Güven Hokna

Türk oyuncu

Ruhudil Güven Hokna[1] (d. 24 Ocak 1946, Ankara), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Özellikle; Susam Sokağı, Ferhunde Hanımlar, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi, İkinci Bahar ve Zerda dizilerindeki rolleriyle tanınır.

Güven Hokna
Doğum24 Ocak 1946 (77 yaşında)
Ankara, Türkiye
MeslekSinema ve tiyatro sanatçısı
Etkin yıllar1968-günümüz

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı 1967 yılı mezunu olan Hokna, 35 yıl Devlet Tiyatroları'nda çalıştı. Ferhunde Hanımlar dizisiyle tanınan ve Eşkıya filmiyle adını duyuran sanatçı, mesleğinde asıl zirveye İkinci Bahar dizisindeki Neriman rolüyle ulaştı. Kanal D'de yayımlanan Yaprak Dökümü adlı dizide Hayriye Tekin karakterini canlandırmıştır.

2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinden Demokratik Sol Parti (DSP)'nin belediye başkan adayı olarak gösterildi.[2]

Tiyatro oyunları değiştir

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
1996 Eşkıya Sevim
2007 Ayak Altında
2019 Aykut Enişte
2022 Yıldızlara Bak
2023 Cenazemize Hoş Geldiniz Suzan
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1993-1999 Ferhunde Hanımlar Suzi
1998 İkinci Bahar Neriman
2002 Kumsaldaki İzler Nimet
2002-2004 Zerda Sultan Ana Başrol
2003 Havada Bulut Gülizar
2004 Avrupa Yakası Melahat
2004-2005 Kurtlar Vadisi Nergis Karahanlı Başrol
2006-2010 Yaprak Dökümü Hayriye Tekin Başrol
2011 Sensiz Olmaz Gülümser
2012-2014 Huzur Sokağı Saadet Başrol
2015 Sen Benimsin Bereket Başrol
2016-2017 Bana Sevmeyi Anlat Zahide Başrol
2017-2018 Bahtiyar Ölmez Latife Başrol
2019-2021 Hercai Şükran Başrol

Kaynakça değiştir

  1. ^ "31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri İlçe Belediye Başkanlığı Seçimi Kesin Aday Listesi" (PDF). 1 Kasım 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  2. ^ "Oyuncu Güven Hokna, DSP'nin Üsküdar adayı". Sputnik. 22 Şubat 2019. 24 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2019. 

Dış bağlantılar değiştir