Paolo Veronese resim eserleri listesi

Bu liste Venedikli ressam Paolo Veronese (1528-1588) tablolarının listesini kronolojik sıraya göre vermektedir. Bu listede her tablonun küçük bir kopyası; Türkçeye çevrilmiş tablonun ismi; tablonun yapım tarihi; tablonun boyutları; tablonun hazırlanması için kullanılan ortam ve renklendirme yöntemi; ve günümüzde tablonun sergilenme şehri; yeri ve ülkesi verilmektedir.

1550 öncesi tablolarıDüzenle

Resim İsim Yapım tarihi Boyutları Teknik Sergilenme şehri Sergilenme yeri Sergilenme ülkesi
  Jarius'ün kızının yeniden diriltilmesi Yak. 1546 . 42×37 cm Tuval üstüne monte edilmiş
kağıt üzerine yağlı boya.
Paris Louvre Müzesi[1]  Fransa.
  San Katerina'nın mistik evlenmesi 1547 58×91 cm Tuval üzerine
yağlı boya
New Haven Yale Üniversitesi Sanat Galerisi   ABD.
  Bevilacqua-Lazise kilise sunağı 1548 223×172 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Verona Castelvecchio Müzesi   İtalya.
  İsa'nın cesedi önünde ağlayıp dövünme Yak. 1548 76×117 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Verona Castelvecchio Müzesi   İtalya.
  Mecdelli Meryem'in Hristiyanlığı kabul etmesi Yak. 1548. 118×164 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Londra National Gallery[2]   Birleşik Krallık
  İsa'nın lahtinden çıkartılması 1548-1549 213×173 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Verona Özel koleksiyon   İtalya.
  Marcus Curtius'un kendini yeraltı tanrılarıına kurban etmesi Yak. 1550 Çapı 221,5 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Viyana Viyana Sanat Tarihi Müzesi   Avusturya.

1550-1560 dönemi tablolarıDüzenle

Resim İsim Yapım tarihi Boyutları Teknik Sergilenme şehri Sergilenme yeri Sergilenme ülkesi
  İsa'nın vaftiz edilmesi Yak. 1550-1560 85,7×116,8 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Raleigh, Kuzey Karolina Kuzey Carolina Güzel Sanatlar Müzesi.[3]   ABD.
  Tahtta Kutsal Aile ve etrafında keşiş San Antoni, Santa Katerina ve genç San Yohannes (Giustiniani Şapeli sunak resimleri). 1551 313×190 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Francesco della Vigna Kilisesi]   İtalya
  San Antoni'nin Şeytan tarafından ayartılmaya çalışılması. 1552-1553 198×151 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Caen Caen Güzel Sanatlar Müzesi   Fransa
  Jupiter'in ahlaksızlıklara yıldırımlar fırlatması . 1553-1554 560×330 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Paris Louvre Müzesi   Fransa
  Juno'nun Venedik'e hediyeler yağdırması 1554-1556 365×147 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Doçelik Sarayı, Venedik   İtalya
  İsa'nın yücelik niteliği kazanması. 1555-1556 555×260 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Montagnana Sant Maria Assunta Katedrali   İtalya
  Davud'un kutsal yağla kutsulanması 1555-1560 173×364 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Viyana Viyana Sanat Tarihi Müzesi   Avusturya.
  Kutsal Aile yaşı küçük Aziz Yohannes ile. 1555-1560 60.5×63 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Amsterdam Rijksmuseum   Hollanda
  Çocuk İsa ile Meryem, Hristiyan şehidi bir kadın ve San Petrus 1555-1560 119×95 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Vicenza Vicenza Şehir Müzesi   İtalya
Simone Evinde Ziyafet 1555-1556 411,6x474,5 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Torino Sabauda Galerisi   İtalya
  San Justina'nın Hristiyan şehidi olması . 1556 104×138 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Padova Eremitani Şehir Müzesi   İtalya
  Beşaret. Yak. 1556 143×291 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Floransa Uffizi Galerisi   İtalya
  Müzik alegorisi. 1556-1557 Çapı 230 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Marciana Milli Kütüphanesi   İtalya
  Beşaret 1558 340×455 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Santi Giovanni e Paolo Bazilikası   İtalya
  Çobanların tapınması. 1558 350×290 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Santi Giovanni e Paolo Bazilikası   İtalya
  Meryem'in göğe çıkışı . 1558 910×455 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Santi Giovanni e Paolo Bazilikası   İtalya
  Emmaus'da ziyafet. Yak. 1560 242×416 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Paris Louvre Müzesi   Fransa
  San Geminiano ve San Severo . Yak. 1560 341×240 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Modena Estense Galerisi   İtalya
  San Menna . Yak. 1560 247×122 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Modena Estense Galerisi   İtalya
  Meryem bebek İsa ve azizlerle Yak. 1560 . 255×141 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Giulianova Madonna dello Splendore sığınma evi   İtalya
  Elinde eldiven tutan bir hanımın portresi Yak. 1560 112 x 90 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Dublin İrlanda Ulusal Galerisi.[4]   İrlanda

Villa Soranzo FreskolarıDüzenle

Resim İsim Yapım tarihi Boyutları Teknik Sergilenme şehri Sergilenme yeri Sergilenme ülkesi
  Aritmetik ve Geometri arasında tanrıça Minerva 1551 190×281 cm Sıva üzerine fresko Venedik Balbi Sarayı   İtalya
  Adalet 1551 Yak. 200× 100 cm Sıva üzerine fresko Castelfranco Veneto Katedral   İtalya
  Aşırıya gitmeme 1551 Yak. 200×100 cm Sıva üzerine fresko Castelfranco Veneto Katedral   İtalya
  Zaman ve şöhret 1551 353×168 cm Sıva üzerine fresko Castelfranco Veneto Katedral.   İtalya
  Merdiven küpeştesi üstüne çıkan putto bebek 1551 115 × 87 cm Tuvale nakledilmiş fresko Castelfranco Veneto Katedral   İtalya
  Merdiven küpeştesi üstünde putto bebek 1551 115 × 87 cm Tuvale nakledilmis fresko Castelfranco Veneto Katedral   İtalya
  Kanatlı putto bebek 1551 74,8×67 cm Sıva üzerine fresko Vicenza Palazzo Chiericati Sarayı Şehir Müzesi[5]   İtalya

1560 - 1570 dönemi tablolarıDüzenle

Villa Barbaro, Maser Freskoları. 1560-1561Düzenle

Resim Açıklamaler Notlar
  Sala a crociera :
Manzaralar, Müzler ve Aldatıcı kapı resmi.
  Sala a crociera :
Müzler ve Aldatıcı kapı
  Sala di Bacco :
Bacchus üzüm suyunu bir kaba sıkarak çoban olan mevsim tanrısı Vertumus ve tarım tanrısı Saturn'e şarap vermekte. Üç putti bebek ve bir kemancı müz müzik sağlıyor..
  Tribunale d'amore :
Aşk Mahkemesi: Aşk tanrıçası Afrodit, Jüpiter'in karısı ve evlenme ve çocuk doğurma tanrıçası Juno ve nikâh ve düğün tanrısı genç Hymen'den oluşmuş
  Sala dell'Olimpo :
Salonun kubbesi
Kubbenin ortasında Olimpos Dağında yaşayan tanrıların resimleri bulunmakta. Salonun ismi antik Grek tanrılarının yaşadıkları Olimpos Dağı'ndan gelmekte.
  Sala dell'Olimpo :
Balkonun korkuluğu arkasında bir genç kız ve daha yaşlı mürebbiyesi salona bakmaktalar.
  Sala dell'Olimpo
  Sala dell'Olimpo :
Kış ve ilkbahar : Demirci ve demirden silahlar ve zırhlar üreten ateşler tanrısı Hephaistos (Roma milolojisinde Vulcan) ve kızkardeşi ve karısı aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit (Roma mitolojisinde Venüs) tarafından temsil edilmekteler.
  Sala dell'Olimpo :
Yaz ve sonbahar': Ceres ve Bacchus tarafından temsil edilmekte
  Sala del cane
Alegori: sağdan sola doğru Venedik, başarma tutkusu ve kıskançlık
  Sala del cane
Manzara: Üstte Kutsal aile ve küçük San Yuhanna ve San Katerin.
Bu salonun ismi "köpek salonu (sala del cane) " olup bir köpek resmi tablonun altında hemen ortasında görülmektedir.
  Sala del cane :
Zaman (Saturn) ve Tarih
  Sala del cane :
Şans bir uyuyan adamın başında krallık tacı olarak görülmekte.
  Sala della lucerna  :
Ölümlü adama ilahi sonsuzluğa doğru yol gösterilmekte .
  Sala della lucerna  :
Bilgelik ve erkekce erdemlikler.
  Sala della lucerna  :
Nemesis: Hakedilen kaçınılmaz ceza
  Sala della lucerna  :
Kutsal Aile

Petrobelli kilise sunak resimleriDüzenle

Resim İsim Yapım tarihi Boyutları Teknik Sergilenme şehri Sergilenme yeri Sergilenme ülkesi
  Ölü İsa meleklerle Yak. 1563 222,3×251 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Ottawa Canada Ulusal Galerisi.[6]   Kanada
  Kesiş San Antoni ile Antonio Petrobelli Yak. 1563 198,5×117,8 cm uval üzerine
yağlı boya
Edinburg İskoçya Ulusal Galerisi.[7]   Birleşik Krallık
  San Hieronymus ile Girolamo Petrobelli Yak. 1563 ? Tuval üzerine
yağlı boya
Londra Dulwich Resim Galerisi[8]   Birleşik Krallık
  Büyük melek Mikâil resmi parçası Yak. 1563 41×32,1 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Austin Blanton Sanat Müzesi[9]   ABD
  Azize Katerina'nın Gizemli Evliliği 1560-1565 130.5x130 cm tuval üzerine yağlı boya Montpellier Fabre Müzesi   Fransa

San Sabastiano Kilisesi, Venedik tablolarıDüzenle

Resim İsim Yapım tarihi Boyutları Teknik Sergilenme şehri Sergilenme yeri Sergilenme ülkesi
  Bakire Meryem'in taç giymesi. 1555 200×170 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  San Matta. 1555 85×240 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  San Markos. 1555 85×200 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  San Luka 1555 85×200 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  Evanjelist San Yuhanna 1555 85×240 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  Mordecai'nin zaferi 1556 500×370 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  Ester'in Artaserhas tarafından taç giydirilmesi 1556 450×370 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  Vaşti'nin sürgün edilmesi Yak. 1556 500×370 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  San Sabastian'ın üç okçu oklarıyla vurulması 1558 270×130 cm Fresko Venedik San Sabastiano Kilisesi,   İtalya.
  San Sebastiano'ın vücudunun oklarla delinmesi 1558 270×130 cm Fresko Venedik San Sabastiano Kilisesi,   İtalya.
  Beşaret 1558 ? Fresko Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  San Sabastian'in Hristiyan şehidi olması 1558 350×480 cm Fresko Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  San Sebastiano Diocletianus'u azarlaması 1558 350×480 cm Fresko Venedik San Sabastiano Kilisesi,   İtalya.
  Tapınakta sunulma 1560 490×190 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  Bethesda Havuzu'nda mucize 1560 490×190 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi,   İtalya.
  Muzaffer Meryem ile yanında San Sebastian, San Petrus, Santa Katerina ve San Francesko 1562 420×230 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  San Sabastian'in Hristiyan şehidi olması 1565 355×540 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.
  San Markus ve San Marcellino'nun Hristiyan şehidi olmaya götürülmeleri 1565 355×540 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Sabastiano Kilisesi   İtalya.

Ziyafet (Cene) resimleriDüzenle

Resim İsim Yapım tarihi Boyutları Teknik Sergilenme şehri Sergilenme yeri Sergilenme ülkesi
  Simone Evinde Ziyafet Yak. 1556 314×451 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Torino Sabauda Galerisi   İtalya
  Kana'da Düğün 1562-1563 666×990 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Paris Louvre Müzesi  Fransa
  Simone Evinde Ziyafet 1567-1570 275×710 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Milano Brera Müzesi   İtalya
  Simone Evinde Ziyafet 1570-1572 454×874 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Versay Versay Sarayı  Fransa
  Simone Evinde Ziyafet 1571-1572 207×457 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Dresden "Gemäldegalerie Alte Meister" Galerisi  Almanya
  Cena di san Gregorio Magno 1572 447×878 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Vicenza Madonna di Monte Berico Sığınma Evi   İtalya
  Levi Evinde Ziyafet 1573 555×1280 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Academia Galerisi   İtalya

PortrelerDüzenle

Resim İsim Yapım tarihi Boyutları Teknik Sergilenme şehri Sergilenme yeri Sergilenme ülkesi
  İsabella Guerrieri Gonzaga Canossa portresi. 1547-1548 115×95 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Paris Louvre Müzesi  Fransa.
  Vaşak kürkü giymiş bir beyefendinin portresi. Yak. 1550-1560 140×107 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Floransa Palatina Galerisi  İtalya.
  Iseppo da Porto ve oğlu Adriano'nun portresi. 1551-1552 (veya yak. 1555) 206×120 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Floransa Uffizi Galerisi  İtalya.
  Livia da Porto Thiene ve kızı Porzia'nın portresi. 1551-1552 (veya yak. 1555) 208,4×121 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Baltimore Walters Sanat Müzesi[10]   ABD.
  Bir Venedikli soylu kadın portresi (La Belle Nani). Yak. 1560 119×103 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Paris Louvre Müzesi  Fransa.
  Bir kadın portresi. [11] Yak. 1560 117×92 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Madrid Prado Müzesi  İspanya.
  Bir erkeğin portresi. Yak. 1560 120×102 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Budapeşte Güzel Sanatlar Müzesi, Budapeşte  Macaristan.
  Daniele Barbaro portresi. 1561-1565 121×106 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Amsterdam Rijksmuseum  Hollanda.
  Bir kadın portresi. 1565 106×87 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Douai Chartreuse Müzesi  Fransa.
  Bir tazı köpekli çocuk portresi. Yak. 1570 173,7×101,9 cm Tuval üzerine
yağlı boya
New York Metropolitan Museum of Art[12]   ABD.
  Agostino Barbarigo'nun portresi. 1571-1572 102,2×104,2 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Cleveland Cleveland Sanat Müzesi   ABD.
  Livia Colonna portresi. 1572 121×98 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Madrid Prado Müzesi   İspanya.
  Jakob König portresi. 1575-1580 83×74 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Prag Ulusal Galeri   Çek Cumhuriyeti.
  Bir erkek portresi. 1576-1578 192×134 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Los Angeles Getty Müzesi[13]   ABD.
  Alessandro Vittoria portresi. 1580 circa 110×77 cm Tuval üzerine
yağlı boya
New York Metropolitan Museum of Art[14]   ABD.
  Vincenzo Scamozzi portresi. Yak. 1580 ? Tuval üzerine
yağlı boya
Denver Denver Sanat Müzesi   ABD.
  Santa Agnese'ye benzer bir hanımın portresi. Yak. 1580 86,4×75 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Houston Houston Güzel Sanatlar Müzesi[15]   ABD.

1570 - 1580 dönemi tablolarıDüzenle

Resim İsim Yapım tarihi Boyutları Teknik Sergilenme şehri Sergilenme yeri Sergilenme ülkesi
  Venüs ve Mars; Eros ve at ile. 1570 47×47 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Torino Sabauda Galerisi  İtalya.
  Havva'nın yaratılması 1570-1580 81x103 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Chicago Art Institute of Chicago   ABD.
  İnebahtı (Lepanto) Deniz Muharebesi alegorisi. 1571 169×137 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Academia Galerisi  İtalya.
  İsa ve centurion. 1571 192×297 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Madrid Prado Müzesi   İspanya.
  Cuccina ailesinin Bakire Meryem'e sunulması. Yak. 1571 167×414 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Dresden "Gemäldegalerie Alte Meister" Sanat Galerisi   Almanya.
  Magilerin tapınması. 1573 355×320 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Londra National Gallery   Birleşik Krallık.
  Venedik'in Herakles ve Ceres'den hediye alması . Yak. 1575 309x328 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Academia Galerisi   İtalya
  Batşeba yıkanmakta iken. Yak. 1575 191×224 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Lyon Güzel Sanatlar Müzesi  Fransa.
  İskenderiyeli Santa Katerina'nın mistik nikâhı. Yak. 1575 337×241 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Academia Galerisi  İtalya.
  San Helena'ya hayali. 1575-1578 198×116 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Londra National Gallery   Birleşik Krallık.
  Mars ve Neptün. 1575-1578 250×180 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Palazzo Ducale   İtalya
  Venüs ve Eros. 1575-1580 71×97 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Amsterdam Rijksmuseum   Hollanda
  Noli me tangere. 1575-1588 67×95 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Grenoble Grenoble Müzesi  Fransa.
  Aziz Petrus ve Aziz Pavlus'a İsa hayaletinin görünmesi. 1575-1588 96×70 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Caen Güzel Sanatlar Müzesi  Fransa.
  Santa Justina'nın Hristiyan şehidi olması. 1576 ? Tuval üzerine
yağlı boya
Padova Santa Giustina Bazilikası  İtalya.
  Perseus'un Andromeda'yı kurtarması. 1576-1578 260×211 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Rennes Güzel Sanatlar Müzesi  Fransa.
  Bebek İsa ve San Yuhanna. ---- 44,5×56 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Özel Koleksiyon.
  Magilerin tapınması. Yak. 1578 320×234 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Vicenza Santa Corona Kilisesi  İtalya.
  Europa'ya Zeus'un tecavüzü Yak. 1578 320×234 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Palazzo Ducale  İtalya.
  Beşaret 1578 240×303 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Academia Galerisi  İtalya.
  Padova'lı San Antonio'nun balıklara vaaz vermesi. Yak. 1580 104×150 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Roma Borghese Galerisi  İtalya.
  Çarmıha gerilme. 1580 102×102 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Paris Louvre Müzesi  Fransa.
  Çarmıha gerilme. ? 326×197 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Cenova Palazzo Bianco  İtalya.
  Mars ve çıplak Venüs, Eros ve bir köpek ile Yak. 1580 163×125 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Edinburg İskoçya Ulusal Galerisi   Birleşik Krallık.
  İsa çarmıhta; Meryem ve San Yuhanna iki yanında. Yak. 1580 305×165 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Lazzaro dei Mendicanti Kilisesi  İtalya.
  Beşaret. Yak. 1580 110×87 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Madrid Thyssen-Bornemisza Müzesi[16]  İspanya
  Çarmıha gerilme. 1580 64×38 cm Arduvaz levha üzerine
yağlı boya
Padova Padova Şehir Müzesi  İtalya.
  Judit ve Holofernes. Yak. 1580 195×176 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Cenova Palazzo Rosso Galerisi  İtalya.
  Çarmıha gerilme. Yak. 1580 190×149 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Budapeşte Güzel Sanatlar Müzesi  Macaristan.
  Ölü İsa'nın iki melekce kaldırılması. 1580-1588 98,1×71,4 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Boston Boston Güzel Sanatlar Müzesi[17]   ABD
  Santa Helena'nın hayal görmesi. Yak. 1580 166×134 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Vatikan Şehri Vatikan Müzeleri[18]   Vatikan
  Beşaret. Yak. 1580 150×133,4 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Cleveland Cleveland Sanat Müzesi.[19]   ABD
  Musa'nın bulunması. Yak. 1580 122×168 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Dijon Dijon Güzel Sanatlar Muzesi  Fransa.
  Susanna ve Yaşlılar. Yak. 1580 111×145 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Cenova Bianco Sarayı   İtalya
  İskenderiyeli Azize Katerina zindanda. 1580-1585 116,2×83,8 cm Tuval üzerine
yağlı boya
New York Metropolitan Museum of Art   ABD
  San Girolamo'nun Tövbekarlığı. Yak. 1580 251×167 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Academia Galerisi   İtalya

1580 - 1588 dönemi tablolarıDüzenle

Resim İsim Yapım tarihi Boyutları Teknik Sergilenme şehri Sergilenme yeri Sergilenme ülkesi
  Lut ve kızlarının Sodom'dan kaçmaları (Buckingham Dükü Serisi). 1580-1588 138×262 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Viyana Viyana Sanat Tarihi Müzesi   Avusturya
  Hacer ve İsmail çölde (Buckingham Dükü Serisi). 1580-1588 140×282 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Viyana Viyana Sanat Tarihi Müzesi   Avusturya
  Rebeka kuyuda (Buckingham Dükü Serisi). 1580-1588 145×282 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Washington National Gallery of Art   ABD
  Susana ve Yaşlılar (Buckingham Dükü Serisi). 1580-1588 140×280 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Viyana Viyana Sanat Tarihi Müzesi   Avusturya
  İsa ve Samiryeli kadın (Buckingham Dükü Serisi). 1580-1588 143×289 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Viyana Viyana Sanat Tarihi Müzesi   Avusturya
  İsa ve zina yapmış kadın (Buckingham Dükü Serisi). 1580-1588 143×288 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Viyana Viyana Sanat Tarihi Müzesi   Avusturya
  İsa'nın bir centriyonu iyileştirmesi (Buckingham Dükü Serisi). 1580-1588 140×280 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Viyana Viyana Sanat Tarihi Müzesi   Avusturya
  İsa'nın havarilerinin ayaklarını yıkaması (Buckingham Dükü Serisi). 1580-1588 139×283 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Prag Ulusal Galeri   Çek Cumhuriyeti
  İsa'nın Vaftiz Edilmesi. 1580-1588 104,8×88,3 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Los Angeles Getty Müzesi   ABD
  Pietà ve melek. Yak. 1581 147×111 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Sankt-Peterburg Ermitaj Müzesi   Rusya
  San Markus, San Rocco ve San Jerome ile iki melek tarafından taşınan ölü İsa. 1581-1582 385×181 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Zulian Kilisesi   İtalya
  İnebahtı (Lepanto) Deniz Savaşı alegorisi. 1581-1582 285×565 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Palazzo Ducale   İtalya
  Magilerin tapınması (San Nicolò della Lattuga tabloları grubu). Yak. 1582 ? Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Santi Giovanni e Paolo Bazilikası   İtalya
  Evanjelist (San Nicolò della Lattuga tabloları grubu). Yak. 1582 ? Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Santi Giovanni e Paolo Bazilikası   İtalya
  San Nicolas Myra başpiskoposu (San Nicolò della Lattuga tabloları grubu). Yak. 1582 ? Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Academia Galerisi   İtalya
  San Francesco'nun kendinden geçmesi (San Nicolò della Lattuga tabloları grubu). Yak. 1582 437×259 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Academia Galerisi   İtalya
  İsa'nın vaftiz edilmesi ve şeytanca ayartılmak istenmesi (San Nicolò della Lattuga tabloları grubu). Yak. 1582 248×450 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Milano Brera Müzesi   İtalya
  İsa'nın çarmıha gerilmesi (San Nicolò della Lattuga tabloları grubu). Yak. 1582 287×447 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Academia Galerisi   İtalya
  Çobanların tapınması. 1582-1583 375×182 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Giuseppe di Castello Kilisesi   İtalya
  Venedik'in zaferi. Yak. 1582 904×580 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik Palazzo Ducale   İtalya
  Azize Lucia'nin Hristiyan şehidi oluşu ve son kominyonu. 1582 140×173 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Washington Ulusal Sanat Galerisi   ABD
  İsa Gat Şemanim bahçesinde. 1583-1584 108×180 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Milano Brera Müzesi   İtalya
  Cefalo ve Procri. Yak. 1584 162×185 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Strasbourg Strasburg Güzel Sanatlar Müzesi   Fransa
  Lucretia. Yak. 1585 109×90,5 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Viyana Viyana Sanat Tarihi Müzesi   Avusturya
  Son Yemek . 1585 220×523 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Milano Brera Müzesi   İtalya
  San Pantoleone'nin Hristiyanlığa din değiştirmesi. 1587 277×160 cm Tuval üzerine
yağlı boya
Venedik San Pantalone Kilisesi   İtalya

Yapım tarihi belirsizDüzenle

Resim İsim Yapım tarihi Boyutları Teknik Sergilenme şehri Sergilenme yeri Sergilenme ülkesi
  Virgin taç giyme ? Tuval üzerine yağlı boya Venedik Accademia (Venedik) İtalya
  Ecce Homo ? 72,5×85 cm Tuval üzerine yağlı boya
  Alegori ? ?? x?? cm Tuval üzerine yağlı boya Vatikan Vatikan Müzesi  (Vatikan)

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  • Bu madde kısmen veya tümüyle İtalyanca Wikipedia "Opere del Veronese" maddesi kaynaklıdır: [1] ] (İtalyanca)
  • Bu madde kısmen Yunanca Wikipedia "Κατάλογος έργων του Πάολο Βερονέζε" maddesi kaynaklıdır: [2] ] (Yunanca)

Dış kaynaklarDüzenle

  • Pignatti, Terisio ve Pedrocco, Filippo (1991) Veronese : catalogo completo dei dipinti , Floransa: Cantini, ISBN 8877371382 (İtalyanca)

Dış bağlantılarDüzenle

  • "Artcyclopedia" websitesinde "Paolo Veronese" maddesi: Online:[3]1 Ekim 2009 tarihinde Portuguese Web Archive sitesinde arşivlendi (İngilizce)