En büyük kütüphaneler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste dünyanın en büyük kütüphanelerini içermektedir.

Sıra Ad Yer Kayıtlı Öge Sayısı Yıllık ziyaretçi sayısı Bütçe Çalışan sayısı
2 Kongre Kütüphanesi  ABD, Washington, DC _0144600000150 milyon[1] _00017500001,75 milyon[2] _19523722680647 milyon $[2] _036243624[2]
1 British Library  Birleşik Krallık, Londra _0150000000170 milyon[3]
_00017500001,75 milyon[4] _06840748300141 milyon £[5] _019771977[5]
3 New York Halk Kütüphanesi  ABD, New York _005310000053,1 milyon[6] _001800000018 milyon[6] _07546275000250 milyon $[6] _029372937[6]
4 Rusya Devlet Kütüphanesi  Rusya, Moskova _004440000044,4 milyon[7] _00011700001,17 milyon[7] _016400000001,64 milyar RUB[7] _019721972[7]
5 Rusya Ulusal Kütüphanesi  Rusya, Sankt-Peterburg _003647600036,5 milyon[8] _00009660001 milyon[8]
6 Ulusal Diet Kütüphanesi  Japonya, Tokyo, Kyoto _003560000035,6 milyon[9] _0000654000654.000[9] _0712892700021,8 milyar ¥[9] _00908908[9]
7 Bibliothèque nationale de France  Fransa, Paris _003100000031 milyon[10] _00013000001,3 milyon[11] _11038967000254 milyon [12] _026682668[13]
8 Danimarka Kraliyet Kütüphanesi  Danimarka, Kopenhag _003021688530,2 milyon[14] _0000850301850.000[14] _02249892000385,9 milyon DKK[15] _00492492,5 (toplam 610)[15]
9 Çin Ulusal Kütüphanesi  Çin, Pekin _002900000029 milyon[16] _00052000005,2 milyon[17] _013651365[17]
10 Rusya Bilimler Akademisi Kütüphanesi  Rusya, Sankt-Peterburg _002650000026,5 milyon[18]
11 Biblioteca Nacional de España  İspanya, Madrid _002500000025 milyon[19][20] _0229906045052,9 milyon €[20] _010901090[20]
12 Alman Ulusal Kütüphanesi  Almanya, Leipzig, Frankfurt, Berlin _002470000024,7 milyon[21] _0000904000904.000[22] _0183403310042,2 milyon €[23] _00622622[23]
13 Berlin Eyalet Kütüphanesi  Almanya, Berlin _002340000023,4 milyon[24] _00014000001,4 milyon[24]
14 Boston Halk Kütüphanesi  ABD, Boston _002240000022,4 milyon[25] _0117420039038,9 milyon $[26]
15 Library and Archives Canada  Kanada, Ottawa _002000000020 milyon[27] _03434708640127 milyon C$[28] _011521152[28]
16 New York Eyalet Kütüphanesi  ABD, Albany, New York _002000000020 milyon[29]
17 İsveç Ulusal Kütüphanesi  İsveç, Stockholm _001500000018 milyon[30]
18 Harvard Üniversitesi Kütüphanesi  ABD, Cambridge, Massachusetts _001660000016,6 milyon[31] _05040911700167 milyon $[31] _011001100[32]
19 Ukrayna Vernadsky Ulusal Kütüphanesi  Ukrayna, Kiev _001500000015 milyon[33] _0000500000500.000[33] _0018860991050,3 milyon [34] _00900900[33]
20 Rusya Bilimler Akademisi Doğa Bilimleri Kütüphanesi  Rusya, Moskova _001500000015 milyon[35] _00300300[35]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "2010 At A Glance". 23 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2013. 
  2. ^ a b c "General Information - About the Library (Library of Congress)" (İngilizce). 2010. 23 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  3. ^ "The British Library: Facts and figures" (İngilizce). 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  4. ^ "The British Library Annual Report and Accounts 2008/09 - Performance" (İngilizce). 2009. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  5. ^ a b "The British Library Annual Accounts 2008/09" (PDF) (İngilizce). 2009. 29 Şubat 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  6. ^ a b c d "The New York Public Library's 2009 Annual Report" (PDF) (İngilizce). 2009. 23 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  7. ^ a b c d "НАСТОЯЩЕЕ / Интересные факты в цифрах / Краткая статистическая справка (по состоянию на 01.01.2012)". 1 Ocak 2012. 25 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2012. 
  8. ^ a b "Российская национальная библиотека: Статистические данные за 2005 - 2009 гг". 2011. 19 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2012. 
  9. ^ a b c d "Annual Report of the National Diet Library. Trends of the past year" (PDF) (İngilizce). 2008. 13 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  10. ^ "BnF - ABC of the collections: N for Numerous" (İngilizce). 8 Nisan 2010. 29 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  11. ^ "BnF - La BnF en chiffres - Publics" (Fransızca). 14 Ekim 2009. 29 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  12. ^ "BnF - La BnF en chiffres - Budget" (Fransızca). 14 Ekim 2009. 29 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  13. ^ "BnF - La BnF en chiffres - Personnels" (Fransızca). 23 Aralık 2010. 29 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2012. 
  14. ^ a b "Årsberetning 2008 (Annual Report 2008)" (PDF) (Danca). 2008. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  15. ^ a b "SUMMARY 2009 (doc)" (İngilizce). 2009. 22 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2012. 
  16. ^ "National Library of China - Visit Us. Overview of Library Collections" (İngilizce). 2010. 2 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2012. 
  17. ^ a b "ANNUAL REPORT TO CDNL 2010" (PDF) (İngilizce). 2009. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  18. ^ "Единый фонд системы Библиотеки Российской Академии наук - главный информационный ресурс". 26 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  19. ^ "Biblioteca Nacional de España. Memoria 2008" (PDF) (İspanyolca). 2008. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  20. ^ a b c "Biblioteca Nacional de España. Memoria 2009" (PDF) (İspanyolca). 2009. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  21. ^ "Jahresbericht 2008. Fakten und Zahlen: Erwerbung" (PDF) (Almanca). 2008. 2 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  22. ^ "Jahresbericht 2008. Fakten und Zahlen: Benutzung, Auskunft, Archivierung" (PDF) (Almanca). 2008. 2 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  23. ^ a b "Jahresbericht 2008. Fakten und Zahlen: Haushalt und Personal" (PDF) (Almanca). 2008. 2 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  24. ^ a b "Zahlen und Fakten Staatsbibliothek zu Berlin". Staatsbibliothek Zu Berlin (Almanca). 2009. 20 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2021. 
  25. ^ "The Boston Public Library. An Overview: 2010" (PDF) (İngilizce). 2010. 19 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  26. ^ "BPL - Community" (İngilizce). 9 Nisan 2010. 19 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  27. ^ "LAC at a glance - About Us - Library and Archives Canada" (İngilizce). 17 Mart 2009. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  28. ^ a b "Library and Archives Canada 1 / 3: Summary of Performance" (İngilizce). 31 Mart 2009. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  29. ^ "About the New York State Library" (İngilizce). 20 Nisan 2010. 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  30. ^ "Our Collections - Kungliga biblioteket" (англ.). 9 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2013. 
  31. ^ a b "Harvard University Library Statistics" (PDF) (İngilizce). 2009. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. [ölü/kırık bağlantı]
  32. ^ "Harvard University Library Online Annual Report - Harvard's University Library" (İngilizce). 2009. 27 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  33. ^ a b c "О Национальной библиотеке Украины имени В.И. Вернадского, Киев". 10 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  34. ^ "Про Державний бюджет України на 2010 рік | вiд 27.04.2010 № 2154-VI (Стор. 16 з 28) = Про Державний бюджет України на 2010 рік<nowiki>" (Ukraynaca). 17 Haziran 2010. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  35. ^ a b "БЕН РАН. Информация о библиотеке". 25 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.