Yağmur Ün

Türk aktris

Yağmur Ün (d. 4 Kasım 1995, İstanbul), Türk aktris.

Yağmur Ün
YAGMUR UN.jpg
Doğum 4 Kasım 1995 (1995-11-04) (26 yaşında)
İstanbul
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1999-günümüz

HayatıDüzenle

Yağmur Ün küçük yaşlarda oyunculuk yapmaya başladı. İlk olarak 1999 senesinde Fanatik dizisinde yer aldı. Birkaç dizide daha rol almıştır. 2010 yılında Elde Var Hayat dizisinde İlkay karakterini oynamıştır. Yağmur Ün 2011 yılında dahil olduğu Alemin Kralı dizisinde bilinirliğini artırdı. Bu dizide Şafak Sezer, Oya Başar, Evrim Akın ve Zeynep Gülmez ile birlikte rol aldı. Alemin Kralı dizisinde Ahsen rolünü oynamıştır. 2017 yılında Söz dizisinin Su Akkaya Altıparmak rolüne hayat verdi. Son olarak Kalk Gidelim dizisinde Yasemin karakteri ile ekranlara geldi. ATV ekranlarında yayınlanmış Alemin Kralı dizisinde rol almış ve dizi oyunculuğuna bir nevi bu diziyle başlamıştır. TV ekranlarında daha sonra yayınlanmış Yetim Gönüller dizisinde oynamıştır.

FilmografiDüzenle

Yıl(lar) Yapım Rolü Tür
1999 Fanatik TV dizisi
2002 Zerda Zerda
2004 Ah Be İstanbul Zeycan
Haziran Gecesi Küçük Havin
Hızlı Adımlar Naz
2005 Medine Medine TV filmi
2010 Elde Var Hayat İlkay TV Dizisi
2011-2013 Alemin Kıralı Ahsen Kral
2013 Nerde O Yeminler Melek
2014 Hıyanet Sarmalı Zühre-1. Bölüm
2014 Sungurlar Elif
Yetim Gönüller Asya
2015-2016 Kırgın Çiçekler Zeyno
2017 Göçebe Mara Sinema filmi
Keloğlan Cankız
2017-2019 Söz Su Akkaya Altıparmak TV dizisi
2020 Kalk Gidelim Yasemin Sırfbaş
2021 Her Şey Dahil Elif Sinema filmi
2022 Soygun Oyunu: Büyük Vurgun Nurgül Uğur

Dış bağlantılarDüzenle