Anksiyete bozukluğu olan ünlüler listesi

Wikimedia liste maddesi

Çok sayıda kayda değer kişinin bir tür anksiyete bozukluğu vardır. Bu, kendi kamu beyanlarına dayalı olarak bir veya daha fazla anksiyete temelli ruh sağlığı bozukluğu ile ilişkilendiren doğrulanabilir bir kaynağın eşlik ettiği kişilerin bir listesidir; bu tartışma bazen daha büyük bir yaratıcılık ve akıl hastalığına bağlıdır. Sadece ölü insanlar söz konusu olduğunda, spekülatif veya retrospektif tanısı olan bireyler, yalnızca ana akım, akademik görüşü yansıtan bir kaynak eşliğinde listelenmelidir. Hastalık yaygın ve güvenilir kaynaklarda düzenli ve yaygın olarak belirtilmedikçe, bireyler bu listeye eklenmemelidir.

ListeDüzenle

 

 
Amerikalı aktör Leonardo DiCaprio
 
Shawn Mendes "In My Blood" şarkısındaki deneyimlerini kronikleştirdi
 
Amerikalı aktris Winona Ryder
 
Amerikalı komedyen Sarah Silverman

ADüzenle

BDüzenle

CDüzenle

DDüzenle

EDüzenle

FDüzenle

GDüzenle

HDüzenle

JDüzenle

KDüzenle

LDüzenle

MDüzenle

  • Clint Malarchuk, Kanadalı buz hokeyi oyuncusu[35]
  • Zayn Malik, İngiliz şarkıcı ve söz yazarı[36]
  • Howie Mandel, obsesif kompulsif bozukluk ile mücadele eden Kanadalı televizyon kişiliği[37]
  • John Mayer, Amerikalı şarkıcı ve müzisyen[38]
  • Shawn Mendes, anksiyete bozukluğu çeken Kanadalı şarkıcı-söz yazarı[39]

ODüzenle

PDüzenle

RDüzenle

SDüzenle

  • Ben Schwartz, Amerikalı aktör, komedyen ve yazar[46]
  • Sarah Silverman, Amerikalı komedyen ve oyuncu[47]
  • Emma Stone, panik atak geçiren Oscar ödüllü Amerikalı aktris[48]
  • Marc Summers, obsesif kompulsif bozukluktan muzdarip Amerikan televizyon kişiliği ve oyun şovu sunucusu[49]

TDüzenle

WDüzenle

  • Wil Wheaton, Amerikalı aktör [53]
  • Royce White, Amerikalı basketbolcu [54]
  • Mara Wilson, obsesif kompulsif bozukluk ile mücadele eden Amerikalı yazar[55]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Adele takes therapist on tour to help her combat anxiety". 28 Şubat 2016. 29 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  2. ^ "Jessica Alba". www.depression-guide.com. 6 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  3. ^ "Woody Allen is an obsessive compulsive". Female First. 
  4. ^ a b "Cardi B and Missy Elliott help to destigmatise anxiety with candid Twitter exchange". The Independent. 6 Şubat 2019. 6 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  5. ^ "Kim Basinger's Battle With Social Anxiety". Beyond Anxiety and Depression. 23 Ocak 2013. 29 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  6. ^ "Beckham reveals his battle with obsessive disorder". The Independent. 3 Nisan 2006. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  7. ^ "Justin Bieber reveals struggles with anxiety and opens up about his marriage in new Seasons documentary trailer". Evening Standard. 27 Ocak 2020. 28 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  8. ^ "Kristen Bell Explains There Is No Shame In Feeling Anxiety & Depression". YouTube. 8 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2018. 
  9. ^ "A Heartbeat Away From Panic". Los Angeles Times. 26 Eylül 1999. 17 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2019. 
  10. ^ "How Leaders With OCD Leverage Their Coping Skills". Fast Company. 15 Haziran 2016. 16 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  11. ^ "Carson Daly does this 1 thing when he feels". Today. 23 Mart 2018. 23 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  12. ^ "From Phobia to Fame: A Southern Cook's Memoir". The New York Times. 28 Şubat 2007. 28 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  13. ^ "25 Famous People With Anxiety Disorder". Keep Your Calm. 20 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  14. ^ a b Baria, Zeenia (17 Ocak 2017). "When Leonardo Dicaprio, Cameron Diaz were plagued by OCD". The Times of India. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  15. ^ "Jesse Eisenberg on Woody Allen, anxiety and fatherhood: 'Now I get to worry about something visible'". The Guardian. 14 Eylül 2018. 14 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  16. ^ "Kristen Bell and Chris Evans interviews highlight what happens when celebrities talk about depression". The Independent. 9 Mayıs 2016. 10 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  17. ^ "George Ezra returns with comeback single 'Paradise'". NME. 19 Ocak 2018. 19 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2018. 
  18. ^ "Celebrities with Anxiety: Harrison Ford: Fear of Public Speaking". HealthCentral. 7 Ağustos 2008. 21 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  19. ^ "Lady Gaga on Born This Way Foundation, Suffering From Depression". Billboard. 15 Ekim 2015. 15 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2018. 
  20. ^ ""Hallucinations, tremors, insomnia, anxiety and paranoia": Gazza's detox hell". 11 Şubat 2013. 11 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  21. ^ "Flying away from fear: Overcoming a phobia of air travel". The New Zealand Herald (İngilizce). 15 Mayıs 2018. 5 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2019. 
  22. ^ "Selena Gomez Gets Real About Anxiety—And How Therapy Changed Everything". Vogue. 16 Mart 2017. 16 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2019. 
  23. ^ "Zack Greinke: 'Every year, I get nervous that it's not working good enough'". For The Win (İngilizce). USA Today Sports. 8 Mart 2018. 9 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2019. 
  24. ^ "Colton Haynes Talks About Battling Anxiety and Agoraphobia". E! Online. 2 Aralık 2015. 2 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2019. 
  25. ^ "Taraji P. Henson Reveals She Suffers From Depression and Still Faces Pay Inequality". Variety (İngilizce). 2 Nisan 2019. 2 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2019. 
  26. ^ "Kendall Jenner Reveals She Was On The 'Verge Of A Mental Breakdown' In 2017". ELLE. 7 Ağustos 2018. 7 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2019. 
  27. ^ "Scarlett Johansson's anxiety attacks". Female First. 
  28. ^ "Naomi Judd reveals she considered suicide while in 'dark hole of depression'". Today. 5 Aralık 2017. 20 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  29. ^ "Nicole: My battle with panic attacks". Evening Standard. 19 Mart 2002. 1 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  30. ^ "Jennifer Lawrence's Confession About Anxiety Is Something We Can All Relate To". womenshealth.com.au. 21 Eylül 2017. 1 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  31. ^ "Emily Lloyd: I've beaten depression, drugs, Tourette's and obsessive compulsive disorder". Daily Mirror. 11 Mayıs 2013. 14 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  32. ^ "Locklear in Care for Anxiety, Depression". ABC News. 26 Haziran 2008. 
  33. ^ "Demi Lovato on overcoming her anxiety and body image anguish". Women's Health. 28 Haziran 2016. 2 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2018. 
  34. ^ "Kevin Love on How to Find the Right Therapist, and What to Do If You Can't Afford One". GQ (İngilizce). 9 Mayıs 2019. 9 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2019. 
  35. ^ "Clint Malarchuk has new lease on life". NHL. 15 Mart 2017. 17 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2019. 
  36. ^ "Why I Went Public With My Anxiety". Time. 31 Ekim 2016. 31 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2019. 
  37. ^ "Howie Mandel 'Deals' Publicly With OCD". ABC News. 1 Aralık 2009. 27 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  38. ^ "Famous People Get Anxious, Too - Mental Health Awareness". Everyday Health. 19 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  39. ^ "Shawn Mendes Shares How He Copes With Anxiety - Teen Vogue". 14 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  40. ^ "Donny Osmond Confronts Panic - 48 Hours". CBS News. 24 Şubat 2000. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2019. 
  41. ^ "Michelle Pfeiffer Opens Up About Her Social Anxiety, Admits She First Found Fame 'Terrifying'". Entertainment Tonight. 12 Ekim 2017. 12 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  42. ^ "Why Lili Reinhart Isn't Afraid to Speak Out on Mental Health and Body Issues". Variety (İngilizce). 28 Ağustos 2018. 28 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2019. 
  43. ^ "Jon Richardson returns to Morecambe Winter Gardens for Lancaster hospice". The Visitor. 15 Haziran 2016. 10 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  44. ^ "LeAnn Rimes and Other Stars Open Up About Anxiety Struggle". Disney–ABC Television Group. 3 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2019. 
  45. ^ "Winona Ryder opens up about her depression and anxiety". Dazed. 8 Ağustos 2016. 9 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  46. ^ "Ben Schwartz, voice of Sonic, worries he might not fit in Hollywood - The Jerusalem Post". 25 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  47. ^ "Sarah Silverman Opens Up About Her Battle With Depression and Her Gutsiest Career Move Yet". Glamour. 13 Ekim 2015. 25 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  48. ^ "Emma Stone opens up about ongoing battle with anxiety". CNN. 2 Ekim 2018. 3 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2019. 
  49. ^ "Here's what 'Double Dare' host Marc Summers is up to today". Business Insider. 9 Haziran 2017. 12 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  50. ^ "Charlize Theron on how her kids have helped with her anxiety". Hello!. 12 Nisan 2017. 14 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  51. ^ "Billy Bob Thornton opens up". 3 Nisan 2004. 5 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  52. ^ "US Celebrities: Justin Timberlake reveals he has OCD". 24 Haziran 2008. 6 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020 – www.welt.de vasıtasıyla. 
  53. ^ "Actor Wil Wheaton opens up about mental illness before his visit to Calgary". thestar.com (İngilizce). 20 Nisan 2018. 22 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2019. 
  54. ^ "Royce White On How He's Learned To Respond To Anxiety". WCCO-TV (İngilizce). 12 Mayıs 2018. 13 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2019. 
  55. ^ "Matilda Child Star Mara Wilson Battled OCD and Depression – and More Revelations from Her Emotional Memoir". People. 24 Ağustos 2016. 12 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020.