Zerrin Arbaş

Zerrin Arbaş (d. 16 Aralık 1946, Paris), Türk bale ve sinema sanatçısı.

İstanbul Saint George Avusturya Lisesi ve İstanbul Konservatuvarı Bale Bölümü'nden mezun oldu.

1964 yılında Cilalı İbo filmiyle sinemaya başladı. 1965'te Türkiye Güzeli seçildi.

Zerrin Arbaş, ressam Avni Arbaş'ın kızı, oyuncu Derya Arbaş'ın annesidir. Annesi kendisini doğururken ölmüştür. 1967'de Apaçi kökenli ünlü Amerikalı aktör Dehl Berti ile evlenmiştir. 1973 yılında çift boşanmıştır. Daha sonra ikinci evliliğini 1984 yılında Hakkı Göçeoğlu ile yapmıştır.[1]

Filmografisi[2]Düzenle

  • Aşk-ı Memnu - 2008/2010 (TV dizisi)
  • Türk Usulü - 2009
  • Benim ve Roz'un Sonbaharı - 2009
  • Hanımanne - 2006 (TV filmi)
  • Belalı Baldız - 2005 (TV dizisi)
  • Yeniden Çalıkuşu - 2005
  • Üç Kadın - 2005
  • Villa - 2004 (TV filmi)
  • Bedel - 2003
  • İntizar - 1997 (TV dizisi)
  • Hamam - 1997
  • Kara Melek - 1996 (TV dizisi)
  • Bir Avuç Gökyüzü - 1987
  • Bitmeyen Sevda - 1986
  • Örgüt - 1976
  • Deli Yusuf - 1975
  • Yatak Hikâyemiz - 1975
  • Curcuna - 1975
  • Müthiş Bir Tren - 1975 (Metin Erksan) (TV filmi)
  • Üç Yaman Bakire - 1975
  • Battal Gazi'nin Oğlu - 1974
  • Yeryüzünde Bir Melek - 1973
  • Gazi Kadın / Nene Hatun - 1973
  • Toprak Ana - 1973
  • Şeker Gibi Kızlar - 1965
  • Cilalı İbo Ve Kırk Haramiler - 1964
  • İstikbal 1964
  • Şahane Züğürtler – 1964

Katıldığı TV Programı

Oyuncu Zerrin Arbaş 26 Mayıs 2021 tarihinde Beykent TV'de yayımlanan ressam Orhan Çelik'in hazırlayıp sunduğu Portre isimli programda hayatına ve kariyerine dair açıklamalarda bulunmuştur. [3]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Zerrin Arbaş". Biyografya. 11 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Zerrin Arbas". imdb. 11 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Beykent TV - Portre YouTube'da yayımlanan program". 17 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle