Yılmaz Güney filmografisi

(Yılmaz Güney filmleri sayfasından yönlendirildi)

Yılmaz Güney filmografisi, Türk sinema sanatçısı olan Yılmaz Güney'in filmlerinin listesidir. Güney, sinema kariyeri boyunca çok sayıda filmde yönetmen, senarist, yazar ve oyuncu olarak görev yaptı. Sanatçı, 114 filmde oyuncu, 26 filmde yönetmen, 15 filmde yapımcı, 64 filmde de senaristlik yapmıştır. "Yol" filminin kurgusunu ve "Düzen" filminin ise yazarlığını yapmıştır.

Sinema filmleri[1][2]Düzenle

Yılmaz Güney filmografisi
Yıl Film Görevi Notlar
Oyuncu Senarist Yönetmen Yapımcı Rolü
1959 Bu Vatanın Çocukları Evet Evet
Ala Geyik Evet Evet
Tütün Zamanı Evet
Karacaoğlan'ın Kara Sevdası Evet
1960 Dolandırıcılar Şahı Evet
Suçlu Evet
1961 Tatlı Bela Evet
Yaban Gülü Evet
1962 Ölüme Yalnız Gidilir Evet
1963 İkisi de Cesurdu Evet Evet
1964 Her gün Ölmektense Evet Evet
Kamalı Zeybek Evet Evet
Prangasız Mahkumlar Evet Evet
Koçero Evet Evet
Halime'den Mektup Var Evet
Kara Şahin Evet
Kocaoğlan Evet
Mor Defter Evet
On Korkusuz Adam Evet
Zımba Gibi Delikanlı Evet
1965 Konyakçı Evet Evet
Kasımpaşalı Evet Evet
Krallar Kralı Evet Evet
Gönül Kuşu Evet Evet
Kasımpaşalı Recep Evet Evet
Korkusuzlar Evet
Mağrur Ve Sefil Evet
Sayılı Kabadayılar Evet
Silaha Yeminliydim Evet
Sokakta Kan Vardı Evet
Torpido Yılmaz Evet
Ben Öldükçe Yaşarım Evet
Beyaz Atlı Adam Evet
Davudo Evet
Haracıma Dokunma Evet
Kahreden Kurşun Evet
Kan Gövdeyi Götürdü Evet
Kanlı Buğday Evet
Tehlikeli Adam Evet
Üçünüzü De Mıhlarım Evet
Yaralı Kartal Evet
Dağların Oğlu Evet
1966 Tilki Selim Evet Evet
Kibar Haydut Evet
Kovboy Ali Evet Evet
Ve Silahlara Veda Evet
Yedi Dağın Aslanı Evet Evet
Aslanların Dönüşü Evet Evet
At Avrat Silah Evet Evet Evet
Çirkin Kral Evet Evet
Yiğit Yaralı Olur Evet
Anası Yiğit Doğurmuş Evet
Eşrefpaşalı Evet Evet
Silahların Kanunu Evet
Yalnız Adam (Kibar Haydut) Evet
Hudutların Kanunu Evet Evet 1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali
En İyi Erkek Oyuncu
1967 Bana Kurşun İşlemez Evet Evet Evet
Benim Adım Kerim Evet Evet Evet
Çirkin Kral Affetmez Evet Evet
Şeytanın Oğlu Evet Evet
At Hırsızı Banuş Evet Evet
Kuduz Recep (Aslan Arkadaşım) Evet
Bomba Kemal Evet
Büyük Cellatlar Evet
Eşkiya Celladı Evet
Balatlı Arif Evet
Kozanoğlu Evet
Kurbanlık Katil Evet
İnce Cumali Evet
Kızılırmak-Karakoyun Evet
1968 Pire Nuri Evet Evet Evet Evet
Seyyit Han (Toprağın Gelini) Evet Evet Evet Evet 1. Altın Koza Film Festivali
En İyi Erkek Oyuncu
Öldürmek Hakkımdır Evet
Can Pazarı Evet
Beyoğlu Canavarı Evet
Azrail Benim Evet Evet
Aslan Bey Evet
Marmara Hasan Evet
Kargacı Halil Evet Evet
1969 Aç Kurtlar Evet Evet Evet Evet
Bir Çirkin Adam Evet Evet Evet Evet 1970 Antalya Altın Portakal Film Festivali
En İyi Erkek Oyuncu
Çifte Tabancalı Kabadayı Evet
Kan Su Gibi Akacak Evet
Belanın Yedi Türlüsü Evet Evet
Kurşunların Kanunu Evet
Güney Ölüm Saçıyor Evet
Bin Defa Ölürüm Evet Evet
1970 Yedi Belalılar Evet Evet Evet
Piyade Osman Evet Evet Evet
Canlı Hedef Evet Evet Evet
Umut Evet Evet Evet Evet 2. Altın Koza Film Festivali
En İyi Film
En İyi Senaryo
En İyi Erkek Oyuncu

Grenoble Film Festivali
Seçiciler Kurulu Özel Ödülü

İmzam Kanla Yazılır Evet Evet
Sevgili Muhafızım Evet Evet
Şeytan Kayaları Evet Evet
Kan ve Kurşun
Kanımın Son Damlasına Kadar Evet
Çifte Yürekli Evet
Son Kızgın Adam Evet
Zeyno Evet
Onu Allah Affetsin Evet
1971 Yarın Son Gündür Evet Evet Evet
Vurguncular Evet Evet Evet
Baba Evet Evet Evet
Acı Evet Evet Evet Evet 3. Altın Koza Film Festivali
En İyi Film
En İyi Erkek Oyuncu
En İyi Senaryo
En İyi Yönetmen
Ağıt Evet Evet Evet Evet
Umutsuzlar Evet Evet Evet
İbret Evet Evet Evet Evet
Kaçaklar Evet Evet Evet
Çirkin ve Cesur Evet Evet
Silah ve Namus Evet
1972 Sahtekar Evet
1974 Endişe Evet Evet 1975 Antalya Altın Portakal Film Festivali
En İyi Senaryo
Arkadaş Evet Evet Evet Evet 1975 Antalya Altın Portakal Film Festivali
En İyi 2. Film
Zavallılar Evet Evet Evet Evet
1975 Bir Gün Mutlaka Evet Evet
İzin Evet Evet
1978 Sürü Evet Evet
1979 Düşman Evet Evet Berlin Film Festivali
En İyi Senaryo
1981 Yol Evet Evet Evet Cannes Film Festivali
Fipresci Ödülü
Hıristiyan Birliği Özel Mansiyonu
En İyi Film

Fransız Sinema Eleştirmenleri Birliği Ödülü
En İyi Yabancı Film

1983 Duvar Evet Evet
1984 O'na Çirkin Kral Derlerdi Evet
1987 Yılmaz Güney: His Life, His Films Evet

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Yilmaz Güney". imdb. 5 Şubat 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Yılmaz Güney". SinemaTürk. 19 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi.