşik Devletleri
Elaine Tanner
  Kanada
Kaye Hall
  Amerika Birleşik Devletleri
1972 Münih
ayrıntılar
Melissa Belote
  Amerika Birleşik Devletleri
Susie Atwood
  Amerika Birleşik Devletleri
Donna Gurr
  Kanada
1976 Montreal
ayrıntılar
Ulrike Richter
  Doğu Almanya
Birgit Treiber
  Doğu Almanya
Nancy Garapick
  Kanada
1980 Moskova
ayrıntılar
Rica Reinisch
  Doğu Almanya
Cornelia Polit
  Doğu Almanya
Birgit Treiber
  Doğu Almanya
1984 Los Angeles
ayrıntılar
Jolanda de Rover
  Hollanda
Amy White
  Amerika Birleşik Devletleri
Anca Patrascoiu
  Romanya
1988 Seul
ayrıntılar
Krisztina Egerszegi
  Macaristan
Katrin Zimmermann
  Doğu Almanya
Cornelia Sirch
  Doğu Almanya
1992 Barselona
ayrıntılar
Krisztina Egerszegi
  Macaristan
Dagmar Hase
  Almanya
Nicole Stevenson
  Avustralya
1996 Atlanta
ayrıntılar
Krisztina Egerszegi
  Macaristan
Whitney Hedgepeth
  Amerika Birleşik Devletleri
Cathleen Rund
  Almanya
2000 Sidney
ayrıntılar
Diana Mocanu
  Romanya
Roxana Maracineanu
  Fransa
Miki Nakao
  Japonya
2004 Atina
ayrıntılar
Kirsty Coventry
  Zimbabve
Stanislava Komarova
  Rusya
Antje Buschschulte
  Almanya
Reiko Nakamura
  Japonya
2008 Pekin
ayrıntılar
Kirsty Coventry
  Zimbabve
Margaret Hoelzer
  Amerika Birleşik Devletleri
Reiko Nakamura
  Japonya
2012 Londra
ayrıntılar
Missy Franklin
  Amerika Birleşik Devletleri
Anastasia Zuyeva
  Rusya
Elizabeth Beisel
  Amerika Birleşik Devletleri
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Maya DiRado
  Amerika Birleşik Devletleri
Katinka Hosszú
  Macaristan
Hilary Caldwell
  Kanada
2020 Tokyo
ayrıntılar
Kaylee McKeown
  Avustralya
Kylie Masse
  Kanada
Emily Seebohm
  Avustralya
2024 Paris
ayrıntılar

100 metre kurbağalama değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1968 Meksiko
ayrıntılar
Đurđica Bjedov
  Yugoslavya
Galina Prozumenşçikova
  Sovyetler Birliği
Sharon Wichman
  Amerika Birleşik Devletleri
1972 Münih
ayrıntılar
Cathy Carr
  Amerika Birleşik Devletleri
Galina Prozumenşçikova
  Sovyetler Birliği
Beverley Whitfield
  Avustralya
1976 Montreal
ayrıntılar
Hannelore Anke
  Doğu Almanya
Lübov Rusanova
  Sovyetler Birliği
Marina Koşeveya
  Sovyetler Birliği
1980 Moskova
ayrıntılar
Ute Geweniger
  Doğu Almanya
Elvira Vasilkova
  Sovyetler Birliği
Susanne Nielsson
  Danimarka
1984 Los Angeles
ayrıntılar
Petra van Staveren
  Hollanda
Anne Ottenbrite
  Kanada
Catherine Poirot
  Fransa
1988 Seul
ayrıntılar
Tanya Dangalakova
  Bulgaristan
Antoaneta Frenkeva
  Bulgaristan
Silke Hörner
  Doğu Almanya
1992 Barselona
ayrıntılar
Yelena Rudkovskaya
  Birleşik Takım
Anita Nall
  Amerika Birleşik Devletleri
Samantha Riley
  Avustralya
1996 Atlanta
ayrıntılar
Penelope Heyns
  Güney Afrika
Amanda Beard
  Amerika Birleşik Devletleri
Samantha Riley
  Avustralya
2000 Sidney
ayrıntılar
Megan Quann
  Amerika Birleşik Devletleri
Leisel Jones
  Avustralya
Penelope Heyns
  Güney Afrika
2004 Atina
ayrıntılar
Luo Xuejuan
  Çin
Brooke Hanson
  Avustralya
Leisel Jones
  Avustralya
2008 Pekin
ayrıntılar
Leisel Jones
  Avustralya
Rebecca Soni
  Amerika Birleşik Devletleri
Mirna Jukić
  Avusturya
2012 Londra
ayrıntılar
Rūta Meilutytė
  Litvanya
Rebecca Soni
  Amerika Birleşik Devletleri
Satomi Suzuki
  Japonya
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Lilly King
  Amerika Birleşik Devletleri
Yuliya Yefimova
  Rusya
Katie Meili
  Amerika Birleşik Devletleri
2020 Tokyo
ayrıntılar
Lydia Jacoby
  Amerika Birleşik Devletleri
Tatjana Schoenmaker
  Güney Afrika
Lilly King
  Amerika Birleşik Devletleri
2024 Paris
ayrıntılar

200 metre kurbağalama değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1924 Paris
ayrıntılar
Lucy Morton
  Büyük Britanya
Agnes Geraghty
  Amerika Birleşik Devletleri
Gladys Carson
  Büyük Britanya
1928 Amsterdam
ayrıntılar
Hilde Schrader
  Almanya
Mietje Baron
  Hollanda
Charlotte Mühe
  Almanya
1932 Los Angeles
ayrıntılar
Clare Dennis
  Avustralya
Hideko Maehata
  Japonya
Else Jacobsen
  Danimarka
1936 Berlin
ayrıntılar
Hideko Maehata
  Japonya
Martha Genenger
  Almanya
Inge Sørensen
  Danimarka
1948 Londra
ayrıntılar
Petronella van Vliet
  Hollanda
Nancy Lyons
  Avustralya
Éva Novák
  Macaristan
1952 Helsinki
ayrıntılar
Éva Székely
  Macaristan
Éva Novák
  Macaristan
Elenor Gordon
  Büyük Britanya
1956 Melbourne
ayrıntılar
Ursula Happe
  Birleşik Almanya Takımı
Éva Székely
  Macaristan
Eva-Maria Elsen
  Birleşik Almanya Takımı
1960 Roma
ayrıntılar
Anita Lonsbrough
  Büyük Britanya
Wiltrud Urselmann
  Birleşik Almanya Takımı
Barbara Göbel
  Birleşik Almanya Takımı
1964 Tokyo
ayrıntılar
Galina Prozumenşçikova
  Sovyetler Birliği
Claudia Kolb
  Amerika Birleşik Devletleri
Svetlana Babanina
  Sovyetler Birliği
1968 Meksiko
ayrıntılar
Sharon Wichman
  Amerika Birleşik Devletleri
Đurđica Bjedov
  Yugoslavya
Galina Prozumenşçikova
  Sovyetler Birliği
1972 Münih
ayrıntılar
Beverley Whitfield
  Avustralya
Dana Schoenfield
  Amerika Birleşik Devletleri
Galina Prozumenşçikova
  Sovyetler Birliği
1976 Montreal
ayrıntılar
Marina Koşeveya
  Sovyetler Birliği
Marina Yurçenya
  Sovyetler Birliği
Lübov Rusanova
  Sovyetler Birliği
1980 Moskova
ayrıntılar
Lina Kačiušytė
  Sovyetler Birliği
Svetlana Varganova
  Sovyetler Birliği
Yuliya Bogdanova
  Sovyetler Birliği
1984 Los Angeles
ayrıntılar
Anne Ottenbrite
  Kanada
Susan Rapp
  Amerika Birleşik Devletleri
Ingrid Lempereur
  Belçika
1988 Seul
ayrıntılar
Silke Hörner
  Doğu Almanya
Huang Xiaomin
  Çin
Antoaneta Frenkeva
  Bulgaristan
1992 Barselona
ayrıntılar
Kyoko Iwasaki
  Japonya
Lin Li
  Çin
Anita Nall
  Amerika Birleşik Devletleri
1996 Atlanta
ayrıntılar
Penelope Heyns
  Güney Afrika
Amanda Beard
  Amerika Birleşik Devletleri
Ágnes Kovács
  Macaristan
2000 Sidney
ayrıntılar
Ágnes Kovács
  Macaristan
Kristy Kowal
  Amerika Birleşik Devletleri
Amanda Beard
  Amerika Birleşik Devletleri
2004 Atina
ayrıntılar
Amanda Beard
  Amerika Birleşik Devletleri
Leisel Jones
  Avustralya
Anne Poleska
  Almanya
2008 Pekin
ayrıntılar
Rebecca Soni
  Amerika Birleşik Devletleri
Leisel Jones
  Avustralya
Sara Nordenstam
  Norveç
2012 Londra
ayrıntılar
Rebecca Soni
  Amerika Birleşik Devletleri
Satomi Suzuki
  Japonya
Yuliya Yefimova
  Rusya
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Rie Kaneto
  Japonya
Yuliya Yefimova
  Rusya
Shi Jinglin
  Çin
2020 Tokyo
ayrıntılar
Tatjana Schoenmaker
  Güney Afrika
Lilly King
  Amerika Birleşik Devletleri
Annie Lazor
  Amerika Birleşik Devletleri
2024 Paris
ayrıntılar

100 metre kelebek değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1956 Melbourne
ayrıntılar
Shelley Mann
  Amerika Birleşik Devletleri
Nancy Ramey
  Amerika Birleşik Devletleri
Mary Sears
  Amerika Birleşik Devletleri
1960 Roma
ayrıntılar
Carolyn Schuler
  Amerika Birleşik Devletleri
Marianne Heemskerk
  Hollanda
Janice Andrew
  Avustralya
1964 Tokyo
ayrıntılar
Sharon Stouder
  Amerika Birleşik Devletleri
Ada Kok
  Hollanda
Kathy Ellis
  Amerika Birleşik Devletleri
1968 Meksiko
ayrıntılar
Lyn McClements
  Avustralya
Ellie Daniel
  Amerika Birleşik Devletleri
Susan Shields
  Amerika Birleşik Devletleri
1972 Münih
ayrıntılar
Mayumi Aoki
  Japonya
Roswitha Beier
  Doğu Almanya
Andrea Gyarmati
  Macaristan
1976 Montreal
ayrıntılar
Kornelia Ender
  Doğu Almanya
Andrea Pollack
  Doğu Almanya
Wendy Boglioli
  Amerika Birleşik Devletleri
1980 Moskova
ayrıntılar
Caren Metschuck
  Doğu Almanya
Andrea Pollack
  Doğu Almanya
Christiane Knacke
  Doğu Almanya
1984 Los Angeles
ayrıntılar
Mary T. Meagher
  Amerika Birleşik Devletleri
Jenna Johnson
  Amerika Birleşik Devletleri
Karin Seick
  Batı Almanya
1988 Seul
ayrıntılar
Kristin Otto
  Doğu Almanya
Birte Weigang
  Doğu Almanya
Qian Hong
  Çin
1992 Barselona
ayrıntılar
Qian Hong
  Çin
Crissy Ahmann-Leighton
  Amerika Birleşik Devletleri
Catherine Plewinski
  Fransa
1996 Atlanta
ayrıntılar
Amy Van Dyken
  Amerika Birleşik Devletleri
Liu Limin
  Çin
Angel Martino
  Amerika Birleşik Devletleri
2000 Sidney
ayrıntılar
Inge de Bruijn
  Hollanda
Martina Moravcová
  Slovakya
Dara Torres
  Amerika Birleşik Devletleri
2004 Atina
ayrıntılar
Petria Thomas
  Avustralya
Otylia Jędrzejczak
  Polonya
Inge de Bruijn
  Hollanda
2008 Pekin
ayrıntılar
Lisbeth Trickett
  Avustralya
Christine Magnuson
  Amerika Birleşik Devletleri
Jessicah Schipper
  Avustralya
2012 Londra
ayrıntılar
Dana Vollmer
  Amerika Birleşik Devletleri
Lu Ying
  Çin
Alicia Coutts
  Avustralya
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Sarah Sjöström
  İsveç
Penny Oleksiak
  Kanada
Dana Vollmer
  Amerika Birleşik Devletleri
2020 Tokyo
ayrıntılar
Maggie Mac Neil
  Kanada
Zhang Yufei
  Çin
Emma McKeon
  Avustralya
2024 Paris
ayrıntılar

200 metre kelebek değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1968 Meksiko
ayrıntılar
Ada Kok
  Hollanda
Helga Lindner
  Doğu Almanya
Ellie Daniel
  Amerika Birleşik Devletleri
1972 Münih
ayrıntılar
Karen Moe
  Amerika Birleşik Devletleri
Lynn Colella
  Amerika Birleşik Devletleri
Ellie Daniel
  Amerika Birleşik Devletleri
1976 Montreal
ayrıntılar
Andrea Pollack
  Doğu Almanya
Ulrike Tauber
  Doğu Almanya
Rosemarie Gabriel
  Doğu Almanya
1980 Moskova
ayrıntılar
Ines Geissler
  Doğu Almanya
Sybille Schönrock
  Doğu Almanya
Michelle Ford
  Avustralya
1984 Los Angeles
ayrıntılar
Mary T. Meagher
  Amerika Birleşik Devletleri
Karen Phillips
  Avustralya
Ina Beyermann
  Batı Almanya
1988 Seul
ayrıntılar
Kathleen Nord
  Doğu Almanya
Birte Weigang
  Doğu Almanya
Mary T. Meagher
  Amerika Birleşik Devletleri
1992 Barselona
ayrıntılar
Summer Sanders
  Amerika Birleşik Devletleri
Wang Xiaohong
  Çin
Susie O'Neill
  Avustralya
1996 Atlanta
ayrıntılar
Susie O'Neill
  Avustralya
Petria Thomas
  Avustralya
Michelle Smith
  İrlanda
2000 Sidney
ayrıntılar
Misty Hyman
  Amerika Birleşik Devletleri
Susie O'Neill
  Avustralya
Petria Thomas
  Avustralya
2004 Atina
ayrıntılar
Otylia Jędrzejczak
  Polonya
Petria Thomas
  Avustralya
Yuko Nakanishi
  Japonya
2008 Pekin
ayrıntılar
Liu Zige
  Çin
Jiao Liuyang
  Çin
Jessicah Schipper
  Avustralya
2012 Londra
ayrıntılar
Jiao Liuyang
  Çin
Mireia Belmonte García
  İspanya
Natsumi Hoshi
  Japonya
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Mireia Belmonte García
  İspanya
Madeline Groves
  Avustralya
Natsumi Hoshi
  Japonya
2020 Tokyo
ayrıntılar
Zhang Yufei
  Çin
Regan Smith
  Amerika Birleşik Devletleri
Hali Flickinger
  Amerika Birleşik Devletleri
2024 Paris
ayrıntılar

200 metre bireysel karışık değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1968 Meksiko
ayrıntılar
Claudia Kolb
  Amerika Birleşik Devletleri
Susan Pedersen
  Amerika Birleşik Devletleri
Jan Henne
  Amerika Birleşik Devletleri
1972 Münih
ayrıntılar
Shane Gould
  Avustralya
Kornelia Ender
  Doğu Almanya
Lynn Vidali
  Amerika Birleşik Devletleri
1976–1980 not included in the Olympic program
1984 Los Angeles
ayrıntılar
Tracy Caulkins
  Amerika Birleşik Devletleri
Nancy Hogshead
  Amerika Birleşik Devletleri
Michele Pearson
  Avustralya
1988 Seul
ayrıntılar
Daniela Hunger
  Doğu Almanya
Yelena Dendeberova
  Sovyetler Birliği
Noemi Lung
  Romanya
1992 Barselona
ayrıntılar
Lin Li
  Çin
Summer Sanders
  Amerika Birleşik Devletleri
Daniela Hunger
  Almanya
1996 Atlanta
ayrıntılar
Michelle Smith
  İrlanda
Marianne Limpert
  Kanada
Lin Li
  Çin
2000 Sidney
ayrıntılar
Yana Kloçkova
  Ukrayna
Beatrice Câșlaru
  Romanya
Cristina Teuscher
  Amerika Birleşik Devletleri
2004 Atina
ayrıntılar
Yana Kloçkova
  Ukrayna
Amanda Beard
  Amerika Birleşik Devletleri
Kirsty Coventry
  Zimbabve
2008 Pekin
ayrıntılar
Stephanie Rice
  Avustralya
Kirsty Coventry
  Zimbabve
Natalie Coughlin
  Amerika Birleşik Devletleri
2012 Londra
ayrıntılar
Ye Shiwen
  Çin
Alicia Coutts
  Avustralya
Caitlin Leverenz
  Amerika Birleşik Devletleri
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Katinka Hosszú
  Macaristan
Siobhan-Marie O'Connor
  Büyük Britanya
Maya DiRado
  Amerika Birleşik Devletleri
2020 Tokyo
ayrıntılar
Yui Ohashi
  Japonya
Alex Walsh
  Amerika Birleşik Devletleri
Kate Douglass
  Amerika Birleşik Devletleri
2024 Paris
ayrıntılar

400 metre bireysel karışık değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1964 Tokyo
ayrıntılar
Donna de Varona
  Amerika Birleşik Devletleri
Sharon Finneran
  Amerika Birleşik Devletleri
Martha Randall
  Amerika Birleşik Devletleri
1968 Meksiko
ayrıntılar
Claudia Kolb
  Amerika Birleşik Devletleri
Lynn Vidali
  Amerika Birleşik Devletleri
Sabine Steinbach
  Doğu Almanya
1972 Münih
ayrıntılar
Gail Neall
  Avustralya
Leslie Cliff
  Kanada
Novella Calligaris
  İtalya
1976 Montreal
ayrıntılar
Ulrike Tauber
  Doğu Almanya
Cheryl Gibson
  Kanada
Becky Smith
  Kanada
1980 Moskova
ayrıntılar
Petra Schneider
  Doğu Almanya
Sharron Davies
  Büyük Britanya
Agnieszka Czopek
  Polonya
1984 Los Angeles
ayrıntılar
Tracy Caulkins
  Amerika Birleşik Devletleri
Suzanne Landells
  Avustralya
Petra Zindler
  Batı Almanya
1988 Seul
ayrıntılar
Janet Evans
  Amerika Birleşik Devletleri
Noemi Lung
  Romanya
Daniela Hunger
  Doğu Almanya
1992 Barselona
ayrıntılar
Krisztina Egerszegi
  Macaristan
Lin Li
  Çin
Summer Sanders
  Amerika Birleşik Devletleri
1996 Atlanta
ayrıntılar
Michelle Smith
  İrlanda
Allison Wagner
  Amerika Birleşik Devletleri
Krisztina Egerszegi
  Macaristan
2000 Sidney
ayrıntılar
Yana Kloçkova
  Ukrayna
Yasuko Tajima
  Japonya
Beatrice Câșlaru
  Romanya
2004 Atina
ayrıntılar
Yana Kloçkova
  Ukrayna
Kaitlin Sandeno
  Amerika Birleşik Devletleri
Georgina Bardach
  Arjantin
2008 Pekin
ayrıntılar
Stephanie Rice
  Avustralya
Kirsty Coventry
  Zimbabve
Katie Hoff
  Amerika Birleşik Devletleri
2012 Londra
ayrıntılar
Ye Shiwen
  Çin
Elizabeth Beisel
  Amerika Birleşik Devletleri
Li Xuanxu
  Çin
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
Katinka Hosszú
  Macaristan
Maya DiRado
  Amerika Birleşik Devletleri
Mireia Belmonte García
  İspanya
2020 Tokyo
ayrıntılar
Yui Ohashi
  Japonya
Emma Weyant
  Amerika Birleşik Devletleri
Hali Flickinger
  Amerika Birleşik Devletleri
2024 Paris
ayrıntılar

4 × 100 metre serbest bayrak yarışı değiştir

Organizasyon Altın Gümüş Bronz
1912 Stockholm
ayrıntılar
  Büyük Britanya (GBR)
Belle Moore
Jennie Fletcher
Annie Speirs
Irene Steer
  Almanya (GER)
Wally Dressel
Louise Otto
Hermine Stindt
Grete Rosenberg
  Avusturya (AUT)
Margarete Adler
Klara Milch
Josephine Sticker
Berta Zahourek
1920 Anvers
ayrıntılar
  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Margaret Woodbridge
Frances Schroth
Irene Guest
Ethelda Bleibtrey
  Büyük Britanya (GBR)
Hilda James
Constance Jeans
Charlotte Radcliffe
Grace McKenzie
  İsveç (SWE)
Aina Berg
Emy Machnow
Carin Nilsson
Jane Gylling
1924 Paris
ayrıntılar
  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Euphrasia Donnelly
Gertrude Ederle
Ethel Lackie
Mariechen Wehselau
  Büyük Britanya (GBR)
Florence Barker
Constance Jeans
Grace McKenzie
Iris Tanner
  İsveç (SWE)
Aina Berg
Gurli Ewerlund
Wivan Pettersson
Hjördis Töpel
1928 Amsterdam
ayrıntılar
  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Adelaide Lambert
Albina Osipowich
Eleanor Saville
Martha Norelius
  Büyük Britanya (GBR)
Joyce Cooper
Iris Tanner
Cissie Stewart
Ellen King
  Güney Afrika (RSA)
Rhoda Rennie
Freddie van der Goes
Mary Bedford
Kathleen Russell
1932 Los Angeles
ayrıntılar
  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Helen Johns
Eleanor Saville
Josephine McKim
Helene Madison
  Hollanda (NED)
Willy den Ouden
Puck Oversloot
Corrie Laddé
Maria Vierdag
  Büyük Britanya (GBR)
Joyce Cooper
Valerie Davies
Edna Hughes
Helen Varcoe
1936 Berlin
ayrıntılar
  Hollanda (NED)
Jopie Selbach
Tini Wagner
Willy den Ouden
Rie Mastenbroek
  Almanya (GER)
Ruth Halbsguth
Leni Lohmar
Ingeborg Schmitz
Gisela Arendt
  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Katherine Rawls
Bernice Lapp
Mavis Freeman
Olive McKean
1948 Londra
ayrıntılar
  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Marie Corridon
Thelma Kalama
Brenda Helser
Ann Curtis
  Danimarka (DEN)
Eva Riise
Karen Harup
Greta Andersen
Fritze Carstensen
  Hollanda (NED)
Irma Heijting-Schuhmacher
Margot Marsman
Marie-Louise Linssen-Vaessen
Hannie Termeulen
1952 Helsinki
ayrıntılar
  Macaristan (HUN)
Ilona Novák
Judit Temes
Éva Novák
Katalin Szőke
  Hollanda (NED)
Marie-Louise Linssen-Vaessen
Koosje van Voorn
Hannie Termeulen
Irma Heijting-Schuhmacher
  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Jackie LaVine
Marilee Stepan
Jody Alderson
Evelyn Kawamoto
1956 Melbourne
ayrıntılar
  Avustralya (AUS)
Dawn Fraser
Faith Leech
Sandra Morgan
Lorraine Crapp
  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Sylvia Ruuska
Shelley Mann
Nancy Simons
Joan Rosazza
  Güney Afrika (RSA)
Natalie Myburgh
Susan Roberts
Moira Abernethy
Jeanette Myburgh
1960 Roma
ayrıntılar
  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Joan Spillane
Shirley Stobs
Carolyn Wood
Chris von Saltza
  Avustralya (AUS)
Dawn Fraser
Ilsa Konrads
Lorraine Crapp
Alva Colquhoun
  Birleşik Almanya Takımı (EUA)
Christel Steffin
Heidi Pechstein
Gisela Weiss
Ursula Brunner
1964 Tokyo
ayrıntılar
  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Sharon Stouder
Donna de Varona
Lillian Watson
Kathy Ellis
  Avustralya (AUS)
Robyn Thorn
Janice Murphy
Lynette Bell
Dawn Fraser
  Hollanda (NED)
Pauline van der Wildt
Toos Beumer
Winnie van Weerdenburg
Erica Terpstra
1968 Meksiko
ayrıntılar
  Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Jane Barkman
Linda Gustavson
Susan Pedersen
Jan Henne
  Doğu Almanya (GDR)
Gabriele Wetzko
Roswitha Krause
Uta Schmuck
Martina Grunert
  Kanada (CAN)
Angela Coughlan
Marilyn Corson
Elaine Tanner
Marion Lay
1972 Münih
ayrıntılar