Uğur Polat

Uğur Hakan Polat (d. 7 Ağustos 1956), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Uğur Polat
Doğum Uğur Hakan Polat [1]
7 Ağustos 1956 (1956-08-07) (65 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu
Etkin yıllar 1978-günümüz
Ödüller 1996 İsmet Küntay Tiyatro Ödülü
Ankara Film Festivali
Umut Veren Erkek Oyuncu
1990 Bütün Kapılar Kapalıydı
Orhon Murat Arıburnu Ödülleri
En İyi Erkek Oyuncu
2003 Karşılaşma
Ben Ruhi Bey Nasılım adlı oyunun afişi

1978 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'na katıldı. 1981'de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde eğitim gördü.

16 yıldır Devlet Tiyatrosu'nda ve 30 tiyatro eserinde rol aldı. 1996 yılında İsmet Küntay Tiyatro Ödülü'nü aldı. Çevirdiği birçok sinema filminde de ödüllere layık görüldü. Bunlardan bazıları; Salkım Hanım'ın Taneleri ile Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu"; Bütün Kapılar Kapalıydı sinema filmi ile 1990 yılında Ankara Film Festivali'nde "Umut Veren Oyuncu" ödülünü aldı.

FilmografiDüzenle

Yıl Başlık Rol
1980 Yaşamak Bu Değil
1981 Mutlu Ol Yeter
1988 Sis Erol
1989 Cahide
1990 Bütün Kapılar Kapalıydı Ateş
1991 Yıldızlar Gece Büyür
1991 Suyun Öte Yanı
1992 Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri Kürşat
1995 Sahte Dünyalar
1995 Bir Kadının Anatomisi Metin
1996 Kurtuluş Veli Bey
1996 Bir Erkeğin Anatomisi Taner
1997 Nice Yıllardan Sonra Vedat
1997 Kördüğüm
1998 Sıcak Saatler Kaptan
1999 Kimsecikler
1999 Salkım Hanımın Taneleri Levon
2000 Filler ve Çimen
2000 Dar Alanda Kısa Paslaşmalar Cem
2000 Çilekli Pasta Onur
2000 Ayna
2000 Yıldız Tepe
2000 Beni Unutma
2001 Yeditepe İstanbul Ali
2001 O da Beni Seviyor İbrahim
2002 Karşılaşma Sinan
2002 Güz Sancısı
2003 Sultan Makamı Arif
2004 İstanbul Şahidimdir Sina Öz
2005 Seher Vakti Ali
2005 2 Süper Film Birden Abdullah
2006 Pars: Kiraz Operasyonu Ertuğrul
2007 Sis ve Gece Sedat
2007 Sinekli Bakkal Peregrini
2007 Küçük Adımlar
2007 Mavi Gözlü Dev Tahsin Bey
2007 Tutsak Adil
2008 Beni Unutma Recep
2008 Vali Ömer
2008 Devrim Arabaları Sami
2008 Aşk Yakar Savcı Duran
2008 Ali'nin Sekiz Günü Mehmet
2010 Yahşi Batı Brokebackli Buck Berry
2010 Çakal Fahrettin
2010-2011 Türkan Prof. Cihat Yemni
2011 Güzel Günler Göreceğiz İzzet
2012 Son Kudret
2012 Kayıp Şehir Ethem
2013 Kayıp
2013 Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 Saci Bey
2013 Benimle Oynar mısın Fatih
2014 Cinayet Aslan Kocatepe
2014 Ulan İstanbul Kandemir Nevizade
2015 Ertuğrul 1890 Mirliva Osman Paşa
2016 Gecenin Kraliçesi Aziz
2017 Kayıtdışı Ekrem Tanöz
2020 Aşk Tesadüfleri Sever 2 Niko
2021 Anadolu Leoparı Fikret
2021-günümüz Yargı Yekta Tilmen

Rol aldığı tiyatro oyunlarıDüzenle

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle