Anıl Piyancı

Türk rapçi

Anıl Piyancı (17 Temmuz 1990, Karşıyaka, İzmir), Türk rap müzisyeni ve söz yazarıdır.

Anıl Piyancı
Doğum adı Anıl Piyancı
Unvanı Rapcash Anıl
Doğum 17 Temmuz 1990 (1990-07-17) (30 yaşında)
Karşıyaka, İzmir, Türkiye
Tarzlar Rap · Hip hop · Trap
Meslekler Müzisyen, şarkıcı, söz yazarı
Çalgılar vokal
Etkin yıllar 2007–günümüz
Müzik şirketi Dokuz Sekiz Müzik
Universal Müzik Yapım
Yeşil Oda Yapım
İlişkili hareketler
Sahra Piyancı
Çocukları İzmir Piyancı

HayatıDüzenle

Anıl Piyancı, 17 Temmuz 1990 İzmir Karşıyaka doğumlu rap sanatçısıdır. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirmiştir. Müzik kariyerine çok genç yaşta başlamış ve birçok projede yer almıştır. 2007 yılında Yeşil Oda isimli bir stüdyo kurmuştur. Günümüzde çalışmalarını bu stüdyoda devam ettirmektedir. Rap vokalliği dışında prodüktör kimliğine de sahip olan sanatçının Yeşil Oda stüdyo altında birçok yeraltı sanatçısının albümlerinde imzası bulunmaktadır.

Piyancı, rap ve Hip-Hop tarzındaki müziklere olan ilgisini küçük yaşta keşfetmiş, bu alanda yetenekli olduğunu düşünerek ilk sözlerini 13-14 yaşlarında yazmaya başlamıştır. 14 yaşında ilk kaydını alan rap sanatçısı, aynı zamanda Hip-Hop'ın başka bir kolu olan grafiti sanatı ile de yıllarca uğraşmıştır.

Bu dönemden sonra kendini tamamen müziğe adamaya karar vermiş, underground rap dünyasında yıldızı parlayan ve hayran kitlesi kısa sürede artan rap sanatçılarından olmayı başarmıştır. Birçok küçüklü büyüklü organizasyonda yer alarak adını duyuran Piyancı, rap dünyasının önemli isimleriyle birlikte çalışıp MC'lik yapmıştır. 2006 yılından bu yana albüm çalışmalarını sürdürmekte ve çıkardığı albümlerin videolarını internet üzerinde yayınlamaktadır.

KariyeriDüzenle

Anıl Piyancı, 16 yaşında "Yeşil Oda" isimli ilk Hip-Hop stüdyosunu kurdu. Piyancı, 2012 yılında beraberindeki Grogi ile Yetenek Sizsiniz Türkiye isimli yarışma programına katılmış ve burada ikinci turda elenmiştir. Sonrasında albüm çalışmalarına devam eden Piyancı, son dönemde kurulmuş olan 8 kişilik grup ile birçok yeni çalışmaya imza atmıştır. Profesyonel ve resmi anlamdaki ilk albümü olan "Zaman Yok" isimli albümünü ise 2013 yılında piyasaya sürmüştür.

21 Mayıs 2014 yılında YouTube'da yayınladığı Anıl Piyancı - Bi Duman Hip-Hop şarkısıyla çıkış yaptı. Çeşitli ürünler ve tişörtler bastırdı.[1][2]

2010'dan beri hip hop müzikle uğraşan Piyancı[3] 2011'de Ezhel'in "Sekiz" adlı şarkısında yer alan isimlerdendi.[4] 2013 yılında yayınladığı Anıl Piyancı & Emrah Karakuyu feat. Şehinşah - Git video klibiyle büyük bir ivme kazandı ve hatırı sayılır bir kitleyi etkisi altına aldı. Sonrasında DJ Artz, Allame, Defkhan ve Hayki ile birlikte Kara Para, Dj Artz, Ezhel ve Patron ile "I am the King", DJ Artz, Ezhel ve Grogi ile "Bugün Biraz İçtim" şarkılarında yer aldı. "Adam Olmaz", "Kostüm", "Göründü Yol", "Boşver", "Palavra" ve "Olmazsa Olmaz"dan sonra "Nasıl Yani" filminin şarkısını söylemiştir.

2019'da Zeynep Bastık ile "Bırakman Doğru mu?" adlı şarkıyı akustik olarak seslendirdi.[5] Şarkı Spotify'da Türkiye'de 2019 yazında en çok dinlenen şarkılar arasında yer aldı.[6] Aynı yıl bazı reklam filmleri için şarkı yaptı.[7][8] 2020'de MüzikOnAir ve Bahçeşehir Üniversitesi Radyosu'nun verdiği Müziğin Yıldızları Ödülleri'nde En İyi Çıkış Yapan Rap Müzik Sanatçısı ödülünü aldı.[9] Aynı yıl Universal Müzik Yapım'la çalışmaya başladı.[10]

DiskografiDüzenle

Yıl Plak şirketi Türü Adı
2010 Solo Albüm Popüler Konvoy[11]
2011 Single Eşitsizlik[11]
2012 Albüm Sandığın Gibi Değil[11]
2013 Yeşil Oda Yapım Albüm Zaman Yok
2014 Dokuz Sekiz Müzik Single Herkes Doğru(ft. Sansar Salvo)
2015 Yeşil Oda Yapım Single Derin Nefes Al (ft. Keişan)
2015 Yeşil Oda Yapım Single Müzik Ve Hayaller
2015 Dokuz Sekiz Müzik Albüm Action (ft. Emrah Karakuyu)
2016 Yeşil Oda Yapım Albüm Batı Yakası
2016 Yeşil Oda Yapım Sİngle Boşver
2017 Yeşil Oda Yapım Single Palavra
2017 Yeşil Oda Yapım Single Hile
2018 Yeşil Oda Yapım Single Profesör
2018 Yeşil Oda Yapım Single Sorun Değil (Remix) (ft. Fatih Aslancan)
2018 Yeşil Oda Yapım Single Tavşan (ft. Contra)
2018 Yeşil Oda Yapım & ContravoltaMusic Albüm YERDEN YÜKSEK (ft. Contra)
2018 Yeşİl Oda Yapım Single KAFA10 (ft. Ezhel)
2019 Alles oder Nix Records Single Mercedes (Merco Remix) (ft. Eno)
2019 Yeşil Oda Yapım Single Saldır Saldır
2019 Yeşil Oda Yapım Single ŞÖHRETİN BASAMAKLARI
2019 Yeşil Oda Yapım Single SON Bİ GECE DAHA
2019 Basemode Records, Sony Music Single Varsın (ft. Kaan Boşnak)
2019 Dokuz Sekiz Müzik Single Ne Bakıyon Dayı Dayı (ft. Keişan)
2019 Yeşil Oda Yapım Single Bırakman Doğru Mu (ft. Zeynep Bastık)
2019 Yeşil Oda Yapım Single BAZI ZAMANLAR
2019 DMC Single Arabaya Bin (ft. Kodes, Sansar Salvo, Nomad, Kubilay Karça)
2019 Pump Kreatif Single Kapalı Zindanlara
2020 Basemode Records, Sony Music Single Ex Arıyor (ft. Kozmos)
2020 Whitechapel Music & Yeşil Oda Yapım Single YEŞİLLENDİR (ft. Ceg)
2020 Yeşil Oda Yapım Single Yağmurlar (ft. Perdenin Ardındakiler)
2020 Ares Single Limit Yok (ft. Ezhel, Patron, Sansar Salvo, Allâme, Kamufle, Beta, Pit10)
2020 Yeşil Oda Yapım Single Sıkı Dur (ft. Ben Fero)
2020 Yeşil Oda Yapım Single En Büyüğü (ft. Dianz)
2020 EMI & Universal Müzik Yapım Single Aklımı Kaçırdım
2020 EMI & Universal Müzik Yapım Single Boş (ft. Maho G & Contra)
2020 EMI & Universal Müzik Yapım Single Döndüm Durdum
2020 EMI & Universal Müzik Yapım Single Yürüyoruz Yana Yana (ft. Emrah Karakuyu)
2020 Hypers Single Bırakman Doğru Mu 2 (ft. Zeynep Bastık)
2020 EMI & Universal Müzik Yapım Single Ölüm ile Yaşam (ft. Cem Adrian)
2021 EMI & Universal Müzik Yapım Single Düş
2021 Yeşil Oda Yapım & Universal Müzik Yapım Albüm İzmir

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2020. 
  3. ^ "Serbest Atış: Anıl Piyancı vs. Can Volkan". Redbull. 6 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  4. ^ "Ünlü rapçi Ezhel hakkında 10 yıl hapis istemi". Hürriyet. 6 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  5. ^ Şişman, Can. "Anıl Piyancı ve Zeynep Bastık'ın 'Bırakman Doğru mu?'su neden doğru?". Milliyet Molatik. 6 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  6. ^ "Spotify, bu yaz dünyada ve Türkiye'de en çok dinlenen şarkıları açıkladı". Hürriyet. 28 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  7. ^ Şenözlü, Cihan. "İnanması zor ama gerçek bir hikaye". Hürriyet. 1 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  8. ^ "Kıvanç Tatlıtup Anıl Piyancı ile rap söyledi sosyal medya sallandı". TV100. 6 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  9. ^ "'Müziğin Yıldızları' ödülleri sahiplerini buldu". Hürriyet. 24 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  10. ^ "Anıl Piyancı, Universal Müzik Türkiye'de". Pause Dergi. 6 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  11. ^ a b c "Arşivlenmiş kopya". 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle