Summer Cem

Summer Cem ya da doğum adıyla Cem Toroman (11 Nisan 1983; Mönchengladbach, Almanya), Türk asıllı Alman rapçi. Summer Cem değişen bir iş birliği sayesinde ünlü olmuştur, iş birliği yaptığı kişiler başlıca Eko Fresh, Bushido ve Farid Bang'dir 2012 senesinde kurulan Banger Musik'te kayıt almaktadır. KC Rebell ile çektiği 'Hayvan' adlı parçasının klibini İstanbul'da çekmiştir.

Summer Cem
Summer Cem Rock im Park 2018'de
Genel bilgiler
Doğum adı Cem Toraman
Doğum 11 Nisan 1983 (1983-04-11) (39 yaşında)
Mönchengladbach, Almanya
Başladığı yer Türkiye
Tarzlar Rap, Hip hop
Meslekler Müzisyen
Etkin yıllar 2001-günümüz
Müzik şirketi Banger Musik
İlişkili hareketler Eko Fresh, Killa Hakan, Bushido, KC Rebell, Farid Bang, Serc Majoe

Anne ve baba tarafından Malatyalıdır.[1]

Diskografi[2]Düzenle

AlbümlerDüzenle

  • 2010: Feierabend
  • 2012: Sucuk & Champagner
  • 2013: Babas, Barbies & Bargeld
  • 2014: HAK
  • 2016: Cemesis
  • 2017: Maximum (KC Rebell x Summer Cem)
  • 2018: Endstufe
  • 2019: Nur Noch Nice/Nur Noch So
  • 2020: Maximum III (Kc Rebell x Summer Cem)

TeklilerDüzenle

  • 2003: Beeil dich feat. Eko Fresh (Juice-CD #36)
  • 2004: Summer Cem wird ein Star
  • 2004: Asphalt feat. Eko Fresh & Azra (Juice-CD #42)
  • 2004: C-E-M (Juice-CD #48)
  • 2006: GD Generation X feat. Eko Fresh & Farid Bang (Juice-CD #69)
  • 2006: Das erste Mal feat. Eko Fresh & Saad
  • 2008: Ein ganz normaler Tag feat. Tekken Bugatti, Farid Bang & Hassan El Moussaoui
  • 2009: 1001 Nacht feat. Keslan & Mazer
  • 2009: Ich bin der erste, der kommt
  • 2010: Es kommt raus
  • 2010: Hier zu hören
  • 2010: Feierabend feat. Farid Bang
  • 2010: Fliegenklatsche (Titel gegen Reason)
  • 2010: Ich hab nie etwas geschenkt bekommen feat. G-Style
  • 2010: Diesesmal feat. Zemine
  • 2011: NRW feat. Farid Bang & Fard
  • 2012: Fliegengitte
  • 2012: Jako
  • 2012: Wolf
  • 2012: Rheydt City Bitch
  • 2013: Sahin K
  • 2013: Babas, Barbies & Bargeld (bzw. Babas, Doowayst & Bargeld)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2022. 
  2. ^ "Summer Cem Spotify Diskografi". 1 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2021.