Yağmur Ün

Türk oyuncu

Yağmur Ün Ergezen (d. 4 Kasım 1995, İstanbul[3]), Türk oyuncu. İlk olarak 1999 yılında Fanatik dizisinde yer aldı. 2011-2013 yılları arasında yayınlanan Alemin Kıralı dizisinde canlandırdığı Ahsen karakteriyle bilinirliğini arttırdı. Yağmur Ün, oyunculuğun yanı sıra seslendirme de yapmaktadır.[4]

Yağmur Ün
YAGMUR UN.jpg
Doğum 4 Kasım 1995 (1995-11-04) (27 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1999-günümüz
Evlilik
Doğaç Ergezen (e. 2022)
[1]
Çocuk(lar) 1[2]

HayatıDüzenle

Yağmur Ün, küçük yaşlarda oyunculuk yapmaya başladı.[5] İlk olarak 1999 senesinde Fanatik dizisinde yer aldı. 2002 yılında yayınlanan Zerda dizisinde Zerda, 2004 yılında yayınlanan Haziran Gecesi isimli dizide ise Naz Elmas tarafından canlandırılan Havin karakterinin çocukluğuna hayat vermiştir. Birkaç dizide daha rol almıştır. 2010 yılında Elde Var Hayat dizisinde İlkay karakterini oynamıştır. 2011 yılında başlayan Alemin Kıralı dizisinde canlandırdığı Ahsen Kıral karakteriyle bilinirliğini arttırdı. Bu dizide Şafak Sezer, Oya Başar, Evrim Akın ve Zeynep Gülmez ile birlikte rol aldı. Bu dizinin ardından Hıyanet Sarmalı dizisinin oyuncu kadrosunda yer aldı. 2017 yılında kadrosuna dahil olduğu Söz dizisinde canlandırdığı Su Akkaya karakteriyle adından söz ettirdi. TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kalk Gidelim adlı dizide Yasemin Sırfbaş karakteriyle yer aldı. 2021 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Çember serisinin Sırlar Apartmanı filminde Melisa karakterine hayat verdi. Son olarak 2022 yılında gösterime giren Soygun Oyunu: Büyük Vurgun filminde Nurgül karakteriyle yer almıştır.

FilmografisiDüzenle

Yıl Yapım Rol Tür
1999 Fanatik TV dizisi
2002 Zerda Zerda
2004 Ah Be İstanbul Zeycan
Haziran Gecesi Küçük Havin
Hızlı Adımlar Naz
2005 Medine Medine TV filmi
2010 Elde Var Hayat İlkay TV dizisi
2011-2013 Alemin Kıralı Ahsen Kıral
2013 Nerde O Yeminler Melek
2014 Hıyanet Sarmalı Zühre-1. Bölüm
Sungurlar Elif
2014-2015 Yetim Gönüller Asya
2015-2016 Kırgın Çiçekler Zeyno
2017 Göçebe Mara Sinema filmi
Keloğlan Cankız
2017-2019 Söz[6] Su Akkaya TV dizisi
2020 Kalk Gidelim Yasemin Sırfbaş
2020 Randıman[7] Filiz Sinema filmi
2021 Çember: Sırlar Apartmanı Melisa TV filmi
2022 Soygun Oyunu: Büyük Vurgun Nurgül Uğur Sinema filmi
Her Şey Dahil[8] Elif

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Yağmur Ün Mutluluğa 'Evet' Dedi!". 7 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2022. 
  2. ^ "Yağmur Ün anne oldu". www.ensonhaber.com. 19 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "YAĞMUR ÜN RÖPORTAJI". MoodboardMags. 24 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2022-12-26. 
  4. ^ "Yağmur Ün ile Mini Sohbet". Bi' Başka. Youtube. 2020-02-21. 6 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Yağmur Ün'den duygulandıran Kemal Sunal anısı!". www.hurriyet.com.tr. 26 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2022-12-26. 
  6. ^ "Yağmur Ün: 'Mesleğimle büyüyorum'". Milliyet. 2018-01-07. 26 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Randıman - film, 2020". 22 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2022. 
  8. ^ "'Her Şey Dahil' filminin ilk gösterimi yapıldı". DHA | Demirören Haber Ajansı. 2022-12-07. 7 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle