En büyük kütüphaneler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste dünyanın en büyük kütüphanelerini içermektedir.

Ad Ülke Şehir Kayıtlı öge sayısı Yıllık ziyaretçi sayısı Bütçe Çalışan sayısı
Britanya Kütüphanesi  Birleşik Krallık Londra ve Boston Spa[1] _0180000000170–200 milyon[2][3][4]
_00017500001.75 milyon[5] _01410000000£141 milyon[6] _019771,977[6]
Kongre Kütüphanesi  ABD Washington, DC _0168000000170 milyon+[7] _00017500001.9 milyon[8] _19523722680US$696.112 milyon[8] _036243,149[8]
Şanghay Kütüphanesi  Çin Şanghay _005000000056 milyon[9] _0001170000 _01640000000 _01972
New York Halk Kütüphanesi  ABD New York _00550000055 milyon[10] _001800000018 milyon[10] _07546275000US$250 milyon[10] _029373,000[10]
Kanada Kütüphane ve Arşivleri  Kanada Ottawa _005400000054 milyon[11] _0116900000C$116.9 milyon[12] _00874874[12]
Rusya Devlet Kütüphanesi  Rusya Moskova _004440000047.5 milyon[13] _00011700001.12 milyon[13] _016400000002.4 milyar RUB[13] _019721,699[13]
Millî Diyet Kütüphanesi  Japonya Tokyo ve Kyoto _004190000044.1 milyon[14] _0000654000791,370[14] _07128927000¥21.8 milyar[14] _00908908[14]
Danimarka Kraliyet Kütüphanesi  Danimarka Kopenhag ve Aarhus _003540000042.5 milyon (fiziksel ögeler, dijital hariç)[15] _00008503011.45 milyon[15] _02249892000523.8 milyon DKK[15] _00492800+[16]
Fransa Millî Kütüphanesi  Fransa Paris _004000000040 milyon[17] _00013000001.3 milyon[18] _11038967000€254 milyon[19] _026682,668[20]
Çin Millî Kütüphanesi  Çin Pekin _003770000037.7 milyon[21] _00052000005.2 milyon[22] _013651,365[22]
Rusya Millî Kütüphanesi  Rusya Sankt-Peterburg _003650000036.5 milyon[23] _00009660001 milyon[23] ₽569.2 milyon 1,850
Alman Millî Kütüphanesi  Almanya Leipzig ve Frankfurt _003420000036.1 milyon[24] _000029973350,713[24] _01834033100€54.9 milyon[24] _00622642[24]
İspanya Millî Kütüphanesi  İspanya Madrid _003310000033.1 milyon[25] _02299060450€29.2 milyon[26] _01090482[26]
Rusya Bilimler Akademisi Kütüphanesi  Rusya Sankt-Peterburg _002650000026.5 milyon[27]
Berlin Eyalet Kütüphanesi  Almanya Berlin _002340000023.4 milyon[28] _00014000001.4 milyon[28]
Boston Halk Kütüphanesi  ABD Boston, Massachusetts _002240000022.4 milyon[29] _01174200390US$38.9 milyon[30]
New York Eyalet Kütüphanesi  ABD Albany, New York _002000000020 milyon[31]
Harvard Üniversitesi Kütüphanesi  ABD Cambridge, Massachusetts _001890000018.9 milyon[32] _00922922[32]
İsveç Kraliyet Kütüphanesi  İsveç Stockholm _001800000018 milyon[33] 364.5 milyon kr[34]
Ukrayna Vernadski Millî Kütüphanesi  Ukrayna Kiev _001500000015.5 milyon[35] _0000500000500,000[35] _0018860991050.3 milyon [36] _00900900[35]
Yale Üniversitesi Kütüphanesi  ABD New Haven, Connecticut _001520000015.2 milyon[37]
İran Millî Kütüphanesi  İran Tahran _001500000015.0 milyon[38]

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "British Library at Boston Spa". bl.uk. 9 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2019. 
  2. ^ Wight, Colin. "Facts and figures". bl.uk. 28 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2017. 
  3. ^ "BL Accounts 2019" (PDF). bl.uk. 22 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 23 Temmuz 2019. 
  4. ^ "BL Exhibition Notes". bl.uk. 9 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2018. 
  5. ^ "The British Library Annual Report and Accounts 2008/09 – Performance". 2009. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  6. ^ a b "The British Library Annual Accounts 2008/09" (PDF). 2009. 29 Şubat 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  7. ^ "General information". Library of Congress. 28 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  8. ^ a b c "General Information – About the Library (Library of Congress)". Library of Congress. 28 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2020. 
  9. ^ "About Us". June 2020. 11 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  10. ^ a b c d "The New York Public Library's 2009 Annual Report" (PDF). 2009. 23 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  11. ^ "About the Collection – Library and Archives Canada". Library and Archives Canada. 10 Şubat 2014. 25 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2015. 
  12. ^ a b "Report on Plans and Priorities (RPP) 2016–17: Planned expenditures". Library and Archives Canada. 9 Ağustos 2016. 18 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2017. 
  13. ^ a b c d "Годовой отчет РГБ 2019 (по состоянию на 01.01.2020)" (PDF). 1 Ocak 2020. 11 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 11 Nisan 2020. 
  14. ^ a b c d "National Diet Library Statistics". 2017. 7 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2017. 
  15. ^ a b c "Årsrapport 2017 for Det Kgl. Bibliotek" (PDF) (Danca). Det Kgl. Bibliotek. 5 Mart 2018. 16 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 5 Nisan 2020. 
  16. ^ "Job og karriere" (Danca). Det Kgl. Bibliotek. 13 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2020. 
  17. ^ "BnF – ABC of the collections: N for Numerous". 8 Mart 2010. 29 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  18. ^ "BnF – La BnF en chiffres – Publics" (Fransızca). 14 Ekim 2009. 29 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  19. ^ "BnF – La BnF en chiffres – Budget" (Fransızca). 14 Ekim 2009. 29 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  20. ^ "BnF – La BnF en chiffres – Personnels" (Fransızca). 23 Aralık 2010. 20 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2012. 
  21. ^ "馆藏实体资源一览" [List of Physical Resources at a Glance] (Çince). 2016. 27 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2017. 
  22. ^ a b "ANNUAL REPORT TO CDNL 2010" (PDF). 2009. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  23. ^ a b "Российская национальная библиотека: Статистические данные за 2005 – 2009 гг". 2011. 9 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2012. 
  24. ^ a b c d "Jahresbericht 2018" (Almanca). Deutsche Nationalbibliothek. 2019. 3 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2020. 
  25. ^ "Biblioteca Nacional de España. Memoria 2015" (PDF) (İspanyolca). 2015. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 25 Mart 2017. 
  26. ^ a b "Biblioteca Nacional de España. Memoria 2015" (PDF) (İspanyolca). 2015. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2017. 
  27. ^ "Единый фонд системы Библиотеки Российской Академии наук – главный информационный ресурс". 26 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  28. ^ a b "Zahlen und Fakten Staatsbibliothek zu Berlin" (Almanca). 2009. 20 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  29. ^ "The Boston Public Library. An Overview: 2010" (PDF). 2010. 19 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  30. ^ "BPL – Community". 9 Mart 2010. 19 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  31. ^ "About the New York State Library". 20 Mart 2010. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  32. ^ a b "Harvard Library Annual Report FY2013". 2013. 9 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2016. 
  33. ^ "Our Collections – Kungliga biblioteket". 25 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2013. 
  34. ^ "Kungl. bibliotekets årsredovisning 2015" (PDF). National Library of Sweden (İsveççe). 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2016. 
  35. ^ a b c "Історичні відомості. Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського". 4 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2019. 
  36. ^ "Про Державний бюджет України на 2010 рік| від 27 April 2010 № 2154-VI (Стор. 16 з 28)" (Ukraynaca). 17 Haziran 2010. 6 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  37. ^ "Yale University Library FAQ FY2017". 2017. 8 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2018. 
  38. ^ "National Library of Iran". 1 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2022.