Ana menüyü aç
Yavuzer Çetinkaya

Yavuzer Çetinkaya, (d. 7 Mart 1948, İzmir - ö. 21 Temmuz 1992, İstanbul), Türk oyuncu ve yazar.

Liseyi Robert Kolej'de tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Dostlar Tiyatrosunda da görev yapan Yavuzer Çetinkaya, film ve tiyatro oyunculuğunun yanı sıra, iki de kitap yazdı. Aynı zamanda senaryo yazarlığı ve yönetmenlik de yaptı. Yine bir oyuncu olan Meral Çetinkaya'nın eşi olan sanatçı, kalp krizi nedeniyle 1992'de 44 yaşındayken öldü.

İçindekiler

KitaplarıDüzenle

  • Gün Dönerken, Mitos-Boyut Yayınları, 1993
  • Savaş ve Doğum

ÖdülleriDüzenle

  • 44.Salerno Film Festivali, 1992, Jüri özel ödülü

SenaryolarıDüzenle

Rol aldığı bazı oyunlarDüzenle

FilmografisiDüzenle

  • Kurtuluş Milletvekili - 1991
  • Yıldızlar Gece Büyür - 1991
  • Menekşe Koyu - 1991
  • Robert'in Filmi (Robert's Movie) - 1990
  • Gün Ortasında Karanlık - 1990
  • Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni 1990
  • Kaldırım Serçesi - 1989
  • Bizimkiler - 1989 - 1992
  • Üçüncü Göz - 1988
  • Yabancı - 1988
  • On Kadın - 1987
  • Rumuz Goncagül - 1987
  • Yer Demir Gök Bakır - 1987
  • Ses - 1986
  • Deli Deli Küpeli - 1986
  • Manden İ Manen - 1986
  • Asiye Nasıl Kurtulur? - 1986
  • Davacı - 1986
  • Beyoğlu'nun Arka Sokakları - 1986
  • Bir Avuç Cennet - 1985
  • Amansız Yol - 1985
  • Gurbetçi Şaban - 1985
  • Kurbağalar - 1985
  • Seyyid - 1985
  • Son Darbe - 1985
  • Pehlivan - 1984
  • Ortadirek Şaban - 1984

Dış bağlantılarDüzenle