Serpil Özcan

Türk aktris

Serpil Özcan (d. 6 Şubat 1977, İstanbul), Türk sinema ve tiyatro oyuncusudur.[1]

Serpil Özcan
Serpilozcan.jpg
Doğum 6 Şubat 1977 (1977-02-06) (46 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türkiye
Vatandaşlık  Türkiye
Meslek Tiyatro ve sinema sanatçısı
Etkin yıllar 2004 - günümüz

Mahmut Gökgöz'ün yönettiği, Devlet Tiyatroları sahnelerinde oynanan[2] Pir Sultan Abdal oyununda ve Şeyh Bedrettin Destanı adlı oyunda oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak yer aldı.[3] Nazım Hikmet'in yazdığı ve Yılmaz Onay'ın yönettiği, İvan İvanoviç Var Mıydı? Yok Muydu? ve İnsanlık Ölmedi Ya! oyunlarında rol aldı. Açık Radyo'da Emin İgüs, Seyhan Şahin Ay, Nimet Çakıcı ile birlikte Rusya'dan Rusya'ya Müzik adlı programı yaptı.[4] Şahika Tekand'ın yazıp yönettiği İstanbul Tiyatro Festivali'nde sahne alan Gergedanlaşma adlı oyunda yer almıştır.[5] 2013 yılında, Arthur Miller'ın yazdığı, Emre Koyuncuoğlu'nun yönettiği Bedel adlı oyunda Yıldız Kenter'in de[6] 1970 yılında oynadığı Esther rolünü[7] canlandırmıştır.[8] Füsun Demirel ve Mert Küçülmez ile birlikte Dario Fo ve Franca Rame'nin yazdığı Aşk Dersleri adlı oyunda rol aldı.[9] Sinema filmlerinde oynadı. İlker Canikligil'in yönettiği Allegretto isimli kısa filmde rol aldı.[10][11] Son zamanlarda ise İlker Canikligil ve Erkcan Özcan ile birlikte Olmaz Öyle Saçma Bilim adlı programı yapmaktadır.[12]

FilmografisiDüzenle

Yıl Başlık Rol Yönetmen ve Yapım
2009 Uzak İhtimal Rahibe Mahmut Fazıl Coşkun Hokusfokus, sinema filmi
2011 Kadife Ana Leyla Erdoğan Kar, sinema filmi
2012 Kutudaki Duygular Ana karakter Zuhal Albayrak Butler, kısa film TRT
2013 Hemşire Kadın Dilek Çolak Salyangoz Film, sinema filmi
2016 Yolculuk Abla M. Kenan Aybastı BSM, sinema filmi
2011 Devrimden Sonra Spiker Mustafa Kenan Aybastı, BSM sinema filmi
2017 Allegretto Kadın İlker Canikligil, kısa film
2019 Anamız Var 2 Kadın Hasan Doğan, sinema filmi
2021 Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı Asiye Yön: Doğan Ümit Karaca, Yapım: Es Film, televizyon dizisi
2021 Beni Çok Sev Nihan Mehmet Ada Öztekin, Netflix sinema filmi

Tiyatro oyunlarıDüzenle

Yıl Oyun Rol Yönetmen - Yazar
2017-2020 Aşk Dersleri[13] Oyuncu Füsun Demirel - Dario Fo Franca Rame
2014 Gergedanlaşma Oyuncu Şahika Tekand - Uyarlama
2013 Bedel Esther Emre Koyuncuoğlu - Arthur Miller
2011 Pir Sultan Abdal Madam Roksalana Mahmut Gökgöz - Mahmut Gökgöz - Devlet Tiyatroları
2005 İnsanlık Ölmedi Ya! Kadın Oyuncu Yılmaz Onay - Nâzım Hikmet - Ses Tiyatrosu
2005 Şeyh Bedrettin Destanı Anlatıcı Mahmut Gökgöz - Nazım Hikmet
2004 İvan İvanoviç Var Mıydı? Yok Muydu? Kadın Yılmaz Onay - Nazım Hikmet
2004 Pir Sultan Abdal Madam Roksalana Mahmut Gökgöz - Mahmut Gökgöz - Tiyatro Ayna

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "fotoğraf portre Serpil Özcan - Public Domain Mark 1.0". archive.org. 
  2. ^ "Sahneleyen Tiyatro: İstanbul Devlet Tiyatrosu". Tiyatro Online. 1 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Pir Sultan". tiyatronline. 1 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Rusya'dan Rusya'ya Müzik". Açık Radyo. 1 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Gergedanlaşma - Studio Oyuncuları". Studio Oyuncuları - Şahika Tekand. 1 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Yıldız Kenter". Ester rolü hk. değerlendirme içeriyor. Atila Dorsay - T24. 5 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Arthur Miller'ın 'Bedel'i". Şalom Gazetesi. 23 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Oyun gibi oyun: Bedel". Hürriyet Gazetesi. 1 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ ""Aşk Dersleri" Hamburg'da sahnelendi". elbe-express.info/hamburg. 1 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Allegretto – Kısa Film (Fragman)". İlker Canikligil. 27 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Allegretto". vimeo - İlker Canikligil. 1 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Olmaz Öyle Saçma Bilim". FluTv Kanalı. 1 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Dario Fo oyunu "Aşk Dersleri" üçüncü sezona başlıyor". Cumhuriyet Gazetesi. 1 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle