Serenay Aktaş

Türk oyuncu ve futbolcu

Serenay Aktaş (d. 1 Ekim 1993; İstanbul) Türk dizi, sinema oyuncusu ve futbolcudur.[1]

Serenay Aktaş
Serenay aktaş.jpg
Kişisel bilgileri
Tam adı Serenay Aktaş
Doğum tarihi 1 Ekim 1993 (1993-10-01) (29 yaşında)
Doğum yeri İstanbul, Türkiye
Boyu 1,73 m (5 ft 8 in)
Mevkii Forvet
Numarası 17
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
2007-2011 Zeytinburnuspor 8 (2)
2011-2012 Fatih Vatan Spor 12 (9)
2012-2015 1207 Antalyaspor 19 (24)
2015 Beşiktaş (İptal edildi) 0 (0)
Toplam 39 (35)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.
Güncelleme: 8 Mayıs 2016


Kulüp kariyeriDüzenle

ZeytinburnuDüzenle

15 yaşında Zeytinburnuspor'da futbol hayatına başlayan Serenay Aktaş iki sezon sonra 1207 Antalyaspor'a transfer olmuştur.

1207 AntalyasporDüzenle

Santrafor mevkiinde görev yapan Aktaş, 1207 Antalyaspor forması ile oynadığı resmi maçlarda ise 19 maçta 24 gol kaydetti.[2][3]

Beşiktaş JKDüzenle

21 Ocak 2015 tarihinde 2. Lig takımlarından 1207 Antalyaspor'da 3 sezon oynayan Serenay Aktaş, 3. Lig'de yer alan Beşiktaş'a transfer oldu. 1207 Antalyaspor Kulüp Başkanı Süleyman Türk, yıldız oyuncunun bu sezon Beşiktaş'ta forma giyeceğini belirtti.[4] Takıma katkısından dolayı Serenay'a teşekkür eden Türk, yıldız oyuncuya yeni takımında başarı diledi.[5]

Survivor Allstar'a katılacak olan Serenay Aktaş'ın Beşiktaş'a transferi iptal edildi. Aktaş bu haberi sosyal medyadan duyurdu.[6]

İstatistikleriDüzenle

Kulüp Takım İstatistikleriDüzenle

Profesyonel Kariyeri Ulusal Lig Kupa Lig Kupası Süper Kupa Kıtasal Lig Toplam
Sezon Kulüp Lig kademesi Maç Gol Ass. Maç Gol Ass. Maç Gol Ass. Maç Gol Ass. Maç Gol Ass. Maç Gol Ass.
  Türkiye Lig Türkiye Kupası Lig Kupası Süper Kupa UEFA Toplam
2009-2010 Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligi Zeytinburnuspor 2. Lig 8 2 - - - - - - - - - - - 8 2 -
Toplam 8 2 - - - - - - - - - - - - - 8 2 -
2010-2011 Türkiye Bölgesel Kadınlar Futbol Ligi Fatih Vatanspor Bölgesel Lig 5 6 - - - - - - - - - - - 5 6 -
2011-2012 Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligi 2. Lig 7 3 - - - - - - - - - - - 7 3 -
Toplam 12 9 - - - - - - - - - - - - - 12 9 -
2012-2013 Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligi 1207 Antalyaspor 2. Lig 10 12 - - - - - - - - - - - 10 12 -
2013-2014 Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligi 7 12 - - - - - - - - - - - 7 12 -
2014-2015 Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligi 2 - - - - - - - - - - - - 2 - -
Toplam 19 24 - - - - - - - - - - - - - 19 24 -
2014-2015 Türkiye Kadınlar 3. Futbol Ligi Beşiktaş 3. Lig - - - - - - - - - - - - - - - -
Toplam - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kariyer toplam 39 35 - - - - - - - - - - - - - 39 35 -

Oyunculuk kariyeriDüzenle

Futbolculuk kariyerini bitirdikten sonra, Serenay Aktaş Kanıt dizisinde oyunculuğa başladı. Ardından Türk Malı, Yahşi Cazibe, Kalbim Seni Seçti ve Alemin Kıralı gibi dizilerde konuk oyuncu olduktan sonra ilk ana cast projesi Arka Sıradakiler dizinde Gülüm karakteriyle tanındı. Sonraki yıl Serenay Aktaş Muhteşem Yüzyıl adlı televizyon dizisinde (Ayşe Hatun) karakterini canlandırdı. Muhteşem Yüzyıl'da bir sezon oynadıktan sonra Serenay Aktaş'ın ilk sinema filmi olan Çılgın Dersane 3'te (Merve) karakterini canlandırdı. Serenay Aktaş 2014 yılında Acun Ilıcalı'nın sunuculuğunu yaptığı Survivor Ünlüler - Gönüllüler'e katılan Serenay Aktaş; Survivor'da Ünlüler adasında 91 gün kaldıktan sonra adaya veda etmiştir. Survivor yarışmasının ardından Figüran isimli sinema filminde başrol oynadı. Ardından Kaçak Gelinler'de Pınar karakterini oynadı. Survivor All Star'da Ünlüler takımında yarışmacı olarak yarıştı.[7][8] 2015 yılında Acil Aşk Aranıyor dizisinde Zeynep karakterini canlandırdı. 2016 yılında Gülümse Yeter dizisinde Melis Özkan karakteriyle konuk oyuncu olarak yer aldı. Daha sonra sırasıyla İlişki Durumu: Karışık, İlişki Durumu Evli dizilerinde yer aldı. Kanal D'nin TMC yapımlı Meryem dizisinde Burcu Komiser rolünü canlandırdı. 2021 yılında ise, FOX'ta yayımlanan Savaşçı adlı dizide başrol karakter olarak Teğmen Selcen Efe karakterini canlandırdı.

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2011 Türk Malı Konuk oyuncu Show TV
Kanıt - Konuk oyuncu Kanal D
Kalbim Seni Seçti Esra Konuk oyuncu atv
2012 Arka Sıradakiler Gülüm Ana Cast FOX
Yahşi Cazibe Çalkara Konuk oyuncu atv
2013-2014 Muhteşem Yüzyıl Ayşe Hatun Ana cast Star TV
2014 Çılgın Dersane 3 Merve Sinema filmi
Figüran Pelin Şafak Sinema filmi
Kaçak Gelinler Pınar Yaymaz Ana cast Star TV / TV8
2015 Acil Aşk Aranıyor Zeynep Ana cast Show TV
2016 Makas Berrak Yalçın Televizyon filmi
Rengarenk Konuk oyuncu atv
Gülümse Yeter Melis Özkan Konuk oyuncu Show TV
Yıldızlarda Kayar Das Borak Zümray Sinema filmi
İlişki Durumu: Evli Ceyda Televizyon Show TV
2017 Meryem Burcu Komiser Televizyon Kanal D
2018 Dünya Hali Masal Sinema filmi
2020 Tutunamayanlar Konuk oyuncu TRT 1
Kim Daha Mutlu? Şükran Sinema filmi
2021 Savaşçı Teğmen Selcen Efe Televizyon FOX
Kalp Yarası Ebru Karanfil Konuk oyuncu atv
Aşka Dair Sinema filmi
2022 Sevmek Zamanı Leyla Kerimoğlu Başrol oyuncusu atv
Belirsiz 7 Melek Kübra Doğanay Sinema filmi
Kaynak:

Yarışma ve programlarDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2015 Survivor All Star[9] Kendisi Yarışmacı TV8
2014 Survivor Ünlüler - Gönüllüler[10] Star TV
Adını Sen Koy[11] Sunucu

Rol aldığı video kliplerDüzenle

Yıl Şarkıcı-Klip
2014 Emre Altuğ - Hangimiz Tertemiz[12]
Frekans - Papatyalar[13]
Baston - Tek Perdelik Aşk Oyunu[14]
2015 Bülent Serttaş - Gülüşü Yaralım[15]
2020 Murat Dalkılıç - Orta Yol[16]

Reklam filmleriDüzenle

Teknosa[17]
Kotex[18]
Rexona[19]
Defacto[20]
Newwell Derma Make-Up[21]
OXXO Digital

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Serenay Aktaş'ın oynadığı takım ve diğer". Hürriyet. 27 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2014. 
  2. ^ "Futbol kariyeri mevki ve gol sayısı". Bilgindefterli. 1 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2014. 
  3. ^ "Serenay Aktaş Beşiktaş'a transfer oldu". haber1903.com. 5 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  4. ^ "Serenay Aktaş Beşiktaş'a transfer oldu". Hürriyet. 24 Ocak 2015. 5 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2015. 
  5. ^ "Güzel futbolcu Beşiktaş'a transfer oldu!". haber1903.com. 30 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2021. 
  7. ^ "Oynadığı diziler". Sinematürk. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2014. 
  8. ^ "Serenay Aktaş Biyografi". Acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2014. 
  9. ^ "Serenay Aktaş, Survivor'u tercih etti". Milliyet. 3 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2015. 
  10. ^ "Serenay Aktaş Survivor'da". Acunn.com. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2014. 
  11. ^ "Mehmet Ali ile Adını Sen Koy Bayramda Star'da". Televizyondizisi.com. 29 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2014. 
  12. ^ "Serenay Aktaş - Hangimiz Tertemiz Oynadığı klip". YouTube. 1 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2014. 
  13. ^ "Serenay Aktaş - Papatyalar oynadığı klib". YouTube. 4 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2014. 
  14. ^ "Serenay Aktaş - Tek Perdelik Aşk Oyunu - oynadığı klib". YouTube. Erişim tarihi: 16 Nisan 2014. 
  15. ^ "Gülüşü Yaralım (Bülent Serttaş) Official Music Video #gülüşüyaralım #bülentserttaş - Esen Müzik". 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  16. ^ https://m.youtube.com/watch?v=irWERwjvSKw
  17. ^ "Reklam Filmi /Tekonsa)". YouTube. Erişim tarihi: 15 Nisan 2014. 
  18. ^ "Kotex Reklamı 2013 (Serenay Aktaş)". YouTube. 7 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2014. 
  19. ^ "Survivor Yıldızları Rexona Reklamında". Reklamona. 23 Şubat 2015. 28 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2015. 
  20. ^ https://m.youtube.com/watch?v=qFo9hQEapx0
  21. ^ "NEWWELL DERMA MAKE-UP SERENAY AKTAŞ REKLAM FİLMİ". 20 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 

Dış bağlantılarDüzenle