Aras Aydın

Oyuncu

Aras Aydın (d.2 Temmuz 1989, Eskişehir), Türk oyuncudur.

Aras Aydın
Doğum 2 Temmuz 1989 (1989-07-02) (32 yaşında)
Eskişehir, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2012-günümüz

Yaşamı ve Kariyeri[1]Düzenle

Aras Aydın, 4 Ocak 1989 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldi. Asıl adı Mehti Aras Aydın'dır. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

2010 yılında yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı ve Bülent Emin Yarar'ın başrolde olduğu "Öğretmen Kemal" adlı diziyle ilk oyunculuk deneyimini yaşadı.

2012 yılında "Şefkat Tepe" adlı dizide Teğmen Volkan rolünde oynadı. 2014 yılında "Saklı Kalan" adlı dizide rol aldı.

2014-2015 seneleri arasında "Kiraz Mevsimi" adlı dizide "Emre Yiğit" rolünde oynadı.

2015-2016 tarihleri arasında "İnadına Aşk" adlı dizide "Polat Barutçu" rolünde oynadı.

2016 yılında "N’olur Ayrılalım" adlı dizide rol aldı. Dizinin başrollerinde Aras Aydın'la birlikte Nilay Duru, Gürgen Öz, Nilperi Şahinkaya yer aldı. Aynı yıl yönetmenliğini Türkân Derya ve Murat Aksu'nun yaptığı "Altınsoylar" adlı dizide "Oğuz Bakır" rolünü canlandırdı. Ardından "Oğlan Bizim Kız Bizim" adlı sinema filminde Melis Babadağ ile başrolü paylaştı.

31 Mart 2018 günü "Masum Değiliz" dizisinde rol aldı.

Aras Aydın davul, gitar ve piyano olmak üzere 3 farklı enstrüman[2] çalabilmektedir.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Notlar
2016 Oğlan Bizim Kız Bizim Barış Başrol
2020 İnsanlar İkiye Ayrılır Bahadır
Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
2010 Öğretmen Kemal Mert Yardımcı Karakter
2012 Şefkat Tepe Teğmen Volkan Konuk Oyuncu
2014 Saklı Kalan Ateş Yardımcı Karakter
2014 - 2015 Kiraz Mevsimi Emre Yiğit
2015 - 2016 İnadına Aşk Polat Barutçu
2016 N'olur Ayrılalım Ulaş Vardar Başrol
2016 Altınsoylar Oğuz Bakan Yılmaz
2018 Masum Değiliz Emir Uyar
2019 Canevim Maraz Ömer Kılıç
2020 Sefirin Kızı Turgut Konuk Oyuncu
2020 Şeref Sözü Faruk Malik Yardımcı Karakter
2021 İkimizin Sırrı Alp Karahun Başrol

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle