Naz Elmas

Türk oyuncu

Naz Elmas (d. 16 Haziran 1983, İstanbul), Türk sinema, televizyon ve tiyatro oyuncusudur. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Oyuncu Açelya Elmas'ın kardeşidir.

Naz Elmas
Doğum 16 Haziran 1983 (1983-06-16) (37 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim Yeditepe Üniversitesi
Meslek Sinema, televizyon ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 2000-günümüz
Evlilik Emre Kıramer (2014-2015)
Erol Özmandıracı (2019-)
Akraba(lar) Açelya Elmas (ablası)

HayatıDüzenle

Naz Elmas, 16 Haziran 1983'te İstanbul'da doğdu. İlköğrenimini 50. Yıl Cumhuriyet'te okudu. Liseyi ise yabancı dil eğitimi veren Özel Kalamış Lisesinde okudu.

KariyeriDüzenle

Üniversite son sınıfta okurken, Haziran Gecesi adlı dizide Özcan Deniz'in sevgilisi Havin'i canlandırdı. G.O.R.A filminde konuk oyunculuk yaparak Erşan Kuneri'nin sekreterini canlandırdı. Sonrasında Candan Öte adlı dizide Gülen rolünü canlandırdı. 2007 yılında El Gibi adlı dizide oynamıştır. Televizyon reklamlarında da oyunculuk sergileyen Naz Elmas, Garanti Bankası'nın Mortgage Uzmanı adlı reklamında rol almıştır. Doktorlar dizisinde "Eylül" karakterini canlandırmıştır. Oyuncunun birçok usta oyuncuyla oynadığı Nefes dizisi 21 Kasım 2009 tarihi itibarıyla yayından kaldırıldı.

2011 yılında Star TV'de yayınlanan Ay Tutulması adlı diziyle oyunculuk kariyerine devam eden oyuncu, bu dizinin finali ile birlikte yine Star TV'de yayınlanan Bir Ömür Yetmez adlı dizide "Melek" karakterini oynadı.

2012 yılında 4 Eylül ile 8 Aralık arasında Show TV'de yayınlanan Ustura Kemal dizisinde Rum kızı Angeli karakterini canlandırdı. 14 bölüm yayınlanan dizi yayından kaldırıldı.

2013 yılında 1 Temmuz ile 23 Eylül arasında Kanal D'de yayınlanan Güzel Çirkin dizisinde oynadı. 13. bölümün ardından dizi yayından kaldırıldı.

2014 yılında çekilen Stajyer Mafya filminde oynadı.[1] 2014 sonbaharında TRT 1'de yayınlanan Filinta (Bir Osmanlı Polisiyesi) dizisinde yer almıştır.

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2004 G.O.R.A Sekreter
2011 Ya Sonra Burcu
2014 Stajyer Mafya Canan [1]
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
2003 Gülbeyaz Konuk Oyuncu
2004-2006 Haziran Gecesi Havin
2006-2007 Candan Öte Gülen
2007 El Gibi Ece
2008-2009 Doktorlar Eylül Soner
2009 Nefes Nefes
2011 Ay Tutulması Ayla Yılmaz
2011-2012 Bir Ömür Yetmez Melek
2012 Ustura Kemal Angeli
2013 Güzel Çirkin Komiser Nazlı
2014 Merhamet Ahu
2015 Filinta Azize
2016 Kördüğüm Didem
2017 Bahtiyar Ölmez Handan
2019 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Sevda Meftun
2020 Babam Çok Değişti Deniz Konuk Oyuncu
Televizyon konuk görünüm
Yıl Başlık Rolü Notlar
2004 Şansa Bak

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Naz Elmas ve Hilmicem İntepe Stajyer Mafya Filminde Buluştu". 16 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle