Ana menüyü aç

Ziya Kürküt (d. 19 Haziran 1967; İstanbul), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı, sunucu.

Ziya Kürküt
Genel bilgiler
Doğum 19 Haziran 1967 (1967-06-19) (52 yaşında)
İstanbul
Alanı Tiyatro, TV dizisi, Sunuculuk, Resim, Seslendirme

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, aynı zamanda film ile dizilerde seslendirme ve resim yapmaktadır. Taner Barlas Mim Tiyatro, Kent Oyuncuları, Tiyatrokare, Bakırköy Belediye Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu'nda çalıştı. Kasım 2006'da Samimiyet adını verdiği bir resim sergisi açtı. 2008 2010 sezonunda Asuman Dabak tiyatrosunda oyuncu yönetmen olarak çalıştı. Halen televizyonda yarışma ve müzik eğlence programlarında sunuculuk yapmaktadır.

Rol aldığı tiyatro oyunlarıDüzenle

Bilenlere Selam Olsun Yunus Emre Bakırköy Belediye Tiyatrosu 1993 Barış Aristophanes Bakırköy Belediye Tiyatrosu 1993 Sevgili Yelena Sergeyevna Ludmila Razumovskaya Kenter Tiyatrosu 1993 Harold ve Maude Colin Higgins Kenter tiyatrosu 1991 Değişim Franz Kafka Taner Barlas mim Tiyatrosu 1988 Konçinalar Haldun Taner Taner Barlas Mim Tiyatrosu 1987

Yönettiği tiyatro oyunlarıDüzenle

Yönettiği pc oyun seslendirmeleri: Crysis Killzone3 Party

FilmografisiDüzenle

  • Kanalizasyon - 2009
  • Hisarbuselik - 2006
  • Kınalı Kuzular - 2006
  • Kızma Birader - 2005
  • Ahududu - 2005
  • Kadının Sessizliği - 2005
  • Canım Benim - 2004
  • Sevinçli Haller - 2004
  • Yeter Anne - 2002
  • Tek Celse - 2001
  • Kör Talih - 2001
  • Yalan Dünya - 2000
  • Can Dostum - 1999
  • Güldüren Cazibe - 1998
  • Kara Melek - 1996
  • Sahte Dünyalar - 1995
  • Cadı Ağacı - 1994
  • Kaygısızlar - 1994
  • Hastane - 1993
  • Yaz Evi - 1993
  • Gençler - 1989

SeslendirmeleriDüzenle

Ziya Kürküt'ün sinema ve TV'de seslendirdiği sanatçılar ve filmler şunlardır:[1]

Sesli Kitap Seslendirmeleri. Kardeşimin Hikâyesi Zülfü livaneli Melekler Erkek Olur Hamdi Koç

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ziya Kürküt". Ziya Kürküt. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2009.  6. harf sırasında bulunan |yayımcı= parametresi line feed character içeriyor (yardım)