Ali Kınık, (d. 26 Eylül 1974, Akçadağ, Malatya), Türk sanatçı, besteci ve bağlamacı.[1]

Ali Kınık
Doğum26 Ekim 1974 (49 yaşında)
Akçadağ, Malatya, Türkiye
TarzlarTHM
MesleklerBestekâr, Halk ozanı, Oyuncu
ÇalgılarBağlama
Etkin yıllar2005-günümüz

Hayatı değiştir

1974'te Akçadağ'da doğdu.[1] Fırat Üniversitesi Türk dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi.[2]

Müzik kariyeri değiştir

1996 yılında, Kültür Müzik etiketi ile Beni Öldü Say adlı ilk albümünü yayınlamıştır.[2] 2003 yılında Bu Şarkı, 2005 yılında Bir Millet Uyanıyor, 2006 yılında Duvar Yazısı, 2008 yılında İsyan Şarkıları, 2010 yılında Ali Ayşe'yi Seviyor. 2012 yılında Düş'e Kalk'a ve 2015 yılında Kalbi Kırık Şarkılar adlı sekizinci albümünü çıkardı.[3] 2020 yılında Ve Yorgun Ve Yolcu adlı albümü yayınlamıştır.

Diskografi değiştir

Albümler değiştir

  • 1996: Beni Öldü Say (Ulus Müzik)
  • 2003: Bu Şarkı (Akbaş Müzik)
  • 2005: Bir Millet Uyanıyor (Akbaş Müzik)
  • 2006: Duvar Yazısı
  • 2008: İsyan Şarkıları
  • 2010: Ali Ayşe'yi Seviyor (Selçuklu Müzik)
  • 2012: Düş'e Kalk'a (MYD Müzik)
  • 2015: Kalbi Kırık Şarkılar (Selçuklu Müzik)
  • 2017: Yalnız Değilsin (Akustik, Selçuklu Müzik)
  • 2019: Bir Daha Söyle (LP, Selçuklu Müzik)
  • 2020: Ve Yorgun Ve Yolcu EP (Selçuklu Müzik)
  • 2021: Yansın Ankara Single (Selçuklu Müzik)
  • 2022: Yalnız Değilsin Rap (Yener Çevik ile birlikte)

Diziler değiştir

Kaynakça değiştir

  1. ^ a b "Ali Kınık Kimdir? Ali Kınık Biyografisi ve Hayatı | Kral Müzik". kralmuzik.com.tr. 13 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2022. 
  2. ^ a b "Ali Kınık kimdir? - Yeni Akit". www.yeniakit.com.tr. 4 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2022. 
  3. ^ "Ali Kınık Kimdir? - Güncel Ali Kınık Haberleri". www.sabah.com.tr. 4 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2022.