Korsan Partiler listesi

Vikimedya liste maddesi

İsveç'teki girişimden ilham alınarak 40'ın üzerinde ülkede korsan partiler ortaya çıkmıştır.[1]

Ülke Ad Yurtiçi kayıt durumu Uluslararası korsan partilere üyelik[2] Ülke siyasetindeki durumu
Arjantin Partido Pirata Argentino[3] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Avustralya Pirate Party Australia[4] Resmi olarak kayıtlı[5] Evet Hayır
Pirate Party ACT[6] Aktif, kayıt dışı PPAU aracılığıyla dolaylı olarak üye Hayır
Avusturya Piratenpartei Österreichs[7] Resmi olarak kayıtlı Evet 2 şehir meclis üyesi[8]
Şablon:Ülke veri Tyrol Piraten Partei Tirol Resmi olarak kayıtlı Gözlemci üye 1 şehir meclis üyesi[9]
Belarus Пиратское движение Беларуси[10] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Belçika Pirate Party Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Bosna-Hersek Piratska Partija Bosne i Hercegovine Belirsiz Evet Hayır
Sırp Cumhuriyeti Piratska Partija Belirsiz Hayır Hayır
Brezilya Partido Pirata do Brasil Aktif, kayıt sürecinde Evet Hayır
Bulgaristan Пиратска Партия Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Kanada Pirate Party of Canada / Parti Pirate du Canada Resmi olarak kayıtlı[11] Evet Hayır
Çin 中国盗版党 Belirsiz[12][13][14] Yok Yok
Şili Partido Pirata de Chile Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Kolombiya Partido Pirata Colombiano Belirsiz[15] Yok Yok
Hırvatistan Pirate Party Croatia / Piratska Stranka Hrvatske[16] Resmi olarak kayıtlı[17] Evet Hayır
Kıbrıs Cumhuriyeti Pirate Party Cyprus Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Çek Cumhuriyeti Česká pirátská strana Resmi olarak kayıtlı Evet 3 belediye meclis üyesi[18][19]
Danimarka Piratpartiet Resmi olarak kayıtlı[20] Evet Hayır
Estonya Eesti Piraadipartei[21] Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Finlandiya Piraattipuolue Resmi olarak kayıtlı[22] Evet Hayır
Fransa Parti Pirate[23] Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Almanya Piratenpartei Deutschland[24] Resmi olarak kayıtlı Evet 45 state parliament seats
199 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Almanya'daki Korsan Partilerin ayrıntılı dağılımı
Ad Yurtiçi kayıt durumu Uluslararası korsan partilere üyelik[2] Ülke siyasetindeki durumu
Young Pirates[26] Resmi olarak kayıtlı Gözlemci üye Yok
Baden-Württemberg Piratenpartei Baden-Württemberg[27] Resmi olarak kayıtlı PPDE aracılığıyla dolaylı olarak üye 5 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Bavyera Piratenpartei Bayern[28] Resmi olarak kayıtlı Gözlemci üye 5 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Berlin Piratenpartei Berlin[29] Resmi olarak kayıtlı Gözlemci üye 15 state parliament seats[30]
50 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Brandenburg Piratenpartei Brandenburg[31] Resmi olarak kayıtlı PPDE aracılığıyla dolaylı olarak üye 7 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Bremen (eyalet) Piratenpartei Bremen[32] Resmi olarak kayıtlı PPDE aracılığıyla dolaylı olarak üye 5 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Hamburg













</noinclude> Piratenpartei Hamburg[33]

Resmi olarak kayıtlı PPDE aracılığıyla dolaylı olarak üye 4 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Hessen Piratenpartei Hessen[34] Resmi olarak kayıtlı Gözlemci üye 33 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Mecklenburg-Vorpommern Piratenpartei Mecklenburg-Vorpommern[35] Resmi olarak kayıtlı PPDE aracılığıyla dolaylı olarak üye 2 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Şablon:Ülke veri North Rhine-Westphalia Piratenpartei Nordrhein-Westfalen Resmi olarak kayıtlı PPDE aracılığıyla dolaylı olarak üye 20 state parliament seats, 11 şehir/belediye meclisi koltuğu[25][36]
Şablon:Ülke veri Lower Saxony Piratenpartei Niedersachsen[37] Resmi olarak kayıtlı Gözlemci üye 66 şehir/belediye meclisi koltuğu[25][36]
Şablon:Ülke veri Rhineland-Palatinate Piratenpartei Rheinland-Pfalz[35] Resmi olarak kayıtlı PPDE aracılığıyla dolaylı olarak üye 1 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Saarland Piratenpartei Saarland[38] Resmi olarak kayıtlı PPDE aracılığıyla dolaylı olarak üye 4 state parliament seats[25][39]
Saksonya Piratenpartei Sachsen[40] Resmi olarak kayıtlı PPDE aracılığıyla dolaylı olarak üye 3 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Saksonya-Anhalt Piratenpartei Sachsen-Anhalt[41] Resmi olarak kayıtlı PPDE aracılığıyla dolaylı olarak üye 3 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Schleswig-Holstein Piratenpartei Schleswig-Holstein[42] Resmi olarak kayıtlı PPDE aracılığıyla dolaylı olarak üye 6 state parliament seats, 2 şehir/belediye meclisi koltuğu[43]
Şablon:Ülke veri Thuringia Piratenpartei Thüringen[44] Resmi olarak kayıtlı PPDE aracılığıyla dolaylı olarak üye 2 şehir/belediye meclisi koltuğu[25]
Yunanistan Κόμμα Πειρατών Ελλάδας[45] Resmi olarak kayıtlı[46] Evet Hayır
Macaristan Magyar Kalózpárt STK'dan resmi bir siyasi partiye dönüşüm sürecinde[47] Evet Dolaylı olarak evet
İzlanda Best Party Resmi olarak kayıtlı[48] Gözlemci üye[49] 6 belediye koltuğu ve Reykjavik belediye başkanı.
Pirate Party Iceland Resmi olarak kayıtlı[50] Evet[49] 3 parliament seats
Hindistan Pirate Party India Aktif, kayıt dışı Hayır Yok
İrlanda Pirate Party Ireland / Páirtí Foghlaithe na hÉireann Aktif, kayıt dışı Şablon:Terminated[51] Hayır
İsrail Pirate Party Israel/מפלגת הפיראטים Resmi olarak kayıtlı[52][52] Evet Hayır
İtalya Partito Pirata Italiano Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Japonya 日本海賊党 Resmi olarak kayıtlı[53] Evet Hayır
Kazakistan Пиратская Партия Казахстана / Қазақстан Қарақшылар Партиясы Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Kosova Strong Party / Partia e Fortë Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Letonya Piratu Partija[54] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Lübnan Pirate Party Lebanon - حزب القراصنة لبنان Aktif, kayıt sürecinde Hayır Hayır
Litvanya Lietuvos Piratų Partija[55] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Lüksemburg Piratepartei Lëtzebuerg Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Malezya Malaysia Pirate Party Belirsiz[56] Yok Yok
Meksika Partido Pirata Mexicano Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Karadağ Piratska Partija Crne Gore Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Fas Pirate Party of Morocco Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Nepal Pirate Party Nepal Genel seçimlerden önce 10.000 imza topladıktan sonra kayıt olabilir.[57] Hayır Hayır
Hollanda Piratenpartij Nederland Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Yeni Zelanda Pirate Party of New Zealand Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Young Pirates New Zealand Aktif, kayıt dışı Hayır Yok
Norveç Pirate Party of Norway Resmi olarak kayıtlı[58] Evet Hayır
Peru Partido Pirata de Perú Aktif, kayıt sürecinde[59] Yok Yok
Polonya Polska Partia Piratów Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Portekiz Partido Pirata Português Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Romanya Partidul Pirat România Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Rusya Пиратская партия России Aktif, kayıt sürecinde Evet Hayır
Sırbistan Piratski pokret Srbije[60] Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Piratska Partija Srbije[61] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Slovakya Slovenská pirátska strana[62] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Slovenya Piratska stranka Slovenije[63][64][65][66][67] Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
İspanya Partido Pirata Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Katalonya Pirates de Catalunya Resmi olarak kayıtlı Evet[68] Two municipal councilors
Galiçya, İspanya Piratas de Galicia Resmi olarak kayıtlı[69] Gözlemci üyelik için kayıt sürecinde Hayır
Şablon:Ülke veri La Rioja (Spain) Piratas de La Rioja Resmi olarak kayıtlı Gözlemci üye Hayır
Madrid (özerk topluluk) Piratas de Madrid Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Extremadura Piratas de Extremadura Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
İsveç Piratpartiet Resmi olarak kayıtlı Gözlemci üye İki Avrupa Parlamentosu üyesi.
Young Pirates Sweden Resmi olarak kayıtlı Gözlemci üye Yok
İsviçre Piratenpartei Schweiz / Parti Pirate Suisse / Partito Pirata Svizzera / Partida da Pirats Svizra Resmi olarak kayıtlı Evet 1 belediye meclis koltuğu, 1 belediye başkanı[70]
Tayvan Pirate Party of Taiwan Belirsiz, ülkede 'Korsan Parti' ismini taşımak yasak.[71] Yok Yok
Tunus Pirate Party of Tunisia[72] Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Tunisian Pirate Party[73] Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Türkiye Korsan Parti Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Ukrayna Pirate Party Of Ukraine / Піратська Партія України[74] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Birleşik Krallık Pirate Party UK Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Amerika Birleşik Devletleri United States Pirate Party 8 eyalette kayıtlı Hayır Hayır
Amerika'daki Korsan Partilerin ayrıntılı dağılımı[75]
Ad Yurtiçi kayıt durumu Uluslararası korsan partilere üyelik[2] Ülke siyasetindeki durumu
Kaliforniya California Pirate Party Aktif, kayıt dışı[76] Hayır Hayır
Florida Florida Pirate Party[77] Resmi olarak kayıtlı[78] Gözlemci üye Hayır
Georgia Georgia Pirate Party[79] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Hawaii Pirate Party of Hawaii[80] Belirsiz Hayır Hayır
Michigan Michigan Pirate Party[81] Belirsiz Hayır Hayır
Maryland Maryland Pirate Party Belirsiz[82] Hayır Hayır
Massachusetts Massachusetts Pirate Party Resmi olarak kayıtlı[83] Hayır Hayır
Minnesota Minnesota Pirate Party Belirsiz[84] Hayır Hayır
New York New York Pirate Party[85] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Oklahoma Oklahoma Pirate Party[86] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Oregon Oregon Pirate Party[87] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Washington (eyalet) Washington Pirate Party[88] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Uruguay Partido Pirata en Uruguay Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Venezuela Partido Pirata de Venezuela Belirsiz[89] Yok Yok
Pirates without Borders[90] Resmi olarak kayıtlı Gözlemci üye Yok

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Piratenpartij presenteert verkiezingsprogramma" (Felemenkçe). 3VOOR12 NL. 20 Mayıs 2010. 28 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2011. 
  2. ^ a b c "Members of the Pirate Parties International". 21 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2012. 
  3. ^ "Partido Pirata de Argentina" (İspanyolca). 20 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2012. 
  4. ^ "Pirate Party Australia". 16 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2012. 
  5. ^ "Application for registration approved - Pirate Party Australia". 22 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2013. 
  6. ^ "Pirate Party ACT". 21 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2012. 
  7. ^ "Piratenpartei Österreich" (Almanca). 13 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2012. 
  8. ^ "Bundes- und Tiroler Piraten wieder vereint" (Almanca). 13 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2012. 
  9. ^ "ÖVP won Innsbruck board, pirate council" (Almanca). 9 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2012. 
  10. ^ "Пиратское движение Беларуси" (Beyaz Rusça). 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2012. 
  11. ^ "Registered Political Parties and Parties Eligible for Registration". Ottawa: Elections Canada. 2010. 6 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2010. 
  12. ^ "中国盗版党" (Çince). Twitter. 12 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2012. 
  13. ^ "中国盗版党党报" (Çince). Paper.li. 25 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2012. 
  14. ^ "中国盗版党" (Çince). Google+. 1 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2012. 
  15. ^ ""Pirates" Get Political". On the commons. 7 Temmuz 2009. 20 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2010. 
  16. ^ "Piratska Stranka Hrvatske" (Hırvatça). 10 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  17. ^ "Registered Pirate party in Croatia" (Hırvatça). 21 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2012. 
  18. ^ "Councillors elected for the Pirates" (Çekçe). 8 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2012. 
  19. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  20. ^ "Pirate party approved". Copenhagen Post. 28 Eylül 2009. 5 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2010. 
  21. ^ "Piraadipartei" (Estonca). Estonian Pirate Party. 19 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  22. ^ "Finland's Pirate Party Enters Official Party Register". YLE Uutiset. YLE. 19 Ağustos 2009. 11 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  23. ^ "Parti Pirate" (Fransızca). Pirate Party (France). 12 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  24. ^ "Piratenpartei Deutschland" (Almanca). 23 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  25. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p "Mandate". Piratenwiki (Almanca). Piratenpartei Deutschland. 25 Mart 2012. 15 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2012. 
  26. ^ "Junge Piraten" (Almanca). 18 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  27. ^ "Piratenpartei Baden-Württemberg" (Almanca). 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  28. ^ "Piratenpartei Bayern" (Almanca). 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  29. ^ "Piratenpartei Berlin" (Almanca). 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  30. ^ "Abgeordnetenhaus Mandatsverteilung". Wahl zum Abgeordnetenhaus von Berlin 2011 (Almanca). Die Landeswahlleiterin für Berlin. 18 Eylül 2011. 14 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2012. 
  31. ^ "Piratenpartei Brandenburg" (Almanca). 12 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  32. ^ "Piratenpartei Bremen Bremerhaven" (Almanca). 29 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  33. ^ "Piratenpartei Hamburg" (Almanca). 18 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2012. 
  34. ^ "Piratenpartei Hessen" (Almanca). 15 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  35. ^ a b "Piratenpartei Mecklenburg-Vorpommern" (Almanca). 11 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2012.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "ppde_mv" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  36. ^ a b "Mandate". Wikipedia (Almanca). Wikimedia foundation. 15 Mayıs 2012. 13 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2012.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "German Wikipedia" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  37. ^ "Piratenpartei Niedersachsen" (Almanca). 5 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  38. ^ "Piratenpartei Saarland" (Almanca). 17 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  39. ^ "Sitzverteilung". Vorläufiges amtliches Endergebnis der Landtagswahl 2012 (Almanca). Die Landeswahlleiterin, Statistisches Amt Saarland. 25 Mart 2012. 28 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2012. 
  40. ^ "Piratenpartei Sachsen" (Almanca). 23 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2012. 
  41. ^ "Piratenpartei Sachsen-Anhalt" (Almanca). 23 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2012. 
  42. ^ "Piratenpartei Schleswig-Holstein" (Almanca). 6 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2012. 
  43. ^ "Landtagswahlen in Schleswig-Holstein" (Almanca). election.de. 6 Mayıs 2012. 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2012. 
  44. ^ "Piratenpartei Thüringen" (Almanca). 11 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2012. 
  45. ^ "Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece" (Yunanca). Pirate Party of Greece. 14 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  46. ^ "Piratenpartei Griechenland nun offiziell politische Partei". Pirate Party Germany (Almanca). 10 Şubat 2012. 11 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  47. ^ "Kalózpárt" (Macarca). 2 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  48. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  49. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 26 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  50. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  51. ^ "PPI Court Of Arbitration Ruling 2012-4". 21 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2012. 
  52. ^ a b "Haaretz.com Israel's Pirate Party registers for Knesset election". Haaretz. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2012.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "ppil_fbgroup" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  53. ^ "Pirate Party Japan" (Japonca). 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2016. 
  54. ^ "Pirātu Partija" (Letonca). 20 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2012. 
  55. ^ "Lietuvos Piratų Partija" (Litvanca). 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2013. 
  56. ^ "Facebook". Facebook. 6 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2010. 
  57. ^ "The Political Party Registration (for the purpose of Election) Rule, 2063(2007)" (PDF). Kathmandu: Election Commission Nepal. 2007. 30 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 5 Nisan 2012. 
  58. ^ "Piratpartiet er Norges nye landsdekkende parti". 18 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2014. 
  59. ^ Active country sections on Pirate Party International forums 30 Haziran 2012 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi as per 21 January 2007
  60. ^ "Piratski pokret Srbije" (Sırpça). 11 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  61. ^ "Piratska Partija Srbije" (Sırpça). 5 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  62. ^ "Slovenská Pirátska Strana" (Slovakça). Slovak Pirate Party. 11 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  63. ^ ""Slovenski pirati" za svobodno medmrežje" ["Slovenian pirates" for a free internet]. Radiotelevizija Slovenija (Slovence). 14 Mayıs 2009. 31 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2012. 
  64. ^ "Pripluli tudi v Slovenijo" [They've sailed into Slovenia too]. žurnal24. 14 Mayıs 2009. 15 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  65. ^ "Pirati tudi v Sloveniji" [Pirates in Slovenia as well]. inDirekt. 14 Mayıs 2009. 27 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  66. ^ "Piratska stranka Slovenije" (Slovence). 11 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  67. ^ "Slovenia also gets a Pirate Party". MMC RTV Slovenije. 17 Ekim 2012. Erişim tarihi: 17 Ekim 2012. 
  68. ^ "PPI GA 2012". 30 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2012. 
  69. ^ "Official registry (Piratas de Galicia)" (İspanyolca). 
  70. ^ "Wahlen 2012 Grosser Gemeinderat" (Almanca). Stadt Winterthur. 7 Mart 2010. 16 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. Piraten : Sitzanspruch: 1 
  71. ^ "Taiwan Denies Use Of 'Pirate Party' Name Because People Might Think They're Actual Sea-Faring Pirates". Techdirt. 25 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2012. 
  72. ^ "Pirate Party of Tunisia". 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2012. 
  73. ^ "Parti Pirate Tunisie" (Arapça). 9 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2012. 
  74. ^ "Піратська Партія Україні" (Ukraynaca). 9 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  75. ^ "US State Parties". United States Pirate Party. 17 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2012. 
  76. ^ "California Pirate Party". California Pirate Party. 3 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2012. 
  77. ^ "Florida Pirate Party". Florida Pirate Party. 11 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  78. ^ Moffitt, Ryan (29 Mart 2011). "PRESS RELEASE: Chairman on official recognition". Florida Pirate Party. 11 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  79. ^ "Georgia Pirate Party". Georgia Pirate Party. 8 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2012. 
  80. ^ "Pirate Party of Hawaii". Facebook. 6 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2012. 
  81. ^ "Michigan Pirate Party". Michigan Pirate Party. 12 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2012. 
  82. ^ "Maryland Pirate Party". Maryland Pirate Party. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2012. [ölü/kırık bağlantı]
  83. ^ Spak, Kevin (9 Mart 2011). "Massachusetts' New Political Party: Pirates". Newser. 2 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  84. ^ "Pirate Party of Minnesota". Erişim tarihi: 28 Mayıs 2012. [ölü/kırık bağlantı]
  85. ^ "New York Pirate Party launched". Independent Political Report. 25 Mayıs 2010. 5 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  86. ^ "Oregon Pirate Party". Oregon Pirate Party. 9 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2012. 
  87. ^ "Oregon Pirate Party". Oregon Pirate Party. 11 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 
  88. ^ "Washington Pirate Party". Washington Pirate Party. 13 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2012. 
  89. ^ "PARTIDO PIRATA DE VENEZUELA". Facebook (İspanyolca). Erişim tarihi: 5 Nisan 2012. 
  90. ^ "Pirates without Borders Blog". Pirates without Borders. 29 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2012.