Ana menüyü aç

Güzin Çorağan

Türk aktris

Güzin Çorağan (d. 1943), Oyuncu.

Güzin Çorağan, 1962 yılında Bursa Oda Tiyatrosu'nda sanat hayatına başladı. Uzun süre tiyatro oyunculuğu yapan Çorağan, İlk sinema deneyimini Atıf Yılmaz'ın yönettiği Asiye Nasıl Kurtulur? filminde yaşadı. Birçok filmde küçük kompozisyonlarda rol aldı. ÇASOD üyesidir.

10 yıldan uzun süre Bizimkiler dizisinde görev yaptı: Türkiye'ye kesin dönüş yapmış bir "Almancının karısı" (Ulrike/Ulviye) en uygun diksiyonla canlandırdı. Yine Bizimkiler dizisinde rol almış olan oyuncu Tayfun Çorağan'la evlidir.

ÖdülleriDüzenle

  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü, Duruşma filmi, 2000

FilmografisiDüzenle

  • Hanımın Çiftliği-2009-2010
  • Karagümrük Yanıyor - 2006
  • Maskeli Beşler - 2005
  • Bütün Çocuklarım - 2004
  • Duruşma - 1999
  • Tatlı Betüş - 1993
  • Yazlıkçılar - 1993
  • İlk Aşk - 1991
  • Benim Sinemalarım - 1990
  • Madde 438 - 1990
  • Hiçbir Gece - 1989
  • Karılar Koğuşu - 1989
  • Bizimkiler - 1989
  • Düttürü Dünya - 1988
  • Afife Jale - 1987
  • Selamsız Bandosu 1987
  • Yoksul - 1986
  • Asiye Nasıl Kurtulur - 1986
  • Milyarder - 1986
  • Askerin Dönüşü - 1974

Dış bağlantılarDüzenle