Devrim Evin

Türk aktör

Devrim Evin (d. 12 Kasım 1978, Adıyaman); Türk sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Devrim Evin
Doğum 12 Kasım 1978 (1978-11-12) (44 yaşında)
Gölbaşı, Adıyaman, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Tiyatro ve sinema oyuncusu
Etkin yıllar 2001-günümüz
Televizyon

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünden birincilikle mezun oldu. 2003 yılında Eskişehir Şehir Tiyatroları'na, 2005'te ise Adana Devlet Tiyatrosu'na girdi.[1]

Çok sayıda tiyatro oyununda yer alan Evin, yapımcılığını ve yönetmenliğini Faruk Aksoy'un üstlendiği, 16 Şubat 2012'de vizyona giren Fetih 1453 filminde Fatih Sultan Mehmet karakterini canlandırarak dikkatleri üstüne çekmiştir.[2][3] Bu film, Türk sinemasının en büyük bütçeli filmidir.

2014 yılında vizyona giren Yunus Emre: Aşkın Sesi filminde Yunus Emre karakterini canlandırmıştır.

Devrim Evin, son olarak TRT 1'de yayımlanan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinde Antuan karakterini canlandırdı.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2018 The Scar
2014 Yunus Emre: Aşkın Sesi Yunus Emre Başrol
2012 Fetih 1453 Fatih Sultan Mehmet Başrol
Diziler
Yıl Yapım Rol Notlar
2021-2022 Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı Antuan - Murad
2014 Her Sevda Bir Veda Turgut
2007 Suç Dosyası -
2005 Kale İçi Sipsi
2005 İki Arada Aşk -

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Haber7". 6 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2012. 
  2. ^ "SinemaTurk". 3 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2011. 
  3. ^ "Adana Devlet Tiyatrosu". 7 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2011. 

Dış bağlantılarDüzenle

Beyazperde ' de Devrim Evin 28 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.