Charles Grodin

Charles Grodin (doğum adı: Charles Grodinsky; d. 21 Nisan 1935, Pittsburgh, Pensilvanya - ö. 18 Mayıs 2021, Wilton, Connecticut), Amerikalı aktör, komedyen, yazar, ve eski televizyon sunucusu.

Charles Grodin
Charles Grodin 2013.jpg
Grodin, Şubat 2013'te
Doğum Charles Sidney Grodin[1]
21 Nisan 1935(1935-04-21)
Pittsburgh, Pensilvanya, ABD.
Ölüm 18 Mayıs 2021 (86 yaşında)
Wilton, Connecticut, ABD.
Meslek Oyuncu, yazar, komedyen ve TV sunucusu
Etkin yıllar 1954-2017
Tanınma nedeni

The Heartbreak Kid (1972)
Midnight Run (1988)
Catch-22 (1970)
Heaven Can Wait (1978)
Real Life (1979)
Seems Like Old Times (1980)
Ishtar (1987)
Beethoven (1992)


Dave (1993)
Clifford (1994)
While We're Young (2014)
Evlilik Julie Ferguson (boşanma)
Elissa Durwood (e. 1983-2021)
Çocuk(lar) 2

YaşamıDüzenle

Grodin, 21 Nisan 1935'te Pittsburgh, Pensilvanya'da Ortodoks Yahudisi bir ailenin oğlu olarak doğdu. 1954'te başladığı oyunculuk kariyerini 2017 yılına kadar devam ettirdi. 1978'de yazarlık kariyerindeki başarılı eserleriyle Emmy Ödülü'nü aldı.

Grodin en çok sunuculuğunu yaptığı; The Tonight Show ve The Late Show ile ekranlara geldi. Yer aldığı sinema filmleri arasında; Catch-22 (1970), The Heartbreak Kid (1972), Midnight Run (1988), The Couch Trip (1988), Beethoven (1992), Dave (1992) ve Heart and Souls (1993) sayılabilir. Ayrıca 1997 yapımı Dream love adlı yapımda set amiriydi.

Özel yaşamıDüzenle

İlk eşi Julie Ferguson'dan bir kızı ve 1985 ile kendisinin 2021'deki ölümüne kadar evli kaldığı ikinci eşi Elissa Durwood'dan bir erkek çocuk sahibiydi.[2]

ÖlümüDüzenle

Grodin, 18 Mayıs 2021'de Wilton, Connecticut'taki aile evinde 86 yaşında kan kanseri nedeniyle öldü.[3]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1964: Sex and the College Girl
  • 1968: Rosemary's Baby
  • 1972: The Heartbreak Kid
  • 1974: 11 Harrowhouse
  • 1976: King Kong
  • 1977: Thieves
  • 1979: Sunburn
  • 1980: Seems Like Old Times
  • 1980: It's My Turn
  • 1981: The Incredible Shrinking Woman
  • 1984: The Lonely Guy
  • 1984: The Woman in Red
  • 1985: Movers & Shakers
  • 1986: Last Resort
  • 1987: Ishtar
  • 1988: Midnight Run
  • 1988: The Couch Trip
  • 1990: Taking Care of Business
  • 1992: Beethoven
  • 1993: Dave
  • 1993: Beethoven's 2nd
  • 1993: Heart and Souls
  • 1994: Clifford
  • 1994: It Runs in the Family
  • 2006: The Ex
  • 2009: Char·ac·ter
  • 2014: The Humbling
  • 2017: The Private Life of a Modern Woman

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1995: Charles Grodin
  • 1996: The Charles Grodin Show

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1969: Simon and Garfunkel: Songs of America
  • 1974: Bad Men of the West
  • 1974: Paradise
  • 1978: Just Me and You
  • 1983: Charley's Aunt
  • 1984: The Making of 'The Woman in Red'
  • 1994: Moving Image Salutes Steven Spielberg
  • 2006: Hollywood's Top Dogs

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Genzlinger, Neil (18 Mayıs 2021). "Charles Grodin, Star of 'Beethoven' and 'Heartbreak Kid,' Dies at 86". The New York Times. 18 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2021. 
  2. ^ "Charles Grodin". Gotham Comedy Club. 2 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2017. 
  3. ^ "Charles Grodin, known for 'The Heartbreak Kid' and Broadway roles, dead at 86". Tyler McCarthy. Fox News. 18 Mayıs 2021. 18 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle