Tankurt Manas

Türk rapçi

Tankut Tan veya bilinen adıyla Tankurt Manas (d. 27 Aralık 1991; Eminönü, İstanbul), Türk rapçi ve söz yazarıdır.

Tankurt Manas
Doğum adıTankut Tan
UnvanıTankurt Manas
Doğum27 Aralık 1991 (32 yaşında)
Eminönü, İstanbul, Türkiye
TarzlarRap · Hip-Hop ·
MesleklerMüzisyen · Söz yazarı · Besteci
ÇalgılarVokal
Etkin yıllar2002-günümüz
Müzik şirketiBasemode Records/Sony Music/GOP City
İlişkili hareketlerServer Uraz · Baneva · Ceg
Burcu Binici
(e. 2022; b. 2023)
[1]

Hayatı ve kariyeri değiştir

27 Aralık 1991 yılında İstanbul'da doğan Tankurt Manas, ortaokul yıllarından (12 yaşından) itibaren rap dinlemeye ve yazmaya başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Seramik bölümü ve Plato MYO'da "Radyo Televizyon" bölümlerini bitirdi.[2][3] Çalışmalarına devam eden Tankurt Manas, 2016 yılında "Bu Benim Olayım" adlı şarkısıyla O Ses Türkiye yarışmasına katıldı.[4] Yarışmayı 4. olarak bitirdi. Aynı yılda "Koleksiyon Vol.1" ve "Koleksiyon Vol.2" adlı dijital stüdyo albümlerini yayımladı. Çalışmalarına devam etti ve birçok single yayınladı. 2018 yılında "Bilinçaltı" adlı albümünü yayımladı.[5] Bu albümde Tankurt Manas'a Server Uraz, Ayben, Baneva, Kamufle, Emrah Karakuyu gibi isimler eşlik etti. Ardından "GOP City", "Beni 1 Salın" ve "KGY" single çalışmalarından sonra 2020 yılında Grogi ve Ceg ile beraber "Bu Gece Bizim" adlı şarkıyı yayımladı.[6] Ardından "Uçuyorum" adlı single yayımladı. Son olarak, "Yeşil" adlı şarkısını yayımladı ve şarkıyla dikkat çekti.[7]

Tankurt Manas, 1 Eylül 2022 tarihinde bir süredir birlikte olduğu oyuncu Burcu Binici ile dünyaevine girdi.[1]

Diskografi değiştir

Stüdyo albümleri değiştir

  • Bilinçaltı (2018)
  • Koleksiyon Vol.2 (2016)
  • Koleksiyon Vol.1 (2016)

Single'lar ve EP'ler değiştir

  • Puff Daddy (2022) (İdo Tatlıses ile)
  • Lodos (64Bars) (2022) (Efe Can ile)
  • Aynen (2022)
  • Eyvah (2022) (Reder ile)
  • Zincirler (2022) (Love Ghost ile)
  • Son Vites (2021)
  • DUMANLARX2 (2021)
  • İçimde Biri Var (2021)
  • Test (2021)
  • Deli midir Nedir? (2021) (Ekin Ekinci ile)
  • Beni Sevmon Mu? (2021) (Sefo & Furkan Karakılıç ile)
  • BBBY (2021)
  • Bilmiyorlar EYM #3 (2021)
  • Hepsini Vur (2020)
  • Katliam 4 (2020) (Massaka, Diablo63, Anıl Piyancı, Killa Hakan, Eypio, Hidra, Yener Çevik, Selo, Joe Young, CashFlow, Tepki, Tekmill, Canbay & Wolker ile)
  • Yeşil (2020)
  • Uçuyorum (2020)
  • Bu Gece Bizim (2020) (Grogi & Ceg ile)
  • Ben Şimdi EYM #2 (2019)
  • KGY (2019)
  • Beni 1 Salın (2019)
  • GOP City (2019)
  • Paramparça (2019)
  • Düşüyorum (2019)
  • Art Arda (Kevs Remix) (2019) (Kevs ile)
  • Akbabalar (2019)
  • Çift Telefon (2019) (feat. Yung Ouzo)
  • Say (2019)
  • Mola (2019)
  • Art Arda (2019)
  • Bu Benim Olayım (Tanerman Remix) (2018)
  • Bu Böyle (2017)
  • Sıkıntı Yok (2017)
  • Nostal-G (2013)
  • Çene Kemiklerimi Kırdım (Remake) (2013)
  • Çene Kemiklerimi Kırdım (2013)

Filmografi değiştir

Yarışmalar değiştir

Kaynakça değiştir

  1. ^ a b "Oyuncu Burcu Binici ile Tankurt Manas evlendi". 1 Eylül 2022. 1 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2022. 
  2. ^ "O Ses Türkiye Tankurt Manas kimin takımında? O Ses Türkiye Tankurt kimdir, kaç yaşında?". 21 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  3. ^ "Tankurt Manas kimdir? (O Ses Türkiye Tankurt Manas kim?) - Magazin Haberleri". 23 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  4. ^ "O Ses Türkiye Tankurt Manas kaç yaşında, nereli? Tankurt Manas kimdir?". 22 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  5. ^ "Tankurt Manas'ın 'Bilinçaltı' dopdolu - Kültür-Sanat haberleri". 22 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  6. ^ "Grogi, Ceg ve Tankurt Manas aynı projede". 14 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  7. ^ "Tankurt Manas'tan yeni şarkı". 22 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 

Dış bağlantılar değiştir