Sansar Salvo

Türk rapçi

Sansar Salvo, ya da gerçek adıyla Ekincan Arslan (d. 18 Ağustos 1989; Kadıköy, İstanbul, Türkiye), Türk rap sanatçısı ve söz yazarı.

Sansar Salvo
Ankara'da Elçin Orçun konserinde iken (2015)
Genel bilgiler
Doğum adı Ekincan Arslan
Doğum 18 Ağustos 1989 (1989-08-18) (31 yaşında)
Kadıköy, İstanbul, Türkiye
Başladığı yer Türk
Tarzlar Rap
Meslekler Müzisyen
Söz yazarı
Etkin yıllar (2004-günümüz)
İlişkili hareketler Çağla
Ayben
Ceza
Server Uraz
Rahdan

2009 yılında Seremoni Efendisi albümünü yayınlayan sanatçı, 2010 yılında kansere yakalanmıştır. 2013 yılına kadar tedavi gören Sansar Salvo, yine aynı yıl 24. Şarjör albümünü piyasaya sürerek müzik hayatına kaldığı yerden devam etmiştir.[1]

2019 yılında Kaan Boşnak ile "Koptu Kayış" isimli bir parça çıkartmıştır.[2]

DiskografiDüzenle

AlbümleriDüzenle

  • Benim Evim (Single) (2001)
  • Son Koz (EP) (2002)
  • Muazzam Perdah (2003)
  • Rapertuar (2004)
  • Kontrol Kalemi (Rapozof ile) (2005)
  • Zincirleme Kaza (2005)
  • Psikopat Yazar (2005)
  • Serkeş Lirik (2005)
  • Psikoz (2005)
  • Keşmekeş (Rahdan ile) (2005)
  • 3'ün 1'i (Rapozof & U.L.A.Ş ile) (2006)
  • Tabutta Rövaşata (Mixtape) (2006)
  • III. Dünya Savaşı (2006)
  • Yegane Serenat (2007)
  • 21 Gram (Mixtape) (2007)
  • Gündüz Düşü (Mixtape) (2008)
  • Livetape Vol. 1 (2008)
  • Adrenalin (2008)
  • Sanstape Vol. 1 (2008)
  • Sanstape Vol. 2 (2009)
  • Sanstape Vol. 3 (2009)
  • Alcatraz Connectionz (2009)
  • Seremoni Efendisi (2009)
  • Bıkana Kadar (2009)
  • Sanstape Vol. 4 (2010)
  • Ağır Siklet (Bootleg) (2010)
  • Panik Anı (Bootleg) (2010)
  • Son Nesil (Mixtape) Vol. 1 (2011)
  • Misafir (Bootleg) (2011)
  • Gökyüzü (2012)
  • Kayıt Dışı (2013)
  • 24. Şarjör (2013)
  • Yakında Sans (2016)
  • Şimdi Sans (2017)

Single'larıDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2019. 
  2. ^ Vural, Sinem (16 Mayıs 2019). "Rock FM: Dönüyor mu". Hürriyet. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle