Ziya Kürküt

Ziya Kürküt (d. 19 Haziran 1967; İstanbul), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı, sunucudur.

Ziya Kürküt
Genel bilgiler
Doğum 19 Haziran 1967 (1967-06-19) (54 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Alanı Tiyatro, TV dizisi, Sunuculuk, Resim, Seslendirme

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, aynı zamanda film ve dizilerde seslendirme ve resim yapmaktadır. Taner Barlas Mim Tiyatro, Kent Oyuncuları, Tiyatrokare, Bakırköy Belediye Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu'nda çalıştı. Kasım 2006'da Samimiyet adını verdiği bir resim sergisi açtı. 2008-2010 sezonunda Asuman Dabak Tiyatrosu'nda oyuncu yönetmen olarak çalıştı. Hâlen televizyonda yarışma ve müzik eğlence programlarında sunuculuk yapmaktadır.

Rol aldığı tiyatro oyunlarıDüzenle

Yönettiği tiyatro oyunlarıDüzenle

Yönettiği pc oyun seslendirmeleri: Crysis Killzone3 Party

FilmografisiDüzenle

  • Kanalizasyon - 2009
  • Hisarbuselik - 2006
  • Kınalı Kuzular - 2006
  • Kızma Birader - 2005
  • Ahududu - 2005
  • Kadının Sessizliği - 2005
  • Canım Benim - 2004
  • Sevinçli Haller - 2004
  • Yeter Anne - 2002
  • Tek Celse - 2001
  • Kör Talih - 2001
  • Yalan Dünya - 2000
  • Can Dostum - 1999
  • Güldüren Cazibe - 1998
  • Kara Melek - 1996
  • Sahte Dünyalar - 1995
  • Cadı Ağacı - 1994
  • Kaygısızlar - 1994
  • Hastane - 1993
  • Yaz Evi - 1993
  • Gençler - 1989

SeslendirmeleriDüzenle

Ziya Kürküt'ün sinema ve TV'de seslendirdiği sanatçılar ve filmler şunlardır:[1]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ziya Kürküt". Ziya Kürküt. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2009.  6. harf sırasında bulunan |yayımcı= parametresi line feed character içeriyor (yardım)[ölü/kırık bağlantı]

Dış bağlantılarDüzenle