Ana menüyü aç

Asya kökenli ölü diller listesi

Vikimedya liste maddesi
Asia satellite orthographic.jpg

Asya kökenli ölü diller listesi, Ölü diller listesinin Asya kıtasına ait kısmıdır. Konuşanı kalmamış, ölü diller listelenmektedir.

11. yüzyıl sonrasında ölü dillere katılan dillere ait tarihler yanlarında belirtilmiştir.

ÇinDüzenle

KoreDüzenle

JaponyaDüzenle

Orta ve Kuzey AsyaDüzenle

SibiryaDüzenle

Hindistan ve Sri LankaDüzenle

  • Arvi dili[27] (Sri Lanka ve Hindistan'a yerleşen Arapların ve Müslüman Tamillerin eskiden konuştuğu, genişletilmiş bir Arap alfabesiyle yazılan, Arap etkisindeki bir Tamil lehçesi idi.)

HindistanDüzenle

Sri LankaDüzenle

TayvanDüzenle

HindiçinDüzenle

TaylandDüzenle

VietnamDüzenle

Yakın DoğuDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ en:Khitan language
  2. ^ en:Tocharian language
  3. ^ en:language
  4. ^ en:Zhang-Zhung language
  5. ^ en:Tangut language
  6. ^ Bulunan en ileri tarihli metinler 1502 yılına ait.
  7. ^ en:Han'er language
  8. ^ en:Goguryeo language
  9. ^ en:Silla language
  10. ^ en:Buyeo language
  11. ^ en:Baekje language
  12. ^ en:Old Korean
  13. ^ en:Saka language
  14. ^ en:Bulgar language
  15. ^ en:Arin language
  16. ^ a b c d Vajda, Edward; J. Loanwords in Ket; Haspelmath, Martin & Uri Tadmor. Loanwords in the World's Languages: A Comparative Handbook, s.471.
  17. ^ en:Assan language
  18. ^ en:Kamassian language
  19. ^ en:Koibal language (Samoyedic)
  20. ^ en:Kott language
  21. ^ en:Mator language
  22. ^ en:Pumpokol language
  23. ^ en:Sireniki Eskimo language
  24. ^ en:Yugh language
  25. ^ a b Haarmann, Harald. 2002. Lexikon der untergegangenen Sprachen. München: Beck; s.188.
  26. ^ en:Yurats language
  27. ^ en:Arwi language
  28. ^ Ahom
  29. ^ en:Andamanese languages
  30. ^ en:Aka-Bea
  31. ^ en:Aka-Bo
  32. ^ http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/8498534.stm Aka-Bo; BBC.
  33. ^ en:Aka-Kora
  34. ^ Aka-Kora; Andamanese kabileleri, diller ölüyor., The Hindu
  35. ^ en:Akar-Bale
  36. ^ en:Sri Lankan Portuguese Creole
  37. ^ en:Basay language
  38. ^ en:Siraya language
  39. ^ en:Tây Bồi
  40. ^ http://www.ethnologue.com/show_language.asp?code=tas
  41. ^ en:Phrygian language
  42. ^ en:Trojan language
  43. ^ en:Carian language
  44. ^ en:Mysian language
  45. ^ en:Palaic language
  46. ^ en:Hattic language
  47. ^ en:Galatian language
  48. ^ Ubıhça; Circassian World'deki Tevfik Esenç'in tanıtımı.
  49. ^ en:Elamite language
  50. ^ en:Ammonite language
  51. ^ en:Eblaite language
  52. ^ en:Edomite language
  53. ^ en:Moabite language
  54. ^ en:Kassite language
  55. ^ en:Mlahsô language
  56. ^ en:Syriac language
  57. ^ en:Jewish Babylonian Aramaic