İnsansız hava araçları listesi

Vikimedya liste maddesi tüm ülkeler.

Aşağıda göreceğiniz liste dünya üzerinde üretilen İnsansız hava araçlarının ülkelere göre dağılımı göstermektedir. Liste yapılırken ilk görevleri ve ilk uçuş yılları gözönünde bulundurulmuştur.

Ülkelere göreDüzenle

ABD askeri modelleriDüzenle

ABD sivil modelleriDüzenle

Alman modelleriDüzenle

 
Luna X 2000 Alman Ordusu için keşif ve ESM görevi German Army

Arjantin modelleriDüzenle

Avrupa modelleriDüzenle

Avustralya modelleriDüzenle

Avusturya modelleriDüzenle

Belçika modelleriDüzenle

Birleşik Krallık modelleriDüzenle

BrezilyaDüzenle

Brezilya-Güney Afrika ortak modeliDüzenle

Bulgaristan modelleriDüzenle

Çin (PRC) modelleriDüzenle

Çek modelleriDüzenle

Endonezya modelleriDüzenle

Fransız modelleriDüzenle

Güney Afrika modelleriDüzenle

 
UAV YellowPlane, Observer a man-portable UAV capable of 30min flight time with video/photo/IR camera

Güney Kore modelleriDüzenle

  • KAI Night Intruder, keşif

Hindistan modelleriDüzenle

Hizbullah modelleriDüzenle

  • Mirsad-1, keşif, muhtemelen silah (2004)

İspanya modelleriDüzenle

İran modelleriDüzenle

İsrail modelleriDüzenle

 
IAI Pioneer İHA Irak üzerinde uçarken

İsviçre modelleriDüzenle

İsveç modelleriDüzenle

İtalyan modelleriDüzenle

Japon modelleriDüzenle

Kanada modelleriDüzenle

Malezya modelleriDüzenle

Meksika modelleriDüzenle

Pakistan modelleriDüzenle

Peru modelleriDüzenle

Polonya modelleriDüzenle

Sırp modelleriDüzenle

  • IBL-2000
  • Mini UAV Gavran (Raven)
  • Medium UAV

Singapur modelleriDüzenle

SSCB/Rusya modelleriDüzenle

Şili modelleriDüzenle

  • Sirol, keşif ve araştırma (2007) UAV Sirol
  • Sirol 221, keşif ve meteorolojik araştırma (2008) UAV Sirol 221

Tayland modelleriDüzenle

Tayvan modelleriDüzenle

Türk modelleriDüzenle

Aselsan Arı 1T

Ürdün modelleriDüzenle

Yunan modelleriDüzenle

Özel üretimlerDüzenle

Open Source UAV ProjectsDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "website". 6 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2009. 
  2. ^ "website". 9 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2020. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Nisan 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2009. 
  4. ^ a b c "Rupee News article - Pakistan's Indigenous UAVs". 3 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2009. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2015. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2013. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2013. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2013.