Ufuk Özkan (oyuncu)

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu

Ufuk Özkan, (d. 11 Nisan 1975, Mannheim, Almanya), Çerkes asıllı[1] Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusudur.

Ufuk Özkan
Ufuk Özkan.jpg
Sen Sağ Ben Selamet (2016) filminde Ufuk Özkan
Doğum 11 Nisan 1975 (1975-04-11) (47 yaşında)
Mannheim, Almanya
Milliyet  Türkiye
Meslek Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu; sunucu
Etkin yıllar 2000-günümüz
Evlilik Nazan Güneş Özkan
Çocuk(lar) 1

YaşamıDüzenle

Annesi Trabzonlu, babası ise Samsun'un Tekkeköy ilçesindendir ve Çerkes asıllıdır. Almanya'da doğup büyüyen Ufuk Özkan, 12 yaşında ailesi ile birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra Türkçeyi iyi konuşamaması nedeniyle öğretimine 8. sınıf yerine 5. sınıftan devam etmiştir. Samsun Belediye Ortaokulu mezunudur. Samsun Belediye Konservatuvarı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden (2001) mezun olmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda oyuncu olarak çalışmıştır. Tiyatro Kılçık ile 3 yıl kabare tiyatrosu yapmıştır. 2003 yılında BKM’de "Ölümsüz Aşk" dizisinde başrolde yer aldı. Asuman Dabak Tiyatrosu'nda da oyunculuk yapmıştır.[2] İyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir. 2009-2011 yılları arasında "Geniş Aile" dizisinde "Cevahir" karakterini canlandırmıştır ve bu diziden sonra tanınırlığı daha çok artmıştır. Nazan Güneş ile evlidir. Eren adında bir oğlu vardır.

Kardeşi Umut Özkan da kendisi gibi oyuncudur. Dizilerde oynamaktadır.[3]

Rol aldığı bazı tiyatro oyunlarıDüzenle

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
Yakında Ah Be Birader [4] Orhan Sinema Filmi
2021 Star Market Sunucu Yarışma Programı
Star TV
2019 Geniş Aile Komşu Kızı Cevahir Kirişçi Sinema Filmi
2018-2020 Aileler Yarışıyor Sunucu Yarışma Programı
TRT 1
2018 Milyonluk Kuş Hakkı Sinema Filmi
2017-2020 Kalk Gidelim Seyfettin Dal Televizyon Dizisi
TRT 1
2017-2018 Ben Bilmem Eşim Bilir Kendisi Yarışma Programı
Kanal D
2016-2017 Hayat Bazen Tatlıdır Şerif Alkan (Müdür) Televizyon Dizisi
2016 Sen Sağ Ben Selamet Sansar Sinema Filmi
2016 Ben Bilmem Eşim Bilir Evi Sunucu Yarışma Programı (11 Temmuz 2016- 9 Kasım 2016)
2016 Ben Bilmem Eşim Bilir Sunucu Yarışma Programı
2016 Güzel İkili Tahsin Sinema Filmi
2016 Geniş Aile: Her Türlü Cevahir Kirişçi Sinema Filmi
2016 Aile İşi Hakan Televizyon Dizisi
2015 Geniş Aile: Yapıştır Cevahir Kirişçi Sinema Filmi
2013-2014 Aileler Yarışıyor Sunucu Yarışma Programı
2012-2015 Zengin Kız Fakir Oğlan Nurhan Süleymanoğlu Televizyon Dizisi
TRT 1 ve FOX
2012 N'apcaz Şimdi Toygar Sinema Filmi
2012 Türk'ün Uzayla İmtihanı Kaptan Fatih Yıldırım Televizyon Dizisi
2011 Hayatım Dizi Sunucu Yarışma Programı
2010 Pak Panter Adem - PP7 Sinema Filmi
2009 Süpürr! Şuşu (Şuayip) Sinema Filmi
2009-2011 Geniş Aile Cevahir Kirişçi En İyi Komedi Erkek Oyuncu Ödülü - Televizyon Dizisi
2008-2009 Benim Annem Bir Melek Artiz (Ayhan) Televizyon Dizisi
2008 Cesaretin Var mı Aşka Şeref Televizyon Dizisi
2007 Güzel Günler Şenol Televizyon Dizisi
2007 Ayda Nuri Televizyon Dizisi
2006 Beyza'nın Kadınları Muhabir Sinema Filmi
2006 Emret Komutanım Şah Mat Er Vedat Yemişçi Sinema Filmi
2006 Üsame Bülbül ve Ben Konuk Oyuncu Televizyon Dizisi
2006 Kızlar Yurdu Konuk Oyuncu Televizyon Dizisi
2005-2007 Emret Komutanım Terliksi Vedat Yemişçi Televizyon Dizisi
2004 Bütün Çocuklarım Oğul Kıroğlu Televizyon Dizisi
2003 Ölümsüz Aşk Özgür Güngör Televizyon Dizisi
2002 Tatlı Hayat Ergin - Konuk Oyuncu Televizyon Dizisi
2000 Çiçek Taksi Konuk Oyuncu Televizyon Dizisi
atv

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ufuk Özkan: Cevahir'i bekledim". Bugün. 17 Ekim 2010. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2013. 
  2. ^ Biyografistan. "Ufuk Özkan Kimdir? Biyografisi". Biyografi Arşivi - Kim Kimdir. 15 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2022. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2016. 
  4. ^ "...Ufuk Özkan'ın Orhan rolüne hayat verdiği filmde..." Birsen Altuntaş. 30 Mayıs 2022. 31 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle