Ana menüyü aç

FC Bayern München futbolcuları listesi

Vikimedya liste maddesi

FC Bayern München oyuncuları listesi Almanya'nın en üst düzey futbol ligi olan Bundesliga'da FC Bayern München forması ile 40 maç ve üzeri forma giyen oyuncuların listesidir.

ListeDüzenle

İsim Pozisyon Ülke Bayern kariyeri Maç Gol Not
Altıntop, HamitHamit Altıntop Ortasaha   Türkiye 2007–2011 63 7
Andersson, BjörnBjörn Andersson   İsveç 1974–1977 47 1
Augenthaler, KlausKlaus Augenthaler   Almanya 1976–1991 404 52 Kaptan 1984–1991.
Aumann, RaimondRaimond Aumann Kaleci   Almanya 1982–1994 216 0 Kaptan 1991–1994.
Babbel, MarkusMarkus Babbel   Almanya 1991–2000 182 5
Badstuber, HolgerHolger Badstuber   Almanya 2009– 56 1
Ballack, MichaelMichael Ballack   Almanya 2002–2006 107 44
Basler, MarioMario Basler   Almanya 1996–1999 78 18
Beckenbauer, FranzFranz Beckenbauer   Batı Almanya 1963–1977 396 44 Kaptan 1970–1977.
Başkan 1994–2009.
T.direktör 1994 ve 1996.
Beierlorzer, BertramBertram Beierlorzer   Batı Almanya 1981–1986 73 0
Bender, ManfredManfred Bender   Almanya 1989–1992 77 9
Brehme, AndreasAndreas Brehme   Batı Almanya 1986–1988 59 7
Breitner, PaulPaul Breitner   Batı Almanya 1970–1974
1978–1983
255 83 Kaptan 1980–1983.
Brenninger, DieterDieter Brenninger   Batı Almanya 1962–1971 190 59
Butt, Hans-JörgHans-Jörg Butt   Almanya 2008– 62 0
Deisler, SebastianSebastian Deisler Ortasaha   Almanya 2002–2007 62 8
Del'Haye, KalleKalle Del'Haye   Batı Almanya 1980–1985 74 7
Demichelis, MartínMartín Demichelis Defans   Arjantin 2003–2011 174 13
Dorfner, HansHans Dorfner Ortasaha   Almanya 1983–1991 111 17
Dremmler, WolfgangWolfgang Dremmler Defans   Batı Almanya 1979–1986 172 6
Dürnberger, BerndBernd Dürnberger   Batı Almanya 1972–1985 375 38
Effenberg, StefanStefan Effenberg

Ortasaha

  Almanya 1990–1992
1998–2002
160 35 Kaptan 1999–2002.
Eder, NorbertNorbert Eder   Batı Almanya 1984–1988 132 6
Elber, GiovaneGiovane Elber   Brezilya 1997–2003 169 92
Fink, ThorstenThorsten Fink Ortasaha   Almanya 1997–2004 122 4
Flick, Hans-DieterHans-Dieter Flick Ortasaha   Batı Almanya 1985–1990 104 5
Gómez, MarioMario Gómez Forward   Almanya 2009– 71 50
Grahammer, RolandRoland Grahammer Defender   Almanya 1988–1994 102 2
Grobe, WolfgangWolfgang Grobe Orta saha   Batı Almanya 1982–1986 58 10
Gruber, PeterPeter Gruber Defender   Batı Almanya 1976–1980 41 2
Hamann, DietmarDietmar Hamann Ortasaha   Almanya 1993–1998 106 6
Hansen, JohnnyJohnny Hansen Defender   Danimarka 1970–1976 164 7
Hargreaves, OwenOwen Hargreaves Ortasaha   İngiltere 2000–2007 145 5
Helmer, ThomasThomas Helmer Defender   Almanya 1992–1999 191 24 Kaptan 1997–1999.
Hoeneß, DieterDieter Hoeneß Forward   Batı Almanya 1979–1987 224 102
Hoeneß, UliUli Hoeneß Ortasaha   Batı Almanya 1970–1979 239 86 General Manager from 1979–2009;
President since 2009.
Hoffmann, WilhelmWilhelm Hoffmann Forward   Batı Almanya 1971–1974 55 14
Horsmann, UdoUdo Horsmann Defender   Batı Almanya 1975–1983 242 20
Jancker, CarstenCarsten Jancker Forward   Almanya 1996–2002 143 48
Janzon, NorbertNorbert Janzon Forward   Batı Almanya 1977–1981 84 20
Jeremies, JensJens Jeremies Ortasaha   Almanya 1998–2006 163 6
Jorginho Defender   Brezilya 1992–1995 67 6
Junghans, WalterWalter Junghans Goalkeeper   Batı Almanya 1977–1982 67 0
Kahn, OliverOliver Kahn Goalkeeper   Almanya 1994–2008 429 0 Kaptan 2002–2008;
Kapellmann, JuppJupp Kapellmann Ortasaha   Batı Almanya 1973–1979 165 17
Klinsmann, JürgenJürgen Klinsmann Forward   Almanya 1995–1997 65 31 Coach from 2008–2009.
Klose, MiroslavMiroslav Klose Forward   Almanya 2007–2011 98 24
Kögl, LudwigLudwig Kögl Ortasaha   Batı Almanya 1984–1990 149 8
Kohler, JürgenJürgen Kohler Defender   Almanya 1989–1991 55 6
Koppenhöfer, HerwartHerwart Koppenhöfer Defender   Batı Almanya 1969–1972 71 0
Koulmann, DieterDieter Koulmann Ortasaha   Batı Almanya 1963–1968 99 15
Kraus, WolfgangWolfgang Kraus Ortasaha   Batı Almanya 1979–1984 138 17
Krauthausen, FranzFranz Krauthausen Ortasaha   Batı Almanya 1971–1973 57 9
Kovac, RobertRobert Kovac Defender   Hırvatistan 2001–2005 100 0
Kreuzer, OliverOliver Kreuzer Defender   Almanya 1991–1997 153 8
Kroos, ToniToni Kroos Orta saha   Almanya 2007– 46 1
Kuffour, Samuel OseiSamuel Osei Kuffour Defender   Gana 1994–2005 175 7
Kupferschmidt, PeterPeter Kupferschmidt Defender   Batı Almanya 1960–1971 135 4
Labbadia, BrunoBruno Labbadia Forward   Almanya 1991–1994 82 28
Lahm, PhilippPhilipp Lahm Defender   Almanya 2002– 172 7 Kaptan 2011.
Laudrup, BrianBrian Laudrup Forward   Danimarka 1990–1992 53 11
Lell, ChristianChristian Lell Defender   Almanya 2003–2010 65 1
Lerby, SørenSøren Lerby Orta saha   Danimarka 1983–1986 89 22 Coach from 1991–1992.
Linke, ThomasThomas Linke Defender   Almanya 1998–2005 165 2
Lizarazu, BixenteBixente Lizarazu Defender   Fransa 1997–2004
2005–2006
182 7
Lucio Defender   Brezilya 2004–2009 145 7
Maier, SeppSepp Maier Goalkeeper   Batı Almanya 1962–1980 473 0 1977–1979.
Makaay, RoyRoy Makaay Forward   Hollanda 2003–2007 129 78
Mathy, ReinholdReinhold Mathy Forward   Batı Almanya 1980–1987 100 21
Matthäus, LotharLothar Matthäus Orta saha   Almanya 1984–1988
1992–2000
303 77 1994–1996.
Mazinho Forward   Brezilya 1991–1994 49 11
McInally, AlanAlan McInally Forward   İskoçya 1989–1992 40 10
Mrosko, Karl-HeinzKarl-Heinz Mrosko Forward   Batı Almanya 1969–1971 50 13
Müller, GerdGerd Müller Forward   Batı Almanya 1964–1979 427 365 1979.
Müller, ManfredManfred Müller Goalkeeper   Batı Almanya 1980–1984 43 0
Müller, ThomasThomas Müller Forward   Almanya 2008– 72 25
Münch, MarkusMarkus Münch Defender   Almanya 1990–1997 49 0
Nachtweih, NorbertNorbert Nachtweih Orta saha   Doğu Almanya 1982–1989 202 20
Nafziger, RudolfRudolf Nafziger Forward   Batı Almanya 1964–1968 89 10
Nerlinger, ChristianChristian Nerlinger Orta saha   Almanya 1992–1998 156 28
Niedermayer, KurtKurt Niedermayer Defender   Batı Almanya 1977–1982 145 32
Oblak, BrankoBranko Oblak Orta saha   Yugoslavya 1977–1980 71 5
Ohlhauser, RainerRainer Ohlhauser Forward   Batı Almanya 1961–1970 160 64
Olk, WernerWerner Olk Defender   Batı Almanya 1960–1970 144 2 Kaptan 1965–1970.
Ottl, AndreasAndreas Ottl Orta saha   Almanya 2005–2011 92 5
Pizarro, ClaudioClaudio Pizarro Forward   Peru 2001–2007 174 71
Pflügler, HansHans Pflügler Defender   Almanya 1981–1992
1995
277 36
Podolski, LukasLukas Podolski Forward   Almanya 2006–2009 104 26
Pumm, PeterPeter Pumm Defender   Avusturya 1968–1971 84 2
Pfaff, Jean-MarieJean-Marie Pfaff Goalkeeper   Belçika 1982–1988 156 0
Pranjic, DanijelDanijel Pranjic Orta saha   Hırvatistan 2009– 48 1
Rausch, WolfgangWolfgang Rausch Defender   Batı Almanya 1977–1979 51 3
Rensing, MichaelMichael Rensing Goalkeeper   Almanya 2003–2010 53 0
Reuter, StefanStefan Reuter Defender   Almanya 1988–1991 95 4
Ribéry, FranckFranck Ribéry Orta saha   Fransa 2007– 97 31
Rizzitelli, RuggieroRuggiero Rizzitelli Forward   İtalya 1996–1998 45 12
Roth, FranzFranz Roth Orta saha   Batı Almanya 1966–1978 322 72
Rummenigge, Karl-HeinzKarl-Heinz Rummenigge Forward   Batı Almanya 1974–1984 310 162 Kaptan 1983–1984.
İkinci kaptan 1991–2002.
Başkan 2002.
Rummenigge, MichaelMichael Rummenigge Forward   Batı Almanya 1982–1988 152 44
Sagnol, WillyWilly Sagnol Defender   Fransa 2000–2009 184 7
Salihamidzic, HasanHasan Salihamidzic Orta saha   Bosna-Hersek 1998–2007 234 30
Santa Cruz, RoqueRoque Santa Cruz Forward   Paraguay 1999–2007 155 31
Schmidt, HelmutHelmut Schmidt Orta saha   Batı Almanya 1967–1970 49 2
Schneider, EdgarEdgar Schneider Forward   Batı Almanya 1970–1974 66 7
Scholl, MehmetMehmet Scholl Orta saha   Almanya 1992–2007 334 87
Schupp, MarkusMarkus Schupp Orta saha   Almanya 1992–1995 91 12
Schwabl, ManfredManfred Schwabl Orta saha   Almanya 1984–1986
1989–1993
87 4
Schwarzenbeck, GeorgGeorg Schwarzenbeck Defender   Batı Almanya 1966–1981 416 21 Kaptan 1979–1980.
Schweinsteiger, BastianBastian Schweinsteiger Orta saha   Almanya 2002– 249 26
Sergio, PauloPaulo Sergio Forward   Brezilya 1999–2002 77 21
Sforza, CiriacoCiriaco Sforza Orta saha   İsviçre 1995–1996
2000–2002
65 3
Sternkopf, MichaelMichael Sternkopf Orta saha   Almanya 1990–1995 94 4
Strunz, ThomasThomas Strunz Orta saha   Almanya 1989–1992
1995–2001
156 24
Tarnat, MichaelMichael Tarnat Orta saha   Almanya 1997–2003 122 8
Thon, OlafOlaf Thon Defender   Almanya 1988–1994 148 30
Toni, LucaLuca Toni Forward   İtalya 2007–2010 60 38
Torstensson, ConnyConny Torstensson Forward   İsveç 1973–1977 81 11
Tymoshchuk, AnatoliyAnatoliy Tymoshchuk Orta saha   Ukrayna 2009– 47 3
van Bommel, MarkMark van Bommel Orta saha   Hollanda 2006–2011 123 11 Kaptan 2008–2011.
Van Buyten, DanielDaniel Van Buyten Defender   Belçika 2006– 120 15
Wegmann, JürgenJürgen Wegmann Forward   Batı Almanya 1987–1989 58 26
Weiner, HansHans Weiner Defender   Batı Almanya 1979–1982 91 2
Willmer, HolgerHolger Willmer Defender   Batı Almanya 1984–1987 58 5
Winklhofer, HelmutHelmut Winklhofer Defender   Batı Almanya 1981–1982
1985–1990
50 3
Witeczek, MarcelMarcel Witeczek Forward   Almanya 1993–1997 97 9
Wohlfarth, RolandRoland Wohlfarth Forward   Almanya 1984–1992 254 119
Wouters, JanJan Wouters Orta saha   Hollanda 1991–1994 66 6
Wunder, KlausKlaus Wunder Forward   Batı Almanya 1974–1975 43 7
Zé Roberto Orta saha   Brezilya 2002–2006
2007–2009
169 14
Ziege, ChristianChristian Ziege Orta saha   Almanya 1990–1997 185 38
Zickler, AlexanderAlexander Zickler Forward   Almanya 1993–2005 214 51
Zobel, RainerRainer Zobel Orta saha   Batı Almanya 1970–1976 180 19

KaynakçaDüzenle