Yavuz Sepetçi

Türk aktör

Ahmet Yavuz Sepetçi (29 Temmuz 1958; Develi, Kayseri), Türk oyuncu.

Yavuz Sepetçi
Doğum Ahmet Yavuz Sepetçi
29 Temmuz 1958 (1958-07-29) (62 yaşında)
Kayseri, Türkiye
Meslek Oyuncu

1976-85 Yılları arsında Ankara Belediyesi Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, Özgürlük Tiyatrosu, Tomurcuk Çocuk Tiyatrosu, Metropol Tiyatrosunda oyuncu olarak görev yaptı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tiyatro bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda Oyuncu olarak göreve başladı. 1989-1992 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı. 2002 yılında Nazım hikmet'in 100 doğum yılında TESTAMENT adlı oyunla, Güneş Tiyatrosu ve le Memran tiyatrosuyla avrupa turnesinde konuk oyuncu olarak çalıştı. Halen Ankara Deneme Sahnesi ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sanat yaşamını sürdürmektedir. 1994- 2002 yılları arasında TOBAV (Tiyatro, Opera, Bale Sanatları Vakfı)Yönetim Kurulu ve Genel sekreterliği ile TOMEB (Tiyatro, Oyuncuları Meslek Birliğ) Kurucu sekreterlik görevlerini sürdürmüştür. Halen TOBAV Bünyesinde Tiyatro Festivalleri organizasyonlarında görev almaktadır. Ayrıca Tiyatro Aktörlüğü'nün yanı sıra çeşitli Sinema ve Dizi filmlerde çalışmıştır.

Rol aldığı bazı tiyatro oyunlarıDüzenle

FilmografiDüzenle

Yıl Film Rol
1992 Geçmişin İzleri TRT Kemal
1995 Sönmeyen Ateş TRT ( belgesel) Sunucu
2001 Fidan Hanım'a Ne Oldu Bekir
2002 Emanet
2003 Kurşun Yarası İbrahim Çavuş
2005 Kanlı Düğün Kaymakam
Körfez Ateşi Petrol Kaçakcısı
Güz Yangını Konuk oyuncu
Ihlamurlar Altında Tarık
2006 Çinliler Geliyor Yaşar
Kod Adı Aziz Nalça
2007 Fikrimin İnce Gülü Cüneyt
Yaralı Yürek İrfan Ağa
2007-2008 Dudaktan Kalbe Kemal
2008 Canım Ailem Yaşar
2011 Keşanlı Ali Destanı Çamur İhsan
Ay Büyürken Uyuyamam Muallim Fethi
2012 Eve Düşen Yıldırım Rahmi
Ferah Feza Edanın babası
2012 2013 Yol Ayrımı Atatürk
2014-2015 Hatasız Kul Olmaz Samet Reis
2015 Filinta: Bir Osmanlı Polisiyesi Patre
2017 Payitaht: Abdülhamid Papa
2018 Mehmed: Bir Cihan Fatihi Lukas Notaras
2020 Vuslat Bülent
Gönül Dağı

Dış bağlantılarDüzenle