Ana menüyü aç

Türkiye Kupası gol kralları listesi

Vikimedya liste maddesi

Gol krallarıDüzenle

Sezon Oyuncu Ülke Takım Gol
1962-63 Kutver, TarıkTarık Kutver   Türkiye Galatasaray 9
1963-64 Oktay, MetinMetin Oktay   Türkiye Galatasaray 7
1964-65 Oktay, MetinMetin Oktay   Türkiye Galatasaray 3
Yüksel Gündüz   Türkiye Fenerbahçe
Şenol Birol   Türkiye
Çetin Güner   Türkiye Keçiörengücü
1965-66 Selim Soydan   Türkiye Fenerbahçe 4
Abdullah Çevrim   Türkiye Gençlerbirliği
1966-67 Fevzi Zemzem   Türkiye Göztepe 10
1967-68 Metin Yılmaz   Türkiye MKE Ankaragücü 5
Cahit Eruz   Türkiye Ankara Demirspor
1968-69 Ersel Altıparmak   Türkiye Bursaspor 5
Fevzi Zemzem   Türkiye Göztepe
Nihat Yayöz   Türkiye
1969-70 Fevzi Zemzem   Türkiye Göztepe 5
1970-71 Ersel Altıparmak   Türkiye Bursaspor 4
1971-72 Cemil Turan   Türkiye İstanbulspor 6
1972-73 Jorge Montemarani   Arjantin Vefa 7
1973-74 Cemil Turan   Türkiye Fenerbahçe 7
1974-75 Tezcan Ozan   Türkiye Beşiktaş 8
1975-76 Şevki Şenlen   Türkiye Galatasaray 8
1976-77 Reşit Kaynak   Türkiye Beşiktaş 5
1977-78 Bünyamin Çulcu   Türkiye Bursaspor 4
Sedat Özden   Türkiye
Sinan Turhan   Türkiye Adana Demirspor
Cengiz Yazıcıoğlu   Türkiye Kayserispor
1978-79 Sava Paunovic   Yugoslavya Beşiktaş 4
Raşit Çetiner   Türkiye Fenerbahçe
Mustafa Denizli   Türkiye Altay
Bora Öztürk   Türkiye
Sedat Özden   Türkiye Bursaspor
Sinan Turhan   Türkiye Adana Demirspor
Halil Ağan   Türkiye MKE Kırıkkalespor
Reşit Kaynak   Türkiye Diyarbakırspor
Vehbi Günay   Türkiye
1979-80 Mustafa Denizli   Türkiye Altay 7
1980-81 Minas Asa   Türkiye Boluspor 5
1981-82 Tarık Hocic   Yugoslavya Galatasaray 5
1982-83 Selçuk Yula   Türkiye Fenerbahçe 4
1983-84 Ercan Açar   Türkiye Çorluspor 8
1984-85 Hasan Şengün   Türkiye Trabzonspor 5
1985-86 Erdi Demir   Türkiye Altay 4
1986-87 Tanju Çolak   Türkiye Samsunspor 6
1987-88 Serdar Şenkaya   Türkiye Sakaryaspor 6
1988-89 Ali Gültiken   Türkiye Beşiktaş 8
1989-90 Feyyaz Uçar   Türkiye Beşiktaş 4
Mehmet Özdilek   Türkiye
Erhan Kiremitçi   Türkiye Bursaspor
Nejat Biyediç   Yugoslavya
1990-91 Hasan Yıldırım   Türkiye Altay 5
1991-92 Vedat Vatansever   Türkiye Bursaspor 5
Murat Gerger   Türkiye 1930 Bafraspor
1992-93 Ertuğrul Sağlam   Türkiye Samsunspor 5
Levent Eriş   Türkiye İzmirspor
1993-94 Şota Arveladze   Gürcistan Trabzonspor 4
Saffet Sancaklı   Türkiye Kocaelispor
1994-95 Şota Arveladze   Gürcistan Trabzonspor 6
Orhan Kaynak   Türkiye Trabzonspor 6
1995-96 Abdurrahman Yavuz Kalkan   Türkiye Malatyaspor 6
Hakan Demirel   Türkiye Ofspor 6
1996-97 Burhan Kaba   Türkiye Gaziantep BB 8
1997-98 Ertuğrul Sağlam   Türkiye Beşiktaş 5
Hasan Çelik   Türkiye Denizlispor 5
Mutlu Dervişoğlu   Türkiye Gümüşhanespor 5
1998-99 Ertuğrul Sağlam   Türkiye Beşiktaş 5
Muhammed el-Bedravi   Fas Erzurumspor 5
1999-00 Hami Mandıralı   Türkiye Trabzonspor 3
Oktay Derelioğlu   Türkiye Gaziantepspor 3
Márcio Santos   Brezilya Galatasaray 3
Saffet Akyüz   Türkiye MKE Ankaragücü 3
Okan Öztürk   Türkiye Siirtspor 3
Norman Mapeza   Zimbabve Altay 3
Zafer Uysal   Türkiye MKE Ankaragücü 3
Tevfik Cihan Bulut   Türkiye Şanlıurfaspor 3
Temel Uğur Yiğit   Türkiye Pendikspor 3
Robert Eshun   Gana Gaziantepspor 3
Mustafa Karakaya   Türkiye Nazilli Belediyespor 3
Kurthan Yılmaz   Türkiye Aliağaspor 3
Doğan Baykuş   Türkiye Yozgatspor 3
Bülent Şimşek   Türkiye Bakırköyspor 3
Alp Küçükvardar   Türkiye Siirtspor 3
2000-01 Ümit Karan   Türkiye Gençlerbirliği 7
2001-02 Mehmet Yılmaz   Türkiye Samsunspor 5
2002-03 Ahmed Hasan   Mısır Gençlerbirliği 8
Mehmet Yılmaz   Türkiye Trabzonspor 8
2003-04 Tuncay Şanlı   Türkiye Fenerbahçe 3
Volkan Kürşat Bekiroğlu   Türkiye Trabzonspor 3
Zdravko Lazarov   Bulgaristan Gaziantepspor 3
Tayfun Türkmen   Türkiye Konyaspor 3
2004-05 Alexsandro de Souza   Brezilya Fenerbahçe 4
Ersen Martin   Türkiye Denizlispor 4
Hakan Şükür   Türkiye Galatasaray 4
Necati Ateş   Türkiye Galatasaray 4
Samuel Johnson   Gana Kayserispor 4
Timuçin Bayazıt   Türkiye Denizlispor 4
2005-06 Gökhan Ünal   Türkiye Kayserispor 7
2006-07 Bobô   Brezilya Beşiktaş 7
Semih Şentürk   Türkiye Fenerbahçe 7
2007-08 Leonardo Iglesias   Arjantin Kayserispor 6
2008-09 Bobô   Brezilya Beşiktaş 7
2009-10 Arif Çoban   Türkiye Tokatspor 7
Umut Bulut   Türkiye Trabzonspor 7
2010-11 Hugo Almeida   Portekiz Beşiktaş 5
Cafercan Aksu   Türkiye Konya Şekerspor 5
2011-12 Sebastián Pinto   Şili Bursaspor 5
2012-13 Erkan Zengin   İsveç Eskişehirspor 9
2013-14 Hakan Arslan   Türkiye Sivasspor 6
2014-15 Cédric Bakambu   Fransa Bursaspor 8
2015-16 Cenk Tosun   Türkiye Beşiktaş 7
Sokol Cikalleshi   Arnavutluk Başakşehir 7
2016-17 Ricardo Vaz Tê   Portekiz Akhisar Belediyespor 14
2017-18 Hugo Rodallega   Kolombiya Trabzonspor 8
2018-19 Lucas Villafáñez   Arjantin Alanyaspor 5
Batuhan Altıntaş   Türkiye Boluspor 5
Sokol Cikalleshi   Arnavutluk Göztepe
Akhisar Belediyespor
5

En çok gol kralı çıkaran takımlarDüzenle

Sıra Takım Gol Kralları Gol Kralı
Sayısı
1 Beşiktaş Bobô (2), Ertuğrul Sağlam (2), Hugo Almeida (1), Cenk Tosun (1) Feyyaz Uçar (1) Mehmet Özdilek (1)Ali Gültiken (1) Sava Paunovic (1) Reşit Kaynak (1) Tezcan Ozan (1) 12 kez
2 Bursaspor Sedat Özden (2) Ersel Altıparmak (2) Sebastián Pinto (1), Cédric Bakambu (1) Vedat Vatansever (1) Murat Gerger (1) Erhan Kiremitçi (1) Nejat Biyediç (1) Bünyamin Çulcu (1) 11 kez
3 Fenerbahçe Semih Şentürk (1), Tuncay Şanlı (1), Alexsandro de Souza (1) Selçuk Yula (1) Raşit Çetiner (1) Cemil Turan (1) Selim Soydan (1) Yüksel Gündüz (1) Şenol Birol (1) 9 kez
Trabzonspor Şota Arveladze (2), Orhan Kaynak (1), Hami Mandıralı (1), Mehmet Yılmaz (1), Umut Bulut (1) Hasan Şengün (1) Volkan Kürşat Bekiroğlu (1), Hugo Rodallega (1)
4 Galatasaray Metin Oktay (2) Mandinga dos Santos Marcio (1), Necati Ateş (1) Tarik Hodžić (1) Şevki Şenlen (1) Tarık Kutver (1) Hakan Şükür (1), 8 kez
5 Altay Mustafa Denizli (2) Norman Mapeza (1) Hasan Yıldırım (1) Erdi Demir (1)  Bora Öztürk (1) 6 kez
6 Göztepe Fevzi Zemzem (3) Nihat Yayöz (1) Sokol Cikalleshi (1) 5 kez
7 Kayserispor Samuel Johnson (1), Gökhan Ünal (1), Leonardo Iglesias (1) Cengiz Yazıcıoğlu (1) 4 kez
8 Samsunspor Mehmet Yılmaz (1) Ertuğrul Sağlam (1) Tanju Çolak (1) 3 kez
Gaziantepspor Robert Eshun (1), Oktay Derelioğlu (1), Zdravko Lazarov (1)
Denizlispor Hasan Çelik (1), Ersen Martin (1), Timuçin Bayazıt (1)
MKE Ankaragücü Zafer Uysal (1), Saffet Akyüz (1) Metin Yılmaz (1)
Gençlerbirliği Ümit Karan (1), Ahmed Hassan (1) Abdullah Çevrim (1)
9 Siirtspor Alp Küçükvardar (1), Okan Öztürk (1) 2 kez
Diyarbakırspor Reşit Kaynak (1) Vehbi Günay (1)
Adana Demirspor Sinan Turhan (2)
Boluspor Minas Asa (1), Batuhan Altıntaş (1)
Akhisar Belediyespor Ricardo Vaz Tê (1), Sokol Cikalleshi (1)
10 Şanlıurfaspor Tevfik Cihan Bulut (1) 1 kez
Pendikspor Temel Uğur Yiğit (1)
İstanbul Başakşehir Sokol Cikalleshi (1)
Alanyaspor Lucas Villafáñez (1)
Nazilli Belediyespor Mustafa Karakaya (1)
Aliağaspor Kurthan Yılmaz (1)
Yozgatspor Doğan Baykuş (1)
Bakırköyspor Bülent Şimşek (1)
Erzurumspor Mohamed El Badraoui (1)
Gümüşhanespor Mutlu Dervişoğlu (1)
Gaziantep BŞB Burhan Kaba (1)
Malatyaspor Abdurrahman Yavuz Kalkan (1)
Ofspor Hakan Demirel (1)
Tokatspor Arif Çoban (1)
Konya Şekerspor Cafercan Aksu (1)
Kocaelispor Saffet Sancaklı (1)
İzmirspor Levent Eriş (1)
1930 Bafraspor Murat Gerger (1)
Sakaryaspor Serdar Şenkaya (1)
Vefa Jorge Montemarani (1)
İstanbulspor Cemil Turan (1)
Keçiörengücü Çetin Güler (1)
Ankara Demirspor Cahit Eruz (1)
MKE Kırıkkalespor Halil Ağan (1)
Çorluspor Ercan Açar (1)

Birden fazla gol kralı olan futbolcularDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle