Hasan Karacadağ

Türk film yönetmeni ve senarist

Hasan Karacadağ (d. 20 Ekim 1976, Şanlıurfa), Türk film yönetmeni, film yapımcısı ve senaristtir.

Hasan Karacadağ
Doğum 20 Ekim 1976 (1976-10-20) (46 yaşında)
Şanlıurfa
Milliyet Türkiye Türk
Meslek Yönetmen, film yapımcısı, senarist
Tanınma nedeni Hummadruz, Dabbe

1998 senesinde Japonya’da Nippon eizo-juku Sinema Yönetmenliği bölümünü tamamladı. Türkiye ve Japonya’da birçok kısa film, belgesel film, TV filmi ve TV dizisi yönetti. 50'den fazla uluslararası film festivaline katıldı, ödüller kazandı. 1999 yılında Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde gösterilen Hummadruz adındaki sinema filmiyle tanındı. Bu filmle uluslararası birçok ödül kazanma başarısını gösterdi.

FilmografiDüzenle

Yıl Başlık Rol
1999 Hummadruz Senaryo
2005 Dabbe Senaryo, Yapımcı
2008 Semum
2009 Dabbe 2
2012 Dabbe: Bir Cin Vakası Senaryo
2013 Dabbe: Cin Çarpması
El-Cin Senaryo, Yapımcı
2014 Dabbe: Zehr-i Cin Senaryo
2015 Magi Senaryo, Yapımcı
Dabbe 6

Dizi FilmleriDüzenle

Yıl Başlık Rol
2000 Işıklı Ayakkabılar Yönetmen, Senaryo
2005 Son Yüzleşme Yönetmen
2011 Kurşun Bilal

Dış bağlantılarDüzenle