Şafak Sezer

Erol Şafak Sezer (d. 10 Ekim 1970; Sincan, Ankara), Türk oyuncu, senarist ve yönetmen.

Şafak Sezer
Doğum Erol Şafak Sezer
10 Ekim 1970 (1970-10-10) (49 yaşında)
Sincan, Ankara, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu, senarist, yönetmen
Etkin yıllar 1989-günümüz
Evlilik Esra Sezer
Çocuk(lar) 2
Resmî site safaksezer.com

KariyeriDüzenle

1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosunda Haldun Taner'in "Eşeğin Gölgesinde" adlı oyunla Ankara'da Oktay Kara ve Taylan Velioğlu ile ilk olarak sahneye çıktı. Ankara Halk Tiyatrosunda "Devri Yalan", "Başımızda Pakbulut, Sen Bu Seçimi Unut", "Saddam'ı Kim Öptü", "Şirinler", "Edi Büdü" ve "Uzaylı Arif" adlı oyunlarla, Ankara Ekin Tiyatrosunda ise "Biz Bu İhtilali Niye Yaptık", "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" adlı oyunlarla seyirci karşısına çıktı. Dario Fo'nun "Yüzsüz" adlı oyunundan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi'nin çektiği "Bir Düğün Masalı" adlı filmde rol alan sanatçının yer aldığı televizyon dizileri: "Televizyon Çocuğu" (Okan Bayülgen`in programı), "Sıdıka", "Baskül Ailesi", "Dostlar Pasajı", "Şafak Vakti" ve "Reyting Hamdi"... "Üçlü Oyun" filminden sonra sanatçı "Vizontele" için kamera karşısına geçti. Daha sonra da Turkfilmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin'de Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Kaan Boztepe'le birlikte rol aldı.

Şafak Sezer’in bugünkü ününe kavuşmasında, şovmen Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin Çıkar mısın?” adlı yarışma programının rolü vardır. O dönemin en beğenilen yarışma programlarından biri olan “İner misin Çıkar mısın?”da Şafak Sezer birinci olmuştur.[kaynak belirtilmeli]

Hapis cezasıDüzenle

Şafak Sezer 2012 yılında Alemin Kralı dizisinin setinde "gürültü yaptığı" gerekçesiyle bir kamera asistanına fiziksel saldırıda bulunmaktan suçlu bulundu ve Aralık 2013'te 13 ay hapis cezası aldı.[1] Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.[2]

Gezi Parkı protestolarıDüzenle

Şafak Sezer Gezi Parkı protestolarına sosyal medyada destek verdi. 21 Temmuz 2013'te Barbaros Bulvarı'nı trafiğe kapatan protestocu grupta yer aldı. Daha sonra Ak Parti İstanbul İl Başkanlığının verdiği bir iftar yemeğinde protestolara verdiği destek nedeniyle dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi.[3]

FilmografiDüzenle

Dizi ve Film
Yıl Film Rol Notlar
1993 Bir Düğün Masalı Avukat Adnan
1996 Televizyon Çocuğu Konuk oyuncu
1997 Baskül Ailesi Maşallah
1997 Dostlar Pasajı Yıldırım
1997 Komşu Komşu Konuk oyuncu
1997 Sıdıka Kenar
1997 Şafak Vakti Konuk oyuncu
2000 Vizontele Veli
2000 Oyunbozan Polis
2000 Reyting Hamdi Şafak
2001 Bu Film Bitmez
2002 Zalim Konuk oyuncu
2002 Rus Gelin Ökkeş
2002 Ekmek Teknesi Bahtiyar
2003 Hababam Sınıfı Merhaba Ercüment
2004 G.O.R.A. Kuna
2004 Hababam Sınıfı Askerde Ercüment
2004 Simbiyotik
2004 Altın Kafes Fuzili
2005 Hababam Sınıfı Üç Buçuk Ercüment
2005 Maskeli Beşler İntikam Peşinde Tezcan
2005 Bendeniz Aysel Aslan
2006 Ah Polis Olsam Rıfat
2006 Maskeli Beşler: Irak Tezcan
2007 Düş Yakamdan Süleyman
2007 Kutsal Damacana Fikret
2007 Fesupanallah
2008 Maskeli Beşler: Kıbrıs Tezcan
2008 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz Yaşar Yaşamaz Televizyon Filmi
2008 Kadri'nin Götürdüğü Yere Git Kadri
2009 Aynadaki Düşman Çelebi
2009 Kolpaçino Özgür
2009 Kutsal Damacana 2: İtmen Fikret
2009 Hanımeli Sokağı Ramazan
2010 Türk Malı Erman Kuzu
2010 Memlekette Demokrasi Var Jandarma
2011 Kolpaçino: Bomba Özgür
2011 Alemin Kıralı Aslan Kıral
2013 G.D.O. KaraKedi Gürkan
2013 Altındağlı Ekrem Altındağlı
2014 Ah Polis Olsam Yeniden
2014-2015 Şimdi Onlar Düşünsün Aziz Keklik
2015 O Ses Türkiye Yılbaşı Özel
2016 Kolpaçino 3. Devre
2016 Bir Baba Hindu
2016 El Değmemiş Aşk
2017 Türk Malı Erman Kuzu
2017 Ketenpere Kalender
2018 Gürbüz: Hadi Allah'a Emanet Hamit
2018 Göktaşı
2019 Yalan Dolan Kablo
Reklam
Yıl Yapım Reklam Notlar
2000 Konfor Mobilya
2003 Arçelik Beyaz Eşya
2007 Chester Kayboldu Cips
2009 Chery Tiggo Maaşallah Araba
2009 Cheetos Cips
2009 Vodafone Fark Var! İletişim
2012 Finans Bank En Para Reklamı Banka

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Şafak Sezer’e hapis şoku milliyet.com.tr. <arşiv>
  2. ^ Şafak Sezer'e hapis şoku Cumhuriyet.com.tr. Erişim: 19 Ocak 2015
  3. ^ Şafak Sezer Başbakandan Özür Diledi 20 Ocak 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. http://stargundem.com 20 Ocak 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Erişim: 19 Ocak 2015 <arşiv>

Dış bağlantılarDüzenle