Ana menüyü aç

En büyük kütüphaneler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste dünyanın en büyük kütüphanelerini içermektedir.

Sıra Ad Yer Kayıtlı Öge Sayısı Yıllık ziyaretçi sayısı Bütçe Çalışan sayısı
2 Kongre Kütüphanesi  Amerika, Washington, DC _0144600000150 milyon[1] _00017500001,75 milyon[2] _19523722680647 milyon $[2] _036243624[2]
1 British Library  Birleşik Krallık, Londra _0150000000170 milyon[3]
_00017500001,75 milyon[4] _06840748300141 milyon £[5] _019771977[5]
3 New York Halk Kütüphanesi  Amerika, New York _005310000053,1 milyon[6] _001800000018 milyon[6] _07546275000250 milyon $[6] _029372937[6]
4 Rusya Devlet Kütüphanesi  Rusya, Moskova _004440000044,4 milyon[7] _00011700001,17 milyon[7] _016400000001,64 milyar RUB[7] _019721972[7]
5 Rusya Ulusal Kütüphanesi  Rusya, Sankt-Peterburg _003647600036,5 milyon[8] _00009660001 milyon[8]
6 Ulusal Diet Kütüphanesi  Japonya, Tokyo, Kyoto _003560000035,6 milyon[9] _0000654000654.000[9] _0712892700021,8 milyar ¥[9] _00908908[9]
7 Bibliothèque nationale de France  Fransa, Paris _003100000031 milyon[10] _00013000001,3 milyon[11] _11038967000254 milyon [12] _026682668[13]
8 Danimarka Kraliyet Kütüphanesi  Danimarka, Kopenhag _003021688530,2 milyon[14] _0000850301850.000[14] _02249892000385,9 milyon DKK[15] _00492492,5 (toplam 610)[15]
9 Çin Ulusal Kütüphanesi  Çin, Pekin _002900000029 milyon[16] _00052000005,2 milyon[17] _013651365[17]
10 Rusya Bilimler Akademisi Kütüphanesi  Rusya, Sankt-Peterburg _002650000026,5 milyon[18]
11 Biblioteca Nacional de España  İspanya, Madrid _002500000025 milyon[19][20] _0229906045052,9 milyon €[20] _010901090[20]
12 Alman Ulusal Kütüphanesi  Almanya, Leipzig, Frankfurt, Berlin _002470000024,7 milyon[21] _0000904000904.000[22] _0183403310042,2 milyon €[23] _00622622[23]
13 Berlin Eyalet Kütüphanesi  Almanya, Berlin _002340000023,4 milyon[24] _00014000001,4 milyon[24]
14 Boston Halk Kütüphanesi  Amerika, Boston _002240000022,4 milyon[25] _0117420039038,9 milyon $[26]
15 Library and Archives Canada  Kanada, Ottawa _002000000020 milyon[27] _03434708640127 milyon C$[28] _011521152[28]
16 New York Eyalet Kütüphanesi  Amerika, Albany, New York _002000000020 milyon[29]
17 İsveç Ulusal Kütüphanesi  İsveç, Stockholm _001500000018 milyon[30]
18 Harvard Üniversitesi Kütüphanesi  Amerika, Cambridge, Massachusetts _001660000016,6 milyon[31] _05040911700167 milyon $[31] _011001100[32]
19 Ukrayna Vernadsky Ulusal Kütüphanesi  Ukrayna, Kiev _001500000015 milyon[33] _0000500000500.000[33] _0018860991050,3 milyon [34] _00900900[33]
20 Rusya Bilimler Akademisi Doğa Bilimleri Kütüphanesi  Rusya, Moskova _001500000015 milyon[35] _00300300[35]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ 2010 At A Glance
  2. ^ a b c "General Information - About the Library (Library of Congress)". 2010. 23.08.2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  3. ^ "The British Library: Facts and figures". 25.03.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  4. ^ "The British Library Annual Report and Accounts 2008/09 - Performance". 2009. 25.03.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  5. ^ a b "The British Library Annual Accounts 2008/09". 2009. 01.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  6. ^ a b c d "The New York Public Library's 2009 Annual Report". 2009. 24.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  7. ^ a b c d "НАСТОЯЩЕЕ / Интересные факты в цифрах / Краткая статистическая справка (по состоянию на 01.01.2012)". 1 Ocak 2012. 28 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2012. 
  8. ^ a b "Российская национальная библиотека: Статистические данные за 2005 - 2009 гг". 2011. 19 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2012. 
  9. ^ a b c d "Annual Report of the National Diet Library. Trends of the past year". 2008. 13.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  10. ^ "BnF - ABC of the collections: N for Numerous". 8 Nisan 2010. 29.02.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  11. ^ "BnF - La BnF en chiffres - Publics". 14 октября 2009. 29.02.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi=, |tarih= (yardım)
  12. ^ "BnF - La BnF en chiffres - Budget". 14 октября 2009. 29.02.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi=, |tarih= (yardım)
  13. ^ "BnF - La BnF en chiffres - Personnels". 23 декабря 2010. 9 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2012.  Tarih değerini gözden geçirin: |tarih= (yardım)
  14. ^ a b "Årsberetning 2008 (Annual Report 2008)". 2008. 25.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  15. ^ a b "SUMMARY 2009 (doc)". 2009. 22 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2012. 
  16. ^ "National Library of China - Visit Us. Overview of Library Collections". 2010. 2 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2012. 
  17. ^ a b "ANNUAL REPORT TO CDNL 2010". 2009. 25.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  18. ^ "Единый фонд системы Библиотеки Российской Академии наук - главный информационный ресурс". 26.02.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  19. ^ "Biblioteca Nacional de España. Memoria 2008". 2008. 25.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  20. ^ a b c "Biblioteca Nacional de España. Memoria 2009". 2009. 25.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  21. ^ "Jahresbericht 2008. Fakten und Zahlen: Erwerbung" (PDF). 2008. 2 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  22. ^ "Jahresbericht 2008. Fakten und Zahlen: Benutzung, Auskunft, Archivierung" (PDF). 2008. 2 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  23. ^ a b "Jahresbericht 2008. Fakten und Zahlen: Haushalt und Personal" (PDF). 2008. 2 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  24. ^ a b "Zahlen und Fakten | Staatsbibliothek zu Berlin = Zahlen und Fakten | erişimtarihi = 15.07.2010 | lang = de | deadlink = 404 | arşivurl = http://web.archive.org/web/20101130091635/http://staatsbibliothek-berlin.de/ueber-uns/fuer-forschung-und-kultur/zahlen-und-fakten.html | arşivtarihi = 30 Kasım 2010}}</span> </li> <li id="cite_note-bpl-25"><strong>[[#cite_ref-bpl_25-0|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı|tarih=2010|url=http://www.bpl.org/general/about/bpl_an_overview_2010.pdf|başlık=The Boston Public Library. An Overview: 2010|erişimtarihi=15.07.2010|lang=en|arşivurl=http://www.webcitation.org/66HlCNlOR|arşivtarihi=19.03.2012}}</span> </li> <li id="cite_note-26"><strong>[[#cite_ref-26|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı|tarih=9 апреля 2010|url=http://www.bpl.org/community/|başlık=BPL - Community|erişimtarihi=15.07.2010|lang=en|arşivurl=http://www.webcitation.org/66HlCqxQf|arşivtarihi=19.03.2012}}</span> </li> <li id="cite_note-27"><strong>[[#cite_ref-27|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı|tarih=17 марта 2009|url=http://www.collectionscanada.gc.ca/about-us/012-514-e.html|başlık=LAC at a glance - About Us - Library and Archives Canada|erişimtarihi=14.07.2010|lang=en|arşivurl=http://www.webcitation.org/66R0YmEwl|arşivtarihi=25.03.2012}}</span> </li> <li id="cite_note-lac-28"><strong>^</strong> [[#cite_ref-lac_28-0|<sup>'''''a'''''</sup>]] [[#cite_ref-lac_28-1|<sup>'''''b'''''</sup>]] <span class="reference-text">{{Web kaynağı|tarih=31 марта 2009|url=http://www.tbs-sct.gc.ca/dpr-rmr/2008-2009/inst/bal/bal01-eng.asp#f|başlık=Library and Archives Canada 1 / 3: Summary of Performance|erişimtarihi=14.07.2010|lang=en|arşivurl=http://www.webcitation.org/66R0ZFt3i|arşivtarihi=25.03.2012}}</span> </li> <li id="cite_note-nysl-29"><strong>[[#cite_ref-nysl_29-0|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı|tarih=20 апреля 2010|url=http://www.nysl.nysed.gov/general.htm|başlık=About the New York State Library|erişimtarihi=15.07.2010|lang=en|arşivurl=http://www.webcitation.org/66R0Zt4uA|arşivtarihi=25.03.2012}}</span> </li> <li id="cite_note-nls-30"><strong>[[#cite_ref-nls_30-0|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı | tarih = | url = http://www.kb.se/english/collections | başlık = Our Collections - Kungliga biblioteket | erişimtarihi = 10.02.2013 | lang = англ. | deadlink = unknown-host | arşivurl = http://web.archive.org/web/20150609010341/http://www.kb.se:80/english/collections/ | arşivtarihi = 9 Haziran 2015}}</span> </li> <li id="cite_note-hul-31"><strong>^</strong> [[#cite_ref-hul_31-0|<sup>'''''a'''''</sup>]] [[#cite_ref-hul_31-1|<sup>'''''b'''''</sup>]] <span class="reference-text">{{Web kaynağı | tarih = 2009 | url = http://publications.hul.harvard.edu/images/stories/pdfs/ar09.overallstats4.pdf | başlık = Harvard University Library Statistics | erişimtarihi = 15.07.2010 | lang = en | deadlink = unknown-host | arşivengelli = evet}}</span> </li> <li id="cite_note-32"><strong>[[#cite_ref-32|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı | tarih = 2009 | url = http://publications.hul.harvard.edu/ar0809/harvards-university-library.html | başlık = Harvard University Library Online Annual Report - Harvard's University Library | erişimtarihi = 15.07.2010 | lang = en | deadlink = unknown-host | arşivurl = http://web.archive.org/web/20100727190527/http://publications.hul.harvard.edu/ar0809/harvards-university-library.html | arşivtarihi = 27 Temmuz 2010}}</span> </li> <li id="cite_note-nbuv-33"><strong>^</strong> [[#cite_ref-nbuv_33-0|<sup>'''''a'''''</sup>]] [[#cite_ref-nbuv_33-1|<sup>'''''b'''''</sup>]] [[#cite_ref-nbuv_33-2|<sup>'''''c'''''</sup>]] <span class="reference-text">{{Web kaynağı|tarih=|url=http://www.nbuv.gov.ua/library/rus.html|başlık=О Национальной библиотеке Украины имени В.И. Вернадского, Киев|erişimtarihi=14.07.2010|lang=|arşivurl=http://www.webcitation.org/664LyJAfd|arşivtarihi=11.03.2012}}</span> </li> <li id="cite_note-34"><strong>[[#cite_ref-34|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı | tarih = 17 июня 2010 | url = http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?page=16&nreg=2154-17 | başlık = Про Державний бюджет України на 2010 рік<nowiki> | вiд 27.04.2010 № 2154-VI (Стор. 16 з 28) = Про Державний бюджет України на 2010 рік<nowiki>". 2009. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  25. ^ a b "БЕН РАН. Информация о библиотеке". 25.03.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)