Ana menüyü aç

Serenay Aktaş

Türk kadın futbolcu

Serenay Aktaş (d. 1 Ekim 1993; İstanbul)[1] Türk futbolcudur. Futbolculuk kariyerinin yanı sıra farklı dizilerde boy göstermiştir.[2]

Serenay Aktaş
Serenay aktaş.jpg
Kişisel bilgileri
Tam adı Serenay Aktaş
Doğum tarihi 1 Ekim 1993 (1993-10-01) (26 yaşında)
Doğum yeri İstanbul, Türkiye
Boyu 1,73 m (5 ft 8 in)
Mevkii Forvet
Kulüp bilgileri
Kulübü Beşiktaş
Numarası 17
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
2007-2011 Zeytinburnuspor 8 (2)
2011-2012 Fatih Vatan Spor 12 (9)
2012-2015 1207 Antalyaspor 19 (24)
2015- Beşiktaş 0 (0)
Toplam 39 (35)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.
Güncelleme: 08 Mayıs 2016


Kulüp kariyeriDüzenle

ZeytinburnuDüzenle

15 yaşında Zeytinburnuspor'da futbol hayatına başlayan Serenay Aktaş iki sezon sonra 1207 Antalyaspor'a transfer olmuştur.

1207 AntalyasporDüzenle

Santrafor mevkiinde görev yapan Aktaş, 1207 Antalyaspor forması ile oynadığı resmi maçlarda ise 19 maçta 24 gol kaydetti.[3][4]

Beşiktaş JKDüzenle

21 Ocak 2015 tarihinde 2. Lig takımlarından 1207 Antalyaspor'da 3 sezon oynayan Serenay Aktaş, 3. Lig'de yer alan Beşiktaş'a transfer oldu. 1207 Antalyaspor Kulüp Başkanı Süleyman Türk, yıldız oyuncunun bu sezon Beşiktaş'ta forma giyeceğini belirtti.[5] Takıma katkısından dolayı Serenay'a teşekkür eden Türk, yıldız oyuncuya yeni takımında başarı diledi.[6]

Survivor Allstar'a katılacak olan Serenay Aktaş'ın Beşiktaş'a transferi iptal edildi. Aktaş bu haberi sosyal medyadan duyurdu.[kaynak belirtilmeli]

İstatistikleriDüzenle

Kulüp Takım İstatistikleriDüzenle

Profesyonel Kariyeri Ulusal Lig Kupa Lig Kupası Süper Kupa Kıtasal Lig Toplam
Sezon Kulüp Lig kademesi Maç Gol Ass. Maç Gol Ass. Maç Gol Ass. Maç Gol Ass. Maç Gol Ass. Maç Gol Ass.
  Türkiye Lig Türkiye Kupası Lig Kupası Süper Kupa UEFA Toplam
2009-10 Zeytinburnuspor 2. Lig 8 2 - - - - - - - - - - - 8 2 -
Toplam 8 2 - - - - - - - - - - - - - 8 2 -
2010-11 Fatih Vatan Spor Bölgesel Lig 5 6 - - - - - - - - - - - 5 6 -
2011-12 2. Lig 7 3 - - - - - - - - - - - 7 3 -
Toplam 12 9 - - - - - - - - - - - - - 12 9 -
2012-13 1207 Antalyaspor 2. Lig 10 12 - - - - - - - - - - - 10 12 -
2013-14 7 12 - - - - - - - - - - - 7 12 -
2014 2 - - - - - - - - - - - - 2 - -
Toplam 19 24 - - - - - - - - - - - - - 19 24 -
2014-15 Beşiktaş 3. Lig - - - - - - - - - - - - - - - -
Toplam - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kariyer toplam 39 35 - - - - - - - - - - - - - 39 35 -

Oyunculuk kariyeriDüzenle

Futbolun yanı sıra Serenay Aktaş Kanıt dizisinde oyunculuğa başladı. Ardından Türk Malı, Yahşi Cazibe, Kalbim Seni Seçti ve Alemin Kralı gibi dizilerde konuk oyuncu olduktan sonra ilk ana cast projesi Arka Sıradakiler dizinde Gülüm karakteriyle tanındı. Sonraki yıl Serenay Aktaş Muhteşem Yüzyıl adlı televizyon dizisinde (Ayşe Hatun) karakterini canlandırdı. Muhteşem Yüzyıl'da bir sezon oynadıktan sonra Serenay Aktaş'ın ilk sinema filmi olan Çılgın Dersane 3'te (Merve) karakterini canlandırdı. Serenay Aktaş 2014 yılında Acun Ilıcalı'nın sunuculuğunu yaptığı Survivor Ünlüler - Gönüllüler'e katılan Aktaş; Survivor'da Ünlüler adasında 91 gün kaldıktan sonra elenmiştir. Survivor yarışmasının ardından Figüran isimli sinema filminde başrol oynadı. Ardından Kaçak Gelinler 'de Pınar karakterini oynadı. Survivor All Star 'da yarışmacı olarak yarıştı.[7][8] 2015 Acil Aşk Aranıyor dizisinde Zeynep karakterini canlandırdi.2016 Gulumse yeter yaz dizisinde Melis Ozkan karakteriyle konuk oyuncu oldu.

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
2012 Arka Sıradakiler Gülüm Ana Cast
2012 Kalbim Seni Seçti Esra Konuk Oyuncu
2012 Yahşi Cazibe Çalkara Konuk Oyuncu
2011 Türk Malı Konuk Oyuncu
2011 Kanıt - Konuk Oyuncu
2013 - 2014 Muhteşem Yüzyıl Ayşe Hatun Ana Cast
2014 Çılgın Dersane 3 Merve Sinema filmi
2014 Figüran Pelin Şafak Sinema filmi
2014 Kaçak Gelinler Pınar Yaymaz Ana Cast
2015 Acil Aşk Aranıyor Zeynep Ana Cast
2016 Makas Berrak Yalçın Televizyon Filmi
2016 Rengarenk Konuk Oyuncu
2016 Gülümse Yeter Melis Özkan Konuk Oyuncu
2016 Yıldızlarda Kayar Das Borak Zümray Sinema Filmi
2016 İlişki Durumu : Evli Ceyda Televizyon
2017 Meryem Burcu Aktar Tekiner Televizyon
2019 Kim Daha Mutlu Sinema Filmi
2019- Mucize Doktor Elif Televizyon

Yarışma ve programlarDüzenle

Program Adı Rol Pozisyon Yıl Kanal
Survivor All Star[9] Kendisi Yarışmacı 2015 TV8
Survivor Ünlüler - Gönüllüler[10] Kendisi Yarışmacı 2014 Star TV
Adını Sen Koy[11] Kendisi Sunucu 2014 Star TV

Oynadığı kliplerDüzenle

Reklam filmleriDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Doğum tarihi ve yeri". Diziler. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2014. 
  2. ^ "Serenay Aktaş'ın oynadığı takım ve diğer". Hürriyet. Erişim tarihi: 12 Nisan 2014. 
  3. ^ "Futbol kariyeri mevki ve gol sayısı". Bilgindefterli. Erişim tarihi: 12 Nisan 2014. 
  4. ^ "Serenay Aktaş Beşiktaş'a transfer oldu". haber1903.com. 5 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  5. ^ "Serenay Aktaş Beşiktaş'a transfer oldu". Hürriyet. 24 Ocak 2015. 5 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2015. 
  6. ^ "Güzel futbolcu Beşiktaş'a transfer oldu!". haber1903.com. 30 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  7. ^ "Oynadığı diziler". Sinematürk. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2014. 
  8. ^ "Serenay Aktaş Biyografi". Acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2014. 
  9. ^ "Serenay Aktaş, Survivor'u tercih etti". Milliyet. 3 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2015. 
  10. ^ "Serenay Aktaş Survivor'da". Acunn.com. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2014. 
  11. ^ "Mehmet Ali ile Adını Sen Koy Bayramda Star'da". Televizyondizisi.com. 29 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2014. 
  12. ^ "Serenay Aktaş - Hangimiz Tertemiz Oynadığı klip". YouTube. 1 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2014. 
  13. ^ "Serenay Aktaş - Papatyalar oynadığı klib". YouTube. Erişim tarihi: 16 Nisan 2014. 
  14. ^ "Serenay Aktaş - Tek Perdelik Aşk Oyunu - oynadığı klib". YouTube. Erişim tarihi: 16 Nisan 2014. 
  15. ^ "Reklam Filmi /Tekonsa)". YouTube. Erişim tarihi: 15 Nisan 2014. 
  16. ^ "Kotex Reklamı 2013 (Serenay Aktaş)". YouTube. Erişim tarihi: 18 Kasım 2014. 
  17. ^ "Survivor Yıldızları Rexona Reklamında". Reklamona. 23 Şubat 2015. 28 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle