Tarih ve mitolojide tecavüz kurbanları listesi

Vikimedya liste maddesi

Tecavüz tarih ve mitolojide ortak bir konudur. Tarih ve mitolojide, kurbanların listesi şunları içerir:

Lucretia'nın Öyküsü (1496-1504), Sandro Botticelli ; Lucretia'nın tecavüzü sol panelde.

TarihDüzenle

MitolojiDüzenle

Hristiyan mitolojisiDüzenle

  • Romalı Agnes ; 12-13 yaşlarında, bekaretini Mesih'e adayan ve Hristiyan inancından vazgeçmesini sağlamak amacıyla tecavüze uğramak üzere bir geneleve sürüklenen genç bir kız.

Yunan mitolojisiDüzenle

KadınDüzenle

  • Alkippe ; Poseidon'un oğlu Halirrhothius tarafından tecavüze uğradı.
  • Alkmene ; kocası Amphitryon şekline giren Zeus tarafından tecavüze uğradı.
  • Apemosyne ; Hermes'in yoluna koyduğu derili postların üzerine kaymasının ardından Hermes tarafından tecavüze uğradı.
  • Auge ; Herakles tarafından tecavüze uğradı.
  • Aura ; sarhoşken Dionysos tarafından tecavüze uğradı.
  • Calisto ; Zeus tarafından Artemis veya Apollo şeklinde tecavüze uğradı.
  • Cassandra ; Truva'nın yağmalanması sırasında Küçük Aias tarafından tecavüze uğradı.
  • Chione ; uykusunda Hermes tarafından tecavüze uğradı.
  • Cassiopeia ; kocası Phoenix şekline giren Zeus tarafından tecavüze uğradı.
  • Demeter ; Bir Arkadya efsanesine göre, Demeter küçük kardeşi Poseidon tarafından takip ediliyordu ve ondan kaçmak için bir ata dönüştü. Poseidon da bir at biçimine dönüştü ve Demeter virajı dönerken, Poseidon ona tecavüz etti. Böylece bakire tanrıça Despoina ve ölümsüz at Arion doğdu.
  • Dryope ; Apollon yılan şekline girerek tecavüz etti.
  • Halie ; kendi oğulları tarafından tecavüze uğrayan Rodoslu bir kadın.
  • Harpalyce ; öz babası tarafından tecavüze uğradı.
  • Leda , Zeus tarafından kuğu şeklinde tecavüze uğradı. [1]
  • Liriope ; nehir tanrısı Cephissus tarafından tecavüze uğradı.
  • Nemesis ; acımasızca peşinden koşan ve birçok şekle giren Zeus tarafından tecavüze uğradı. Bazı versiyonlarda Nemesis, Leda'dan ziyade Truvalı Helen'in annesidir.
  • Nicea ; baygınken Dionysos tarafından tecavüze uğradı.
  • Maia uyurken Zeus tarafından tecavüze uğradı.
  • Orithyia, nehir kenarında oynarken Boreas tarafından kaçırılıp tecavüze uğradı.
  • Persephone ; amcası Hades ve bazı versiyonlarda babası Zeus tarafından tecavüze uğradı.
  • Filomela ; kayınbiraderi Tereus tarafından tecavüze uğradı.
  • Rhea ; oğlu Zeus tarafından tecavüze uğradı.
  • Tyro ; Poseidon tarafından sevgili nehir tanrısı Enipeus şeklinde tecavüze uğradı.

ErkekDüzenle

İbrani Kutsal KitabıDüzenle

  • Nuh ; bazı yorumlarda, sırasıyla oğlu ve torunu olan Ham veya Kenan tarafından tecavüze uğrar.
  • Dinah ; Kenanlı bir prens tarafından tecavüze uğradı ve kardeşlerinin intikamını aldı.
  • Lut ; kızları tarafından alkol etkisinde tecavüze uğradı
  • Tamar ; üvey kardeşi Amnon tarafından tecavüze uğradı.

İskandinav mitolojisiDüzenle

Roma mitolojisiDüzenle

Yuvarlak masa ŞövalyeleriDüzenle

Ortaçağ FolkloruDüzenle

Havva'ya, Lilith yılan şekline girerek tecavüz etti.

Adem, Lilith tarafından tecavüze uğradı.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ In some versions of the story, Zeus seduces Leda and she submits willingly. In others, such as that retold in William Butler Yeats' "Leda and the Swan", he rapes her: Acampora, Christa Davis, (Ed.) (2007). "Luci Tapahonso's 'Leda and the cowboy': a gynocratic, Navajo response to Yeats's 'Leda and the swan'". Cultural sites of critical insight: philosophy, aesthetics, and African American and Native American women's writings. Albany, New York: State University of New York. s. 159. ISBN 9781429465700.  r eksik |soyadı1= (yardım)
  2. ^ "9. The Beginnings of the Roman Republic: 2. The Problem of Chronology". The Beginnings of Rome: Italy and Rome from the Bronze Age to the Punic Wars (c. 1000-264 BC). The Routledge History of the Ancient World. Routledge. 1995. ss. 218-225. ISBN 978-0-415-01596-7.