Sheila Gish

Sheila Gish (doğum adı : Sheila Gash ; d. 23 Nisan 1942; Lincoln ; ö. 9 Mart 2005; Londra) , Tanınmış İngiliz oyuncu.

Sheila Gish
Doğum Sheila Anne Syme Gash
23 Nisan 1942(1942-04-23)
Lincoln, Lincolnshire, İngiltere, Birleşik Krallık
Ölüm 9 Mart 2005 (62 yaşında)
Londra, İngiltere, Birleşik Krallık
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1965–2005
Evlilik Roland Curram (1964-1985; boşanma; 2 çocuk)
Denis Lawson (2004-2005; ölene kadar)
Çocuk(lar) Katharine (Kay) Ghislaine S. A. Curram (d. 1974)
Lou Gish (1967-2006)

Kraliyet Tiyatro ve Oyunculuk Akademisi mezunudur.

Gish 1964-1985 yılları arasında oyuncu Roland Curram ile evli kalmış buradan iki kız çocuğu Lou Gish ve Kay Curram doğmuştur. Eşinden boşandıktan sonra oyuncu Denis Lawson ile ölümüne kadar beraber yaşamıştır.

Sheila Gish oyunculuğa 1965'te başlamış 2005 yılına kadar hastalanıncaya kadar birçok film, tiyatro ve dizide rol almıştır. 9 Mart 2005'te kanserden ölmüştür. Mezarı Highgate Mezarlığı'ndadır.

Kendisi gibi kızı Lou Gish'te kendisi gibi 2006'da kanserden ölmüştür. Sheila Gish ünlü oyuncu Ewan McGregor ile akrabadır.

Gishs'in Highgate Mezarlığı'ndaki kabri

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1969: The First Churchills (Mini-Dizi)
  • 1972: Hitler – Die letzten zehn Tage
  • 1981: Quartett
  • 1986: Highlander
  • 1992: Jewels, (TV)
  • 1999: Mansfield Park
  • 2000: Highlander: Endgame
  • 2002: Love in a Cold Climate (TV)

ÖdülleriDüzenle

  • 1996: Laurence Olivier Oyunculuk Ödülü (En İyi Müzikal Oyuncusu)

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle