Ana menüyü aç

Tarihteki tanınmayan ülkeler listesi

Vikimedya liste maddesi

Kendi Toprakları Üzerinde Bağımsızlıkları Tanınmayan HükümetlerDüzenle

AvrupaDüzenle

Not: Tabloları   ikonunu kullanarak alfabetik veya kronolojik olarak sıralayabilirsiniz.

İsim Periyod Günümüzde
Alsace-Lorraine Cumhuriyeti 1918 Fransa'nın parçası
Asturias ve León Egemen Konseyi 1937 İspanya'nın parçası
Asturias İşçi ve Köylü Cumhuriyeti 1934 İspanya'nın parçası
Banat Cumhuriyeti 1918 Romanya'nın parçası, Sırbistan, ve Macaristan
Baranya-Baja   Sırp-Macar Baranya-Baja Cumhuriyeti 1921 Macaristan ve Hırvatistan'ın parçası
Bavyera Sovyet Cumhuriyeti 1919 Almanya'nın parçası
Belarus   Belarus Halk Cumhuriyeti 1918 Beyaz Rusya
Carpatho-Ukraine   Carpatho-Ukrayna 1939 Ukrayna'nın parçası
Carnaro İtalyan Krallığı 1919 - 1920 Hırvatistan'ın parçası
Catalan Republic   Katalan Cumhuriyeti 1931, 1934 İspanya'nın parçası
İçkeriya Çeçen Cumhuriyeti 1991 - 2000 Rusya'nın parçası
Connaught Cumhuriyeti 1798 İrlanda'nın parçası
Korsika Krallığı 1736 Fransa'nın parçası
Anglo-Korsika Krallığı 1794 - 1796 Fransa'nın parçası
Crimea   Kırım Cumhuriyeti 1992, 1994 - 1995 Ukrayna'nın parçası
Croatia   Bağımsız Hırvatistan Devleti 1941 - 1945 Hırvatistan ve Bosna-Hersek
Hersek-Bosna Hırvat Cumhuriyeti 1992 - 1994 Eski Bosna-Hersek Sosyalist Cumhuriyeti'nin parçası
Gagavuzya 1990 - 1994 Moldova'nın parçası
East Germany   Doğu Almanya 1955 - 1990 Almanya'nın parçası
İdil Ural Devleti 1917 - 1918 Tataristan ve Rusya'nın parçası
Ireland   İrlanda 1919 - 1922 Kuzey İrlanda ve İrlanda olarak ayrıldı
Kuban Halk Cumhuriyeti 1918 - 1920 Rusya'nın parçası
Lajtabánság 1921 Avusturya ve Macaristan'ın parçası
Merdita   Merdita Cumhuriyeti 1921 Arnavutluk'un parçası
Münster Cumhuriyeti 1922 İrlanda'nın parçası
Pindus Prensliği ve Makedonya Voyvodalığı 1941 - 1944 Yunanistan ve Makedonya'nın parçası
Primorje Cumhuriyeti 1919 Slovenya'nın parçası
Republika Srpska   Republika Srpska 1992 - 1995 Eski Bosna-Hersek Sosyalist Cumhuriyeti'nin bir bölümü
Krayina Sırp Cumhuriyeti 1991 - 1995 Eski Hırvatistan Sosyalist Cumhuriyeti'in parçası
Slovak Sovyet Cumhuriyeti 1919 Slovakya'nın parçası
Slovakia 2   İlk Slovak Cumhuriyeti 1939 - 1945 Slovakya'nın parçası
Sloven, Hırvat ve Sırp Devleti 1918 Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Karadağ'ın parçası
Tavola Krallığı 1836 - 1962 İtalya'nın parçası
Ukraine 1   Ukrayna Halk Cumhuriyeti 1917 - 1920 Ukrayna'nın parçası
Ukraine 2   Ukrayna Bölgesi 1919 Ukrayna'nın parçası
Ukraine, West   Batı Ukrayna Halk Cumhuriyeti 1918 - 1919 Ukrayna'nın parçası
Uzice Cumhuriyeti 1941 Sırbistan'ın parçası
Batı Bosna Cumhuriyeti 1993 - 1995 Eski Bosna-Hersek Sosyalist Cumhuriyeti'nin parçası

AsyaDüzenle

İsim Periyod Günümüzde
Açe 1874 - 1904 Endonezya'nın parçası
Alaş Orda Devleti 1917 - 1920 Kazakistan ve Kırgızistan'ın parçası
Ararat Devleti (Ararat Milli Hareketi) 1927 - 1930 İran'in parçası
Aras Cumhuriyeti Kasım 1918-Mart 1919 Azerbaycan'ın parçası
Özgür Hindistan Geçici Hükumeti 1943 - 1945 Hindistan'ın parçası
Azerbaycan Milli Hükumeti 1945 - 1946 İran'ın parçası
Doğu Timor 1975 2002 yılında bağımsızlığı tanındı
Doğu Türkistan İslâm Cumhuriyeti 1933 - 1934 Çin'in parçası
Doğu Türkistan Cumhuriyeti 1944 - 1949 Çin'in parçası
Formosa Cumhuriyeti 1895 Tayvan'ın parçası
Kürdistan Krallığı 1921 - 1924 Irak'ın parçası
Mahabad Cumhuriyeti 1946 - 1947 İran'ın parçası
Mançukuo 1932 - 1945 Çin'in parçası
Negros   Negros Cumhuriyeti 1898 - 1901 Filipinler'in parçası
İran Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti 1920 - 1921 Gilan, İran'da bir il
  Filipin Cumhuriyeti 1898 - 1901 Filipinler'in parçası
Güney Moluccas Cumhuriyeti 1950 Endonezya'nın parçası
Suvadive Adaları 1959 - 1963 Maldivler'in parçası
Tagalog Cumhuriyeti 1902 - 1906 Filipinler'in parçası
Tamil Eela 1983 - 2009 Sri Lanka'nın parçası
Tannu Tuva 1921 - 1944 Rusya'nın parçası
Tibet   Tibet 1913 - 1951 Çin'in parçası
Wang Jingwei   Vang Kingvey Devleti 1940 - 1945 Çin'in parçası
Zamboanga Cumhuriyeti 1899 - 1903 Filipinler'in parçası

AfrikaDüzenle

İsim Periyod Günümüzde
Biafra Cumhuriyeti 1967 - 1970 Nijerya'nın parçası
Anjouan 1997 - 2002, 2008 Komorlar'ın parçası
Bophuthatswana,
Ciskei,
Transkei,
Venda
1977 - 1994,
1981 - 1994,
1976 - 1994,
1979 - 1994
Hepsi Güney Afrika Cumhuriyeti'nin parçası
Jubaland   Jubaland 1998 - 2001 Somali'nin parçası
Katanga 1960 - 1964 Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin parçası
Mohéli 1997 - 1998 Komorlar'ın parçası
Rhodesia 1965 - 1979 Zimbabve'nin parçası
Rif Cumhuriyeti 1921 - 1926 Fas'ın parçası
Rwenzururu Krallığı 1963 - 1982 Uganda'nın parçası
Zimbabve-Rodezya 1979 - 1980 Şu anda Zimbabve

AmerikaDüzenle

İsim Periyod Günümüzde
Acre Cumhuriyeti 1899 - 1903 Brezilya'nın parçası
Kaliforniya Cumhuriyeti 1846 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Amerika Konfedere Devletleri 1861 - 1865 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Yerli Cumhuriyeti 1832 - 1835 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Juliana Cumhuriyeti 1839 Brezilya'nın parçası
Muskogee Devleti 1799 - 1832 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Piratini Cumhuriyeti 1836 - 1845 Brezilya'nın parçası
Büyük Rio Cumhuriyeti 1840 Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika'nın parçası
Teksas Cumhuriyeti 1836 - 1845 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Vermont Cumhuriyeti 1777 - 1791 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Watauga Derneği 1772 - 1778 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Serbest ve Bağımsız Florida Cumhuriyeti 1810 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Yucatán Cumhuriyeti 1841 - 1843 & 1846 - 1848 Meksika'nın parçası

OkyanusyaDüzenle

İsim Periyod Günümüzde
Bougainville Cumhuriyeti 1975 - 1976 Papua Yeni Gine'nin parçası
Franceville 1889 Vanuatu'nun parçası
Yeni Zelanda Birleşik Kavimleri 1835 - 1840 Gününmüzde Yeni Zelanda
Kuzey Solomon Cumhuriyeti 1975 - 1997 Papua Yeni Gine'nin parçası
Tafea Ulusu 1980 Vanuatu'nun parçası
Tanna Ulusu 1974 Vanuatu'nun parçası
Vemerana Cumhuriyeti 1980 Vanuatu'nun parçası

Kendi Toprakları Üzerinde Bağımsızlıkları Tanınmayan DevletlerDüzenle

İsim Periyod Günümüzde
Afganistan İslam İmparatorluğu 1996 - 2001 Günümüzde Afganistan
Kamboçya Halk Cumhuriyeti 1979 - 1989 Günümüzde Kamboçya

Ayrıca bakınızDüzenle