Sophie Ellis-Bextor

Sophie Ellis-Bextor (d. 10 Nisan 1979), İngiliz şarkıcı, besteci ve model. Müziği; pop, disco, nu-disco ve 1980'lerin elektronik müzik etkilerinin bir karışımıdır.

Sophie Ellis-Bextor
Genel bilgiler
Doğum adı Sophie Michelle Ellis-Bextor
Doğum 10 Nisan 1979 (1979-04-10) (41 yaşında)
Londra, İngiltere
Tarzlar Elektropop, disko, house
Meslekler Şarkıcı, Söz yazarı, Vokal
Etkin yıllar 1997 - Günümüz
Müzik şirketi Polydor, Fascination
İlişkili hareketler Theaudience, Manic Street Preachers, Spiller, The Freemasons
Resmî site sophieellisbextor.net

Anne ve babası 4 yaşındayken ayrılınca her ikisinin de soyadını kullanmaya karar verdi. İlk kamera tecrübelerini 6 yaşındayken annesi Janet Ellis’in sunuculuk yaptığı "Blue Peter" adlı BBC çocuk programına ara ara katılarak edindi. 13 yaşında bir çocuk operasında rol aldı. 1990'ların sonuna doğru indie rock grubu Theaudience'in solisti olarak tanınırlık kazandı. Grup dağılınca kısa bir süre modellik yapan Ellis-Bextor müzik kariyerine solo olarak devam etti ve 2000'lerin başında İtalyan DJ Spiller'in Groovejet (If This Ain't Love) adlı parçasına verdiği vokal destekle ve klibindeki rolüyle uluslararası düzeyde tanınırlık kazandı. 2001 yılında ilk albümünü çıkardı. Bir yandan da roman yazmaya başladı. 2005 yılında İngiliz gitarist Richard Jones ile evlendi. Hayvan hakları savunuculuğu yaptı, kürk giymeme konusunda çeşitli girişimlerde bulundu. Çocuklarla ilgili sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. 2016'da UKTV'nin W kanalında sosyal medya ünlüleriyle ilgili "Sophie on Fame" adlı, sunuculuğunu da yaptığı bir belgeseli yayımlandı.

DiskografiDüzenle

AlbümDüzenle

  • 2001: Read My Lips
  • 2003: Shoot From The Hip
  • 2007: Trip the Light Fantastic
  • 2011: Make a Scene
  • 2014: Wanderlust

SingleDüzenle

  • 2001: "Take Me Home"
  • 2001: "Murder on the Dancefloor"
  • 2002: "Get Over You / Move This Mountain"
  • 2002: "Music Gets the Best of Me"
  • 2003: "Mixed Up World"
  • 2003: "I Won't Change You"
  • 2007: "Catch You"
  • 2007: "Me and My Imagination"
  • 2007: "Today the Sun's on Us"
  • 2008: "If I Can't Dance" (Sadece İspanyolca)
  • 2009: "Heartbreak (Make Me a Dancer) (Freemasons featuring Sophie Ellis-Bextor)"
  • 2010: "Can't Fight This Feeling (Junior Caldera feauturing Sophie Ellis-Bextor)"
  • 2010: "Bittersweet"
  • 2010: "Not Giving Up On Love (Armin Van Buuren featuring Sophie Ellis-Bextor)"
  • 2011: "Starlight"

Dış bağlantılarDüzenle