1980'lerde aksiyon filmleri listesi

Vikimedya liste maddesi


1980'lerDüzenle

Başlık Direktör Oyuncular Ülke Alt-Tür/Notlar
1980
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back Irvin Kershner Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, David Prowse, Peter Mayhew, Kenny Baker, Frank Oz, Alec Guinness, Jeremy Bulloch, John Hollis, Jack Purvis, Des Webb, Clive Revill   Bilimkurgu aksiyon
Flash Gordon Mike Hodges Sam Jones, Melody Anderson, Max Sydow, Topol, Ornella Muti, Timothy Dalton, Brian Blessed, Peter Wyngarde, Mariangela Melato, John Osborne, Richard O'Brien, John Hallam, Philip Stone, Suzanne Danielle, William Hootkins    Süper kahraman
Superman II Richard Lester Christopher Reeve, Gene Hackman, Margot Kidder    Süper kahraman
1981
Condorman Charles Jarrott Michael Crawford, Oliver Reed, Barbara Carrera   Süper kahraman, Aksiyon heyecan
Escape from New York John Carpenter Kurt Russell, Lee Van Cleef, Ernest Borgnine   Bilimkurgu aksiyon
For Your Eyes Only John Glen Roger Moore, Carole Bouquet, Topol   Ajan aksiyon
Nighthawks Bruce Malmuth Sylvester Stallone, Billy Dee Williams, Rutger Hauer Aksiyon heyecan
Knightriders George A. Romero Ed Harris, Gary Lahti, Tom Savini  
Raiders of the Lost Ark Steven Spielberg Harrison Ford, Karen Allen, Denholm Elliott  
The Road Warrior George Miller Mel Gibson, Virginia Hey, Syd Heylen  
1982
48 Hrs. Walter Hill Nick Nolte, Eddie Murphy   Aksiyon komedi
Blade Runner Ridley Scott Harrison Ford   Bilimkurgu aksiyon
First Blood Ted Kotcheff Sylvester Stallone   Aksiyon heyecan
The Prodigal Son Sammo Hung   Dövüş sanatları filmi
Tron Steven Lisberger Jeff Bridges, Bruce Boxleitner, Cindy Morgan   Bilimkurgu aksiyon
1983
1990: The Bronx Warriors Enzo G. Castellari Vic Morrow, Christopher Connelly, Fred Williamson   Bilimkurgu aksiyon
Blue Thunder John Badham Roy Scheider, Malcolm McDowell, Warren Oates  
Octopussy John Glen Roger Moore, Maud Adams, Louis Jourdan   Ajan aksiyon
Project A Jackie Chan Jackie Chan, Sammo Hung, Yuen Biao   Dövüş sanatları filmi
Return of the Jedi Richard Marquand Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher   Bilimkurgu aksiyon
Superman III Richard Lester Christopher Reeve, Richard Pryor, Jackie Cooper   Süper kahraman
Never Say Never Again Irvin Kershner Sean Connery, Kim Basinger, Max Von Sydow   Ajan aksiyon
1984
Dune David Lynch Francesca Annis, Leo Cimino, Brad Dourif   Bilimkurgu aksiyon
Ghostbusters Ivan Reitman Bill Murray, Harold Ramis, Dan Aykroyd, Ernie Hudson   Aksiyon komedi
Indiana Jones and the Temple of Doom Steven Spielberg Harrison Ford, Kate Capshaw, Amrish Puri  
Missing in Action Joseph Zito Chuck Norris, M. Emmet Walsh, Lenore Kasdorf   Aksiyon heyecan
Sheena John Guillermin Tanya Roberts, Ted Wass, Donovan Scott  
The Terminator James Cameron Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton   Bilimkurgu aksiyon
1985
A View to a Kill John Glen Roger Moore, Christopher Walken, Tanya Roberts   Aksiyon ajan filmi
Commando Mark L. Lester Arnold Schwarzenegger, Vernon Wells, Bill Duke, David Patrick Kelly  
Mad Max Beyond Thunderdome George Ogilvie, George Miller Mel Gibson, Tina Turner, Angelo Rossitto   Bilimkurgu aksiyon
Missing in Action 2: The Beginning Lance Hool Chuck Norris, Soon-Teck Oh, Cosie Costa   Aksiyon heyecan
Mr. Vampire Ricky Lau Ricky Hui, Moon Lee, Chin Suit Ho  
Police Story Jackie Chan Jackie Chan, Maggie Cheung, Cho Yuen   Aksiyon komedi, dövüş sanatları filmi
Rambo: First Blood Part II George Pan Cosmatos Sylvester Stallone, Richard Crenna, Charles Napier   Aksiyon heyecan
Runaway Train Andrei Konchalovsky Jon Voight, Eric Roberts, Rebecca De Mornay   Aksiyon heyecan
Spies Like Us John Landis Chevy Chase, Dan Aykroyd, Steve Forrest   Ajan aksiyon
1986
A Better Tomorrow John Woo Chow Yun-Fat, Leslie Cheung, Ti Lung   Aksiyon heyecan, Kahramanlı kan dökme
Aliens James Cameron Sigourney Weaver, Carrie Henn, Michael Biehn   Bilimkurgu aksiyon
Big Trouble in Little China John Carpenter Kurt Russell, Kim Cattrall   Aksiyon komedi, Dövüş sanatları filmi
Cobra George Pan Cosmatos Sylvester Stallone, Brigitte Nielsen, Reni Santoni   Aksiyon heyecan
Heroes Shed No Tears John Woo Yuet Sang Chin, Doo Hee Jang, Ho Kon Kim   Aksiyon heyecan
Jumpin' Jack Flash Penny Marshall Whoopi Goldberg, Stephen Collins, Jonathan Pryce   Aksiyon komedi
1987
Armour of God Jackie Chan Jackie Chan, Alan Tam, Rosamund Kwan   Dövüş sanatları filmi
Lethal Weapon Richard Donner Mel Gibson, Danny Glover, Gary Busey   Aksiyon heyecan
The Living Daylights John Glen Timothy Dalton, Maryam D'Abo, Jeroen Krabbé   Ajan aksiyon, Aksiyon heyecan
Marte Dam Tak  
Predator John McTiernan Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo   Bilimkurgu aksiyon
Prison on Fire Ringo Lam Chow Yun-Fat, Tony Leung Kar-Fai, Roy Cheung    Aksiyon heyecan
Robocop Paul Verhoeven Peter Weller, Nancy Allen, Ronny Cox   Bilimkurgu aksiyon
Superman IV: The Quest for Peace Sidney J. Furie Christopher Reeve, Gene Hackman, Jackie Cooper   Süper kahraman
1988
A Better Tomorrow II John Woo Chow Yun-Fat, Emily Chu, Waise Lee   Action thriller, Kahramanlı kan dökmeli
Die Hard John McTiernan Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia   Aksiyon heyecan
Midnight Run Martin Brest Robert De Niro, Charles Grodin, Yaphet Kotto   Aksiyon komedi
Rambo III Peter MacDonald Sylvester Stallone, Richard Crenna, Marc de Jonge   Aksiyon heyecan
Shoot to Kill Roger Spottiswoode Sidney Poitier, Tom Berenger, Kirstie Alley   Aksiyon heyecan
They Live John Carpenter Roddy Piper, Keith David, Meg Foster   Bilimkurgu aksiyon
1989
A Better Tomorrow 3 Tsui Hark Chow Yun-Fat, Anita Mui, Tony Leung Kar-Fai   Aksiyon heyecan
Batman Tim Burton Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger   Süper kahraman
Ghostbusters 2 Ivan Reitman Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver   Aksiyon komedi
Indiana Jones and the Last Crusade Steven Spielberg Harrison Ford, Sean Connery, Denholm Elliott  
The Killer John Woo Chow Yun-Fat, Danny Lee, Sally Yeh   Aksiyon heyecanr, Kahramanlı kan dökmeli
Lethal Weapon 2 Richard Donner Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci   Aksiyon heyecan
Licence to Kill John Glen Timothy Dalton, Carey Lowell, Robert Davi   Aksiyon Ajan filmi, Aksiyon heyecan
The Punisher Mark Goldblatt Dolph Lundgren, Louis Gossett, Jr., Jeroen Krabbé    Süper kahraman, Aksiyon heyecan
Tango & Cash Andrei Konchalovsky Sylvester Stallone, Kurt Russell, Teri Hatcher   Aksiyon komedi

KaynakçaDüzenle