Ana menüyü aç

Formula 1 Dünya Sürücüler Şampiyonları listesi

Vikimedya liste maddesi

SezonlarDüzenle

Sezon Pilot Adı Takımı Pole Pozisyon Birincilik Podyum En hızlı tur Toplam Puan Şampiyonluğu ilan ettiği yarış İkinciyle Fark
1951   Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 4 31 5 5 31 8 / 8 6
1952   Alberto Ascari Ferrari 5 6 6 6 36 6 / 8 12
1953   Alberto Ascari Ferrari 6 5 5 4 34.5 8 / 9 6.5
1954   Juan Manuel Fangio Maserati, Mercedes2 5 6 7 3 42 7 / 9 16.9
1955   Juan Manuel Fangio Mercedes 3 4 5 3 40 6 / 7 16.5
1956   Juan Manuel Fangio Ferrari 6 33 54 4 30 8 / 8 3
1957   Juan Manuel Fangio Maserati 4 4 6 2 40 6 / 8 15
1958   Mike Hawthorn Ferrari 4 1 7 5 42 11 / 11 1
1959   Jack Brabham Cooper* 1 2 5 1 31 9 / 9 4
1960   Jack Brabham Cooper* 3 5 5 3 43 8 / 10 9
1961   Phil Hill Ferrari* 5 2 6 2 34 75 / 8 1
1962   Graham Hill BRM* 1 4 6 3 42 9 / 9 12
1963   Jim Clark Lotus* 7 7 9 6 54 7 / 10 21
1964   John Surtees6 Ferrari* 2 2 6 2 40 10 / 10 1
1965   Jim Clark Lotus* 6 6 6 6 54 7 / 10 14
1966   Jack Brabham Brabham* 3 4 5 1 42 7 / 9 14
1967   Denny Hulme Brabham* 0 2 8 2 51 11 / 11 5
1968   Graham Hill Lotus* 2 3 6 0 48 12 / 12 12
1969   Jackie Stewart Matra* 2 6 7 5 63 8 / 11 26
1970   Jochen Rindt Lotus* 3 5 5 1 45 127 / 13 5
1971   Jackie Stewart Tyrrell* 6 6 7 3 62 8 / 11 29
1972   Emerson Fittipaldi Lotus* 3 5 8 0 61 10 / 12 16
1973   Jackie Stewart Tyrrell 3 5 8 1 71 13 / 15 16
1974   Emerson Fittipaldi McLaren* 2 3 7 0 55 15 / 15 3
1975   Niki Lauda Ferrari* 9 5 8 2 64.5 13 / 14 19.5
1976   James Hunt McLaren 8 6 8 2 69 16 / 16 1
1977   Niki Lauda Ferrari* 2 3 10 3 72 15 / 17 17
1978   Mario Andretti Lotus* 8 6 7 3 64 148 / 16 13
1979   Jody Scheckter Ferrari* 1 3 6 0 51 13 / 15 4
1980   Alan Jones Williams* 3 5 10 5 67 13 / 14 13
1981   Nelson Piquet Brabham 4 3 7 1 50 15 / 15 1
1982   Keke Rosberg Williams 1 1 6 0 44 16 / 16 5
1983   Nelson Piquet Brabham 1 3 8 4 59 15 / 15 2
1984   Niki Lauda McLaren* 0 5 9 5 72 16 / 16 0.5
1985   Alain Prost McLaren* 2 5 11 5 73 14 / 15 20
1986   Alain Prost McLaren 1 4 11 2 72 16 / 16 2
1987   Nelson Piquet Williams* 4 3 11 4 73 15 / 16 12
1988   Ayrton Senna McLaren* 13 8 11 3 90 15 / 16 3
1989   Alain Prost McLaren* 2 4 11 5 76 159 / 16 16
1990   Ayrton Senna McLaren* 10 6 11 2 78 15 / 16 7
1991   Ayrton Senna McLaren* 8 7 12 2 96 15 / 16 24
1992   Nigel Mansell Williams* 14 9 12 8 108 11 / 16 52
1993   Alain Prost Williams* 13 7 12 6 99 14 / 16 26
1994   Michael Schumacher Benetton 6 8 10 8 92 16 / 16 1
1995   Michael Schumacher Benetton* 4 9 11 8 102 15 / 17 33
1996   Damon Hill10 Williams* 9 8 10 5 97 16 / 16 19
1997   Jacques Villeneuve Williams* 10 7 8 3 81 17 / 17 3911
1998   Mika Häkkinen McLaren* 9 8 11 6 100 16 / 16 14
1999   Mika Häkkinen McLaren 11 5 10 6 76 16 / 16 2
2000   Michael Schumacher Ferrari* 9 9 12 2 108 16 / 17 19
2001   Michael Schumacher Ferrari* 11 9 14 3 123 13 / 17 58
2002   Michael Schumacher Ferrari* 7 11 17 7 144 11 / 17 67
2003   Michael Schumacher Ferrari* 5 6 8 5 93 16 / 16 2
2004   Michael Schumacher Ferrari* 8 13 15 10 148 14 / 18 34
2005   Fernando Alonso Renault* 6 7 15 2 133 17 / 19 21
2006   Fernando Alonso Renault* 6 7 14 5 134 18 / 18 13
2007   Kimi Raikkonen Ferrari* 3 6 15 1 110 17 / 17 1
2008   Lewis Hamilton McLaren* 7 5 18 1 98 18 / 18 1
2009   Jenson Button Brawn GP* 4 6 9 2 95 16 / 17 5
2010   Sebastian Vettel Red Bull Racing* 10 5 10 2 256 19 / 19 4
2011   Sebastian Vettel Red Bull Racing* 15 11 17 ? 392 15 / 19 122
2012   Sebastian Vettel Red Bull Racing* 6 5 10 ? 281 20 / 20 3
2013   Sebastian Vettel Red Bull Racing* 9 13 16 ? 397 13 / 19 155
2014   Lewis Hamilton Mercedes AMG 7 11 16 7 384 19 / 19 67
2015   Lewis Hamilton Mercedes AMG 11 10 17 8 381 19 / 16 59

PilotlarDüzenle

  Michael Schumacher Şampiyonluk Sayısı:7   Michael Schumacher