Ana menüyü aç

Atletizmde dünya gençler rekorları listesi

Vikimedya liste maddesi

ErkeklerDüzenle

Disiplin Rekor Atlet Milliyet Yer Tarih
100 metre 10.01 Darrel Brown   Trinidad ve Tobago Saint-Denis, Fransa 24 Ağustos 2003
Jeffery Demps   ABD Eugene, ABD 28 Haziran 2008
200 metre 19.93 Usain Bolt   Jamaika Hamilton, Bermuda 11 Nisan 2004
400 metre 43.87 Steve Lewis   ABD Seul, Güney Kore 28 Eylül 1988
800 metre 1:42.69 Abubaker Kaki   Sudan Oslo, Norveç 6 Haziran 2008
1000 metre 2:15.00 Benjamin Kipkurui   Kenya Nice, Fransa 17 Temmuz 1999
1500 metre 3:30.24 Cornelius Chirchir   Kenya Monako 19 Temmuz 2002
Mil 3:49.29 William Biwott Tanui   Kenya Oslo, Norveç 3 Temmuz 2009
3000 metre 7:28.79 Augustine Choge   Kenya Doha, Katar 13 Mayıs 2005
5000 metre 12:52.61 Eliud Kipchoge   Kenya Oslo, Norveç 27 Haziran 2003
10000 metre 26:41.75 Samuel Wanjiru   Kenya Brüksel, Belçika 26 Ağustos 2005
3000 metre engelli 7:58.66 Stephen Cherono   Kenya Brüksel, Belçika 24 Ağustos 2001
110 metre engelli 12.99 Wilhem Belocian   Fransa Eugene, ABD 24 Temmuz 2014
400 metre engelli 48.02 Danny Harris   ABD Los Angeles, ABD 17 Haziran 1984
Yüksek atlama 2.37 m Dragutin Topic   Yugoslavya Filibe, Bulgaristan 12 Ağustos 1990
Steve Smith   Birleşik Krallık Seul, Güney Kore 20 Eylül 1992
Sırıkla atlama 5.80 m Maksim Tarasov   Sovyetler Birliği Bryansk, SSCB 14 Temmuz 1989
Raphael Holzdeppe   Almanya Biberach, Almanya 28 Haziran 2008
Uzun atlama 8.34 m Randy Williams   ABD Münih, Batı Almanya 8 Eylül 1972
Üç adım atlama 17.50 m Volker Mai   Doğu Almanya Erfurt, Doğu Almanya 23 Haziran 1985
Gülle atma (6 kg) 22.73 m David Storl   Almanya Osterode am Harz, Almanya 15 Temmuz 2009
Disk atma (1.75 kg) 70.13 m Mykyta Nesterenko   Ukrayna Halle (Saale), Almanya 24 Mayıs 2008
Çekiç atma (6 kg) 82.93 m Javier Cienfuegos   İspanya Madrid, İspanya 17 Haziran 2009
Cirit atma 83.87 m Andreas Thorkildsen   Norveç Bergen, Norveç 7 Haziran 2001
Dekatlon 8397 pts Torsten Voss   Doğu Almanya Erfurt, Doğu Almanya 7 Temmuz 1982
(10.76 s, 7.66 m, 14.41 m, 2.09 m, 48.37 s, 14.37 s, 41.76 m, 4.80 m, 61.90 m, 4:34.04)
10000 metre yürüme 38:46.4 Viktor Burayev   Rusya Moskova, Rusya 19 Mayıs 2000
10 km yürüme 39:57 Alexey Bartsaykin   Rusya Şupaşkar, Rusya 10 Mayıs 2008
4 x 100 metre bayrak 38.66 Trell Kimmons
Abidemi Omole
Ivory Williams
LaShawn Merritt
  ABD Grosseto, İtalya 18 Temmuz 2004
4 x 400 metre bayrak 3:01.09 Brandon Johnson
LaShawn Merritt
Jason Craig
Kerron Clement
  ABD Grosseto, İtalya 18 Temmuz 2004

BayanlarDüzenle

Disiplin Rekor Atlet Milliyet Yer Tarih
100 metre 10.88 Marlies Göhr   Doğu Almanya Dresden, Doğu Almanya 1 Temmuz 1977
200 metre 22.18 Allyson Felix   ABD Atina, Yunanistan 25 Ağustos 2004
400 metre 49.42 Grit Breuer   Almanya Tokyo, Japonya 27 Ağustos 1991
800 metre 1:54.01 Pamela Jelimo   Kenya Zürih, İsviçre 29 Ağustos 2008
1000 metre 2:35.4 Irina Nikitina   Sovyetler Birliği Podolsk, SSCB 5 Ağustos 1979
Katrin Wühn   Doğu Almanya Potsdam, Doğu Almanya 12 Temmuz 1984
1500 metre 3:51.34 Lang Yinglai   Çin Şangay, Çin 18 Ekim 1997
Mil 4:17.57 Zola Pieterse   Birleşik Krallık Zürih, İsviçre 21 Ağustos 1985
3000 metre 8:28.83 Zola Pieterse   Birleşik Krallık Roma, İtalya 7 Eylül 1985
5000 metre 14:30.88 Tirunesh Dibaba   Etiyopya Bergen, Norveç 11 Haziran 2004
10000 metre 30:26.50 Linet Masai   Kenya Pekin, Çin 15 Ağustos 2008
3000 metre engelli 9:24.51 Ruth Bosibori   Kenya Daegu, Güney Kore 3 Ekim 2007
100 metre engelli 12.84 Aliuska López   Küba Zagreb, Hırvatistan 16 Temmuz 1987
400 metre engelli 54.40 Wang Xing   Çin Nankin, Çin 21 Ekim 2005
Yüksek atlama 2.01 m Olga Turchak   Sovyetler Birliği Moskova, SSCB 7 Temmuz 1986
Heike Balck   Doğu Almanya Karl-Marx-Stadt, Doğu Almanya 18 Haziran 1989
Sırıkla atlama 4.48 m Silke Spiegelburg   Almanya Münster, Almanya 25 Ağustos 2005
Uzun atlama 7.14 m Heike Drechsler   Doğu Almanya Bratislava, Çekoslovakya 4 Haziran 1983
Üç adım atlama 14.62 m Tereza Marinova   Bulgaristan Sidney, Avustralya 25 Ağustos 1996
Gülle atma 20.54 m Astrid Kumbernuss   Doğu Almanya Orimattila, Finlandiya 1 Temmuz 1989
Disk atma 74.40 m Ilke Wyludda   Doğu Almanya Berlin, Doğu Almanya 13 Eylül 1988
Çekiç atma 73.24 m Zhang Wenxiu   Çin Changsha, Çin 24 Temmuz 2005
Cirit atma 63.01 m Vira Rebryk   Ukrayna Bydgoszcz, Polonya 10 Temmuz 2008
Heptatlon 6542 pts Carolina Klüft   İsveç Münih, Almanya 10 Ağustos 2002
(13.33 s, 1.89 m, 13.16 m, 23.71 s, 6.36 m, 47.61 m, 2:17.99)
10000 metre yürüme 42:47.25 Anežka Drahotová   Çekya Eugene, ABD 23 Temmuz 2014
10 km yürüme 41:57 Gao Hongmiao   Çin Pekin, Çin 8 Eylül 1993
4 x 100 metre bayrak 43.29 Bianca Knight
Jeneba Tarmoh
Elizabeth Olear
Gabrielle Mayo
  ABD Eugene, ABD 6 Ağustos 2006
4 x 400 metre bayrak 3:27.60 Alexandria Anderson
Ashlee Kidd
Stephanie Smith
Natasha Hastings
  ABD Grosseto, İtalya 18 Temmuz 2004

BağlantılarDüzenle