Contra (rapçi)

Türk rapçi

Çağdaş Terzi ya da bilinen sahne adıyla Contra (d. 23 Ekim 1989[1], İstanbul, Türkiye), Türk rap müzisyeni ve söz yazarıdır.[2][3] Sesi Eminem’e benzetilmektedir.[4]

Contra
Doğum adı Çağdaş Terzi
Doğum 23 Ekim 1989 (1989-10-23) (31 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Tarzlar Rap · Hip hop · Trap
Meslekler
Çalgılar Vokal
Etkin yıllar 2006-günümüz

Hayatı ve KariyeriDüzenle

23 Ekim 1989’da İstanbul’da doğan Terzi, 2012 yılında İnanılmaz albümünde yayımlamış olduğu Ölü adlı şarkısı ile tanınmaya başlamıştır.[5] 2017 yılında yayımladığı Ters Yön isimli şarkısının alt yapısının Aynur Aydın’ın Bi' Dakika adlı şarkısının altyapısına benzediği iddia edildi ve Aydın şarkıya telif attı.[6][7] 2019 yılında Zebani isimli bir tekli çıkardı ve şarkıda Yılmaz Özdil’e, Türk siyasetine ve toplumun yozlaşması konularına ağır bir dille göndermelerde bulundu.[8]

DiskografiDüzenle

Stüdyo AlbümleriDüzenle

  • Zaman Alevi (2006)
  • Eleştiri (2008)
  • Clicktape (2008)
  • ContraVolta (2008)
  • Undetstar (2009)
  • Personel harici giremez (2010)
  • Siyah (2010)
  • İnanılmaza Doğru (2011)
  • inanılmaz (2012)
  • Hitz En Şitz (2015)
  • YERDEN YÜKSEK (Anıl Piyancı ile) (2018)

Single’larıDüzenle

  • İsmail (2011)
  • Emo'nu (2011)
  • Playboy (2011)
  • Flowlarım Çok Zengin (2011)
  • Gerisi Yalan (2012)
  • Tanımsız (2012)
  • Ölü (2012)
  • Zamanda Yolculuk (2012)
  • Outro (2013)
  • İsimsiz (ft. Gangmist) (2013)
  • Negatif (ft. Mysterio & Diplomat) (2013)
  • Başlangıcın Sonu (2013)
  • Flowlarım Çok Zengin 2 (2013)
  • 16 Bar (2013)
  • Ötesi (2013)
  • Uçuş (2014)
  • Telkin (2014)
  • Yatıştırıcı (2014)
  • Ateş (2015)
  • Çivi (2015)
  • Zyon (2015)
  • Tehlikeli (2015)
  • Efsane (2015)
  • Böyle (ft. Mister Geng & Orking) (2016)
  • Mahkum (2016)
  • Kibir (2018)
  • Tavşan (ft. Anıl Piyancı) (2018)
  • Zebani (2019)
  • Hayırlara Ola (2019)
  • Bir Yana (2019)
  • Kan Sahibi (2020)
  • kıvılcım (2020)
  • Boş (ft. Anıl Piyancı & Maho G) (2020)
  • Ruh (ft. Kamufle & Mali Green) (2020)
  • Fight Kulüp 2 (ft. Killa Hakan, Ceza, Massaka, Anıl Piyancı, Khontkar, Summer Cem) (2020)
  • Islak Kum (2020)
  • GİTTİN GİDELİ (ft.Timu322) (2021)

KaynakçaDüzenle