Seren Şirince

Türk oyuncu

Seren Şirince (d. 15 Mart 1991, Almanya), Türk oyuncu.

Seren Şirince
Doğum15 Mart 1991 (32 yaşında)
Kaiserslautern, Almanya
İkametİngiltere
EğitimYeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2013-2019
Evlilik
Tobias Sutter (e. 2019)
ÖdüllerTüm Liste

Hayatı değiştir

Kariyer hayatı değiştir

15 Mart 1991 tarihinde Almanya'nın Kaiserslautern bölgesinde doğdu, ardından ailesiyle birlikte İzmir'e yerleşti. Tiyatroya ufak yaşlarda; İzmir'de Han Tiyatrosunda Rüçhan Gürel'in eğitimleriyle başlamış ve daha sonra üniversite eğitimi devam ederken gelen teklif neticesinde 2012 yılında Araf Zamanı ve 2013 yılında Aşk Emek İster adındaki dizilerde oynamıştır. 2014 yılında Tiyatro kariyerine Talimhane Tiyatrosunda Göl Kıyısı oyunu ile birlikte başlamıştır, oyunda kendisine Meltem Cumbul ve Yiğit Özşener gibi isimler eşlik etmiştir. Aynı yıl Eti Benim O reklamında yer aldı. 2015 yılında, yaz dizisi olarak başlayan İlişki Durumu: Karışık adlı dizide Ayşegül karakterini canlandırmaya başladı ve asıl tanınırlığını bu dizi ile elde etti. İlişki Durumu: Karışık dizisinin devamı niteliğinde olan İlişki Durumu: Evli adlı dizide tekrar Ayşegül karakterini canlandırarak ekranlara geri döndü. Son olarak 2019 yılında This Is Us dizisinden uyarlama olan Bir Aile Hikayesi adlı dizide ve Bir Banka Soygunu Komedisi adlı tiyatro oyununda Caprice karakteriyle yer aldı.[1]

Kişisel hayatı değiştir

Seren Şirince 25 Ağustos 2019 tarihinde İngiliz Tobias Sutter ile evlendi[2] ve İngiltere'ye yerleşti.[3] Seren Şirince bir müddet sonra eşi ile beraber Amerika Birleşik Devletlerine yerlesti.[4]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2012 Araf Zamanı Konuk oyuncu
2013 Aşk Emek İster Nazlı
2015-2016 İlişki Durumu: Karışık Ayşegül Dinç[5] Başrol oyuncusu
2016 İlişki Durumu: Evli
2017 Seven Ne Yapmaz Nazlı
2019 Bir Aile Hikayesi Derya Tepelioğlu Yardımcı oyuncu
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2018 Bücür Özge Başrol oyuncusu
Reklam
Yıl Ürün Rol Kaynak
2014 Eti: Benim O Kendisi [6]

Tiyatro oyunları değiştir

Yıl Oyun Rol Kaynak
2014 Göl Kıyısı Lucy [7]
2019 Bir Banka Soygunu Komedisi Caprice [8]

Ödüller ve Adaylıkları değiştir

Yıl Ödül töreni Kategori Proje Sonuç
2016 Yeditepe Üniversitesi 4.Dilek Ödülleri Yılın En İyi Komedi Kadın Oyuncusu İlişki Durumu: Karışık Kazandı
Ege Üniversitesi 5.Medya Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Adaylık
5.Fashion Tv Moda Ödülleri Yılın En Moda Dizi Çifti (Ayşegül-Can) Kazandı

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Bir Banka Soygunu Komedisi | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 18 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2022. 
  2. ^ "Sürpriz nikah! Oyuncu Seren Şirince evlendi". CNN TÜRK. 27 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2022. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2022. 
  4. ^ "Ünlü oyuncu Seren Şirince Türkiye'ye dönüyor". www.ntv.com.tr. 24 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2023. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2016. 
  6. ^ "Eti Benim'O Reklamı – Yenilenen Benim'O". 1 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  7. ^ "Göl Kıyısı | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 21 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2022. 
  8. ^ "Bir Banka Soygunu Komedisi | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 18 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar değiştir