Lou Gish

İngiliz kadın oyuncu

Lou Gish (d. 27 Mayıs 1967 ; ö.20 Şubat 2006) , İngiliz kadın tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Lou Gish
Doğum Louise Mikel Henrietta Marie Curram
27 Mayıs 1967(1967-05-27)
Londra, İngiltere
Ölüm 20 Şubat 2006 (38 yaşında)
Londra, İngiltere
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1996-2005

YaşamıDüzenle

Louise Mikel Henrietta Marie Curram doğum adıyla, 27 Mayıs 1967'de Londra'da oyuncu Roland Curram ve oyuncu Sheila Gish'in kızı olarak doğdu. Aileside Londra'lıdır. Ailesinin sanatçı olmasının katkısıyla Bachelor's derecesiyle Camberwell Koleji Güzel Sanatlar bölümünü bitirdi.

KariyeriDüzenle

1983'te oyunculuğa başlamış birçok Tv yapımı ve sinema çalışmasında rol almıştır. Kızkardeşi Kay Curram tarafından hazırlanan 2005 yılında Kral Lear adlı oyunda sahne almış [Chichester Tiyatro Festivali'nde gösterilmiştir.

Özel hayatıDüzenle

Gish erkek arkadaşı Nicholas Rowe (oyuncu) ile 2000'den 2005'te ölümüne kadar beraber yaşadılar. Ünlü oyuncu Ewan McGregor kuzenidir.

ÖlümüDüzenle

Oyuncu Lou Gish kanser hastalığı nedeniyle 20 Şubat 2006'da 38 yaşında öldü. Annesi Sheila Gish'te bir sene önce kanserden ölmüştür. Aile üyelerinin katılımıyla Highgate Mezarlığı'nda icra olunmuştur.

Filmografi (seçme)Düzenle

  • Amazed - "Kara Smith" (1983)
  • Game On - "Bruce Willis & Robert De Niro Holding a Fish" (1996)
  • Holding the Baby (1997)
  • Bent (play)|Bent]] (1997)
  • Microsoap]] (1998)
  • Hope and Glory (1999)
  • Casualty - "Blood Brothers" (2000)
  • Without Motive (2000)
  • Where the Heart Is - "Runaways" (2001)
  • Coupling (2001–2002)
  • The Vice - "One More Time" (2002)
  • Wire in the Blood - "Shadows Rising" (2002)
  • Doctors - "High Anxiety" (2004)
  • Casualty - "Love's Labours ... Lost" (2004)
  • EastEnders (2004–2005)
  • New Tricks (2005)

TiyatroDüzenle

  • Tejas Verdes (Gate Tiyatrosu, Londra 2005)
  • Kral Lear (Chichester Tiyatro Festivali 2005, rolü : Goneril)

Dış bağlantılarDüzenle